Stortalentet med lekkert dribleraid da United vant

harrison180223
STOR KAMP: Elyh Harrison viste strålende takter i buret mot Leeds.
Manchester United v Leeds United: U18 Premier League
MÅLSCORER: James Scanlon i skuddøyeblikket som sørget for 1-0.

U18-laget kunne til slutt juble for seieren da tabelljumbo Leeds kom på besøk til Carrington tirsdag kveld.

James Scanlon, Manni Norkett og Ethan Wheatley scoret målene for United, mens Heaton Brown sto for gjestenes scoring.

Kampens store spiller må nok uansett sies å være målvakt Elyh Harrison, som gang på gang stoppet Leeds med strålende redninger, solid sweeperspill og generelt sett svært trygg bakerst hos vertene.

Drømmestart

United kom best i gang og gikk i ledelsen allerede etter tre minutter.

Jack Moorhouse vant ballen ved midtbanen og avanserte fremover med ballen, før han spilte ut mot venstre til Scanlon, som banket ballen opp i nettaket.

24 minutter ut i kampen fikk Shea Lacey en stor mulighet til å doble ledelsen, da han driblet seg gjennom fra høyresiden og avsluttet fra skrå vinkel med en elegant chip. Ballen gikk imidlertid i stolpen.

Leeds slo tilbake

Utover i omgangen kom Leeds bedre og bedre med, og satte Harrison på flere prøver. Da var det heller ikke ufortjent at gjestene utlignet tre minutter på overtiden av den første omgangen, da Heaton Brown ble spilt på blank kasse og fikk en enkel jobb med å sette inn 1-1.

Utligningen kom ti minutter etter at United måtte gjøre et uplanlagt bytte, med midtstopper Louis Jackson som måtte ut med en skade, og vanligvis midtbanespiller Jayce Fitzgerald inn som erstatter.

Rett etter hvilen var Leeds friskest og spilte seg til flere gode muligheter, blant annet ved innbytter Ben Andreucci, men Harrison ville ikke la seg ikke overliste for andre gang denne kvelden.

I det 61. minutt var det Jack Moorhouse sin tur til å brenne en stor mulighet for United, da han banket ballen over fra kloss hold.

Norkett-rakett og Lacey-show

Så, i det 73. minutt, skulle den imidlertid sitte for hjemmelaget.

Sam Mather slo en lang ball inn i feltet, som landet hos Norkett ute til høyre. Han gjorde ingen feil og banket ballen i nettet til 2-1.

Fire minutter på overtid var det så duket for Shea Lacey-magi, da han elegant driblet seg forbi Leeds-forsvaret og prøvde seg på mål med en chip.

Et ganske likt forsøk som det han hadde i den første omgangen, men denne gangen strøk ballen tverrliggeren.

På returen ventet i alle fall Wheatley, som hamret inn 3-1 til United.

Seieren sørger for at U18-laget er oppe på 35 poeng. Det holder til en 3. plass, 18 og 19 poeng bak henholdsvis Sunderland og Manchester City som har tre kamper mer spilt.

Manchester United U18 3-1 (1-1) Leeds U18

U18 Premier League
Carrington

MÅL: 1-0 James Scanlon (Jack Moorhouse, 3), 1-1 Heaton Brown (45+3), 2-1 Manni Norkett (Sam Mather, 73), 3-1 Ethan Wheatley (Shea Lacey, 90+4).

G Manni Norkett (23), Sam Murray (40).

UNITED: Elyh Harrison – Jaydan Kamason, James Nolan, Louis Jackson (Jayce Fitzgerald, 35), Sam Murray (Ethan Wheatley) – Jack Moorhouse (Sam Mather, 63), Finlay McAllister ( Ashton Missin) – Ethan Williams, Shea Lacey, James Scanlon – Manni Norkett.

Ubenyttede innbyttere: Tom Myles.

SLUTT.

90+8: Lacey med noen nye lekre dragninger, før han blir meid ned av en Leeds-spiller som pådrar seg gult kort.

90+4: MÅL! Der er seieren i boks. Lacey danser seg gjennom på venstresiden, før han vipper ballen i tverrliggeren. Ballen havner imidlertid hos Wheatley, som setter inn 3-1.

90+2: Pådrar seg en skade da han blir taklet, Missin. Kommer seg imidlertid på beina igjen etter å ha ligget nede en stund og ser ut til å kunne avslutte kampen.

89: Nesten for Missin som drar seg inn fra venstre. Blir imidlertid taklet i det han skal avslutte.

85: Harrison må igjen i aksjon da han tipper et langskudd til corner. United kan virkelig takke målvakten dersom dette går veien til slutt.

82: Harrison med en strålende redning igjen! Leeds får avsluttet fra 17 meter, men Harrison får opp hånda og slår ballen ut til corner.

79: Stor, stor mulighet for Leeds. Andreucci får avsluttet fra 8-9 meter, men skuddet blir blokkert i siste liten.

73: MÅL! Så scorer United! Innbytter Mather med en lang ball ut mot høyre, som havner hos Norkett. Han gjør ingen feil og banker ballen i nettet.

69: Missin, som for øvrig kom inn til sin debut, ruller pent opp til Norkett ute på høyresiden. 18-åringen går imidlertid over ende inne i feltet, uten at det er snakk om noe straffespark.

67: Leeds får frispark fra 25 meter etter en tøff takling fra Nolan. Prøver å svinge den inn, men går rett i klypene til Harrison.

62: Trippelbytte hos United. Moorhouse, McAllister og Murray går ut. Mather, Missin og Wheatley kommer inn.

61: Så får Moorhouse en gigantmulighet til å sende United i ledelsen. Norkett med strålende forarbeid ute på venstresiden, før han slår inn til midtbanespilleren. Han drar først av én mann, før skuddet går himmelhøyt over fra 6-7 meter.

60: Og der kom den fjerde avslutningen fra Andreucci. Leeds kontrer og ballen havner hos innbytteren som etter hvert får avsluttet fra 14 meter. Skuddet er svakt og går rett på Harrison.

58: Andreucci kommer seg til sin tredje avslutning i denne andre omgangen. Drar seg inn fra venstre og fyrer av, men Harrison avverger nok en gang.

53: Leeds spiller seg nok en gang gjennom og Andreucci får avsluttet, men igjen står Harrison i veien. Gjestene best i gang etter hvilen.

48: Leeds-innbytter Ben Andreucci kommer til avslutning, men skuddet går rett på Harrison.

46. Andre omgang sparkes i gang. Leeds velger å gjøre et trippelbytte i pausen.

PAUSE.

45+3: MÅL. Så utligner Leeds. Kommer gjennom på høyrekanten, før ballen blir slått inn til en umarkert Heaton Brown som kan sette ballen i det åpne buret.

44: Leeds er igjen farlige frampå når de spiller seg gjennom, men Harrison har vært god så langt og gjør nok en gang en viktig inngripen da han kommer kjapt ut og avverger.

42: Svakt utnyttet. Frisparket går langt over.

40: Leeds får frispark på 17 meter. Spiller seg nesten gjennom, men Murray hindrer Leeds-spilleren på ulovlig vis, og pådrar seg samtidig gult kort.

38: God mulighet for Leeds som drar seg innover fra venstresiden. Kommer til avslutning, men igjen står Harrison i veien.

37: Leeds vinner en corner, som United får headet ut til innkast.

35: Jackson må dessverre kaste inn håndkleet. Fitzgerald erstatter midtstopperen.

33: Jackson ligger nede og virker å ha pådratt seg en skade i foten etter en takling på en Leeds-spiller. Kan han fortsette?

29: United farlige frampå på motsatt side! Norkett får muligheten fra 14 meter, men skuddet går rett på keeper.

28: Så må Harrison i aksjon! Leeds kommer alene gjennom, men Uniteds målvakt får opp hånda og redder på strålende vis!

27: United med frispark fra utsiden av 16. Lacey svinger den inn, men går over alt og alle og til utspark.

26: Leeds-stopper Lopata-White ligger nede for telling, men kommer seg etter hvert på beina igjen og ser ut til å kunne fortsette.

24: Nære på for Lacey! Drar seg inn fra høyresiden og avslutter fra skrått hold. Chipper nærmest ballen i stolpen.

23: Gult kort til Norkett, som ikke var fornøyd med dommerens avgjørelse for et par minutter senere. Får sent inn i en duell på midtbanen.

21: Lacey spiller ballen gjennom til Norkett, som faller innenfor sekstenmeteren og roper på straffe. Får ikke medhold fra dommer.

17: Ballen blir slått inn, men lite for nære Leeds’ keeper som bokser ballen ut til innkast.

16: Et godt åpningskvarter av United, som vinner en ny corner etter godt spill ute på venstresiden.

10: United spiller seg fint gjennom på venstresiden før ballen blir slått inn på Norkett. Avslutningen blir blokkert ut til en corner, som ender i ingenting.

8: Spiller ballen bakover og misbruker en god mulighet der, Leeds.

7: Leeds vinner et frispark i god posisjon ute til høyre.

3: MÅL! Så sitter den for United. Moorhouse vinner ballen igjen og spiller ballen ut til Scanlon. Uniteds nummer 11 drar med seg ballen inn i feltet før han banker ballen opp i nettaket.

2: Moorhouse vinner ballen innenfor Leeds’ sekstenmeter og får avsluttet, men skuddet går rett på keeper. Nesten en drømmeåpning for United!