Gary Pallister i dress ankommer stadion, 2. oktober 2021.

NOTISER:

Stopperkjempen fyller år

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 30. juni

Pallister fyller år

På denne dag i 1965 ble Gary Pallister født. Han fyller med andre ord 59 år i dag, og nærmer seg en rund dag. 

Gratulerer med dagen!

Pallister spilte 437 kamper for Manchester United, og scoret 15 mål på de kampene. 

Best husket av de målene er nok frisparkscoringen like før slutt mot Blackburn da United feiret ligagullet i 1992/93-sesongen, og ikke minst de to målene han plutselig scoret på Anfield på vei mot ligatittelen i innspurten av 1996/97-sesongen (for øvrig hans to siste mål for klubben).

Lørdag 29. juni

Sveits blir Englands motstander i en eventuell kvartfinale

Lørdag startet åttendedelsfinalene i EM 2024, og det startet med at Sveits slo ut den regjerende mesteren Italia. 

Det endte 2-0. 

Resultatet betyr at Kobbie Mainoo og resten av det engelske landslaget skal møte Sveits i kvartfinalen hvis de klarer å slå ut Slovakia i søndagens åttendedelsfinale.

Yann Sommer feirer Sveits-mål i EM 2024, 29. juni 2024.
Yann Sommer jubler for mål mot Italia.

De Pauw tar over Aston Villa-kvinnene

Aston Villa har bekreftet at Robert de Pauw er Carla Wards erstatter som manager for kvinnelaget. 

De Pauw har de siste årene vært manager for Bayer Leverkusen, og han har også ledet Twente, og som ungdomstrener i det nederlandske fotballforbundet.

De tidligere United-spillerne Lucy Staniforth, Ebony Salmon, Kirsty Hanson og Adriana Leon spiller for Aston Villa.

Villa havnet på en sjuendeplass forrige sesong.

Onsdag 26. juni

Slik ser det nye United-styret ut

Tirsdag kveld valgte generalforsamlingen i Manchester United PLC nytt styre. Det medførte ingen overraskelser. 

Styret, som talte 13 personer, skulle slankes til 10, og med avgangene til flere sentrale personer i den gamle ledelsen så ga resultatet nesten seg selv. 

Samtlige seks Glazer-søsken fortsetter og det samme gjør John Reece og Rob Nevin fra INEOS som en del av avtalen mellom Glazer-familien og Sir Jim Ratcliffe. 

Det nye styret ser nå slik ut:

Joel Glazer, Avram Glazer (styreformenn), Kevin Glazer, Bryan Glazer, Edward Glazer, Darcie Glazer Kassewitz, John Reece, Rob Nevin, Robert Leitao, John Hooks ( uavhengige direktører). 

Patrick Stewart, som var midlertidig CEO i United og Cliff Baty som var finanssjef har gått ut av styret. Det samme har Manu Sawhney gjort.

Community Shield-tidspunkt bekreftet

Det engelske fotballforbundet (FA) har onsdag bekreftet tidspunktet for neste sesongs Community Shield-oppgjør. Manchester United møter Manchester City i Community Shield, og kampen spilles på Wembley lørdag 10. august. Avspark blir klokken 16.00 norsk tid. 

United spilte sist i Community Shield i 2016. Da ble Leicester City slått. Dette blir det tredje møtet med City i Community Shield. De to foregående møtene, i 1956 og 2011, endte begge med United-seier. 

Rooney debuterer borte mot Sheffield Wednesday

Manchester United-legenden Wayne Rooneys første kamp som Plymouth Argyle-sjef blit borte mot Sheffield Wednesday. Det ble klart da terminlisten for EFL (English Football League) ble annonsert onsdag formiddag. 

Plymouth, som spiller i Championship, sparker i gang sesongen søndag 11. august.

I løpet av sesongen skal Rooney møte en av sine tidligere klubber, nemlig Derby County. De kampene spilles 9. november og 15. mars (datoene kan endre seg). Han skal også møte sin gamle United-kollega, Michael Carrick, når Plymouth møter Middlesbrough 21. desember og 18. april. 

Rooney og Plymouths sesongavslutter hjemme mot Leeds 3. mai. 

Tirsdag 25. juni

Rangnicks Østerrike vant EM-gruppa

Ralf Rangnick og Østerrike har imponert stort dette mesterskapet, og tirsdag ble det klart at de har vunnet gruppe D etter at de slo Nederland 3-2 i den siste kampen.

Ex-red Marcel Sabitzer scoret det avgjørende målet. 

At de havnet foran Frankrike også var fordi Polen klarte å redde ett poeng mot franskmennene. 

Østerrike skal dermed møte laget som kommer på andreplass i gruppe F (Tyrkia, Tsjekkia eller Georgia), mens Frankrike skal møte laget som kommer på andreplass i gruppe E (Romania, Belgia, Slovakia eller Ukraina) i åttendedelsfinalen, før det fort kan bli Portugal i kvartfinalen. 

Nederland går videre som en av de fire beste treerlagene, men må møte England (vinneren av gruppe C) eller vinneren av gruppe E i åttendedelsfinalen.

Casey Stoney fikk sparken i San Diego Wave

Tidligere United-hovedtrener Casey Stoney har fått sparken i San Diego Wave, en avgjørelse som tilsynelatende har overrasket mange med god kjennskap til NWSL.

42-åringen har vært i klubben siden 2021, året hun forlot United-jobben.

Stoney ble kåret til årets trener i NWSL i 2022, og i 2023 vant hun NWSL Shield – altså det ordinære ligaspillet før det avsluttende sluttspillet (hvor Stoneys lag tapte første kamp). De vant også NWSL Challenge Cup nå i 2024, som spilles mellom vinneren av NWSL Shield og vinneren av NWSL-sluttspillet, og som altså blir litt som Community Shield. 

Mandag 24. juni

Shaw tilbake i trening før Slovenia-kampen

Luke Shaw var på benken i åpningskampen, men gikk så glipp av noen treninger, og var ute av troppen mot Danmark. 

Spilletid mot Slovenia i den siste kampen i gruppespillet virker ganske usannsynlig, men England melder at alle 26 i troppen blir involvert i dagens treningsøkt. 

Powered by Labrador CMS