Nikita Parris jubler etter å ha sendt United i ledelsen mot Liverpool, 22. november 2023.

Sørget for United-seier mot Liverpool

Publisert Sist oppdatert

United gjorde sju endringer på startoppstillingen fra laget som startet mot City i helga, men det var en av spillerne som startet begge kampene som ble matchvinner i bortekampen mot Liverpool. 

Nikita Parris scoret hat trick i den første kampen i ligacupgruppespillet, mot gamleklubben Everton, og denne gangen scoret hun kampens eneste mål da United vant på Prenton Park.

Dermed står United med to gode seiere på de to første kampene, og ligger godt an før de siste to kampene mot Leicester (hjemme) og Manchester City (borte).

LES OGSÅ: Marc Skinner: – Noen ganger trenger en et slag i trynet, og det var det vi fikk mot City

Hinata Miyazawa med ballen borte mot Liverpool, 22. november 2023.
HINATA MIYAZAWA: Vant mot klubben hun nesten signerte for, før United reddet henne fra den forferdelige skjebnen.

Parris fikk hull på byllen

United var det klart beste laget i den første omgangen på Prenton Park, stadionanlegget i Birkenhead hvor Liverpool-kvinnene spiller hjemmekampene sine. 

Liverpool lå lavt, og lot ikke United komme til altfor mange sjanser ut fra hvor mye United dominerte, men både Nikita Parris, Lucía García og Rachel Williams hadde uansett brukbare muligheter. 

Målet kom ikke før bare noen minutter før pause, og det var formspilleren Nikita Parris som slo til igjen. 

Ella Toone slo et lavt hjørnespark inn til Nikita Parris, som driblet seg til en skuddposisjon like utenfor sekstenmeteren, og skuddet gikk i mål – muligens via en Liverpool-spiller.

Nikita Parris jubler med Jayde Riviere etter å ha scoret kampens eneste mål borte mot Liverpool, 22. november 2023.
JUBEL: Matchvinneren feirer med Jayde Riviere.

Liverpool bedre med – men klarte ikke å overliste Tullis-Joyce

Etter en førsteomgang hvor United dominerte, så var Liverpool mye bedre med i andreomgangen. 

Ja, de skapte flere gode muligheter enn United, og hadde en rekke dødballer, men de klarte ikke å få ballen i nettet. 

Phallon Tullis-Joyce i United-buret hadde mer å gjøre her enn i debuten, og hun hadde enkelte litt usikre øyeblikk, men hun holdt nullen igjen – og var også en viktig del av grunnen til det siden hun hadde en glimrende redning med et kvarter igjen av kampen. 

Det ble 1-0 til United. 

Manchester City har spilt tre av sine fire kamper i gruppespillet, og topper Uniteds gruppe med sju poeng selv om de onsdag kveld tapte på straffekonkurranse hjemme mot Leicester, og dermed bare fikk ett poeng. 

United er på andreplass med seks poeng etter to kamper (og klart best målforskjell), mens Leicester har fem poeng etter to kamper etter kveldens straffeseier. United kommer til å gå inn i den siste kampen i gruppespillet (borte mot City) på førsteplass så lenge United unngår tap hjemme mot Leicester i neste kamp. En seier i den kampen vil gjøre at United til og med vil ha råd til å tape en straffekonkurranse mot City i den siste kampen.

Se Uniteds kampprogram her.

Liverpool 0–1 (0-1) Manchester United

Prenton Park, Birkenhead
FA Women's League Cup

Mål: 0-1 Nikita Parris (41.).

Manchester United: Phallon Tullis-Joyce – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Gemma Evans, Hannah Blundell – Hayley Ladd (C), Hinata Miyazawa – Nikita Parris (Leah Galton, 63.), Ella Toone (Lisa Fjeldstad Naalsund, 63.), Lucía García – Rachel Williams (Melvine Malard, 63.).

Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Millie Turner, Katie Zelem, Geyse.

LIVE: 

1: Kampen er i gang på Prenton Park!

2: Det ser enn så lenge ut som at VG+ har lovd litt for mye, for det ser ikke ut til at de viser kampen likevel. Vi ser uansett kampen, så det kommer liveoppdateringer her, og så håper vi at mange av dere får sett kampen via enten FA Player eller MUTV. Det er gratis å registrere seg hos FA Player, og vi har nå fått sjekket at det fungerer i Skandinavia uten bruk av VPN.

5: Parris skyter utenfor for United etter å ha blitt flott spilt gjennom av Lucía García.

10: Det er visst en del vind på Prenton Park i dag, og United spiller førsteomgangen i motvind.

12: Liverpool forsvarer seg med omtrent hele laget, og frustrerer United. De har åpenbart ingen planer om å bli smadret på den måten Everton ble det.

14: Toone kommer seg til et skudd, men ballen går via en Liverpool-spiller og blir helt ufarlig for Liverpool-keeperen.

16: Toone med en god pasning til Parris, som slår inn mot bakerste stolpe, men innlegget blir litt for høyt for García.

19: Farlig Blundell-innlegg mot Parris, men Liverpool-stopperen får slått ballen til hjørnespark.

19: Hjørnesparket heades mot mål av Rachel Williams, men det blir litt for mange i veien.

20: García nær scoring på spektakulært vis. Demper ballen på brystet, lobber ballen over en Liverpool-back, og skrur ballen like utenfor.

23: Fin United-kontring ender med et nytt García-skudd. Går via en Liverpool-spiller og ut til hjørnespark igjen (denne gangen fikk Liverpool headet unna).

35: Drømmesituasjon for Rachel Williams når hun får muligheten til å heade i mål fra et godt Parris-innlegg, men veteranen treffer ikke skikkelig, og det blir enkelt for keeper.

41: Kjempesjanser for United! Først får Parris muligheten fra et Blundell-innlegg, og så slår Riviere et farlig innlegg som en Liverpool-forsvarer styrer like utenfor eget mål. 

41: MÅL! Nikita Parris sender United i ledelsen! Får ballen fra det påfølgende hjørnesparket etter kjempesjansen like før, og skaper rom til seg selv, og får skutt. Ballen går tilsynelatende via en Liverpool-spiller og inn.

44: Verdt å nevne at City ligger under 0-2 hjemme mot Leicester. Det kan gjøre denne ligacupgruppa veldig interessant!

45+1: Ladd skyter fra distanse, men den går rett på keeper. Liverpools Miri Taylor får kort tid etterpå gult kort.

PAUSE PÅ PRENTON PARK.

46: Andre omgang er i gang.

49: Jayde Riviere vinner ballen, og slår glimrende inn til Ella Toone. En Liverpool-forsvarer kommer og snapper ballen. Der skulle nok Toone fått skutt litt raskere.

51: Liverpool kommer seg til to skudd på få sekunder. Det første blir blokkert av Gemma Evans, og det andre reddes av Phallon Tullis-Joyce. Spesielt Evans-blokkeringen viktig der.

53: Ny Liverpool-sjanse. Et gjennomspill hvor Tullis-Joyce er litt nølende med å rykke ut. Hun gjør det til slutt, og får hindret skudd, men hun får ikke helt kontroll over ballen med en gang heller. Det ordner seg uansett, men dette er utvilsomt Liverpools beste periode i denne kampen.

54: Ny Liverpool-sjanse. De får slått inn etter at García mister ballen, og Gemma Evans header ballen like utenfor eget mål. 

55: Tullis-Joyce bokser unna det påfølgende hjørnesparket, før Miyazawa etter hvert får klarert etter at ballen kommer tilbake.

56: Gult kort til Hayley Ladd etter at hun er litt for sent ute.

59: Liverpool prøver å utnytte at de har litt momentum nå, og har gjort et trippelbytte. 

62: United har ballen en del igjen nå, men uten å klare å bryte gjennom Liverpool-forsvaret.

63: Trippelbytte: Melvine Malard, Leah Galton og Lisa Fjeldstad Naalsund erstatter Rachel Williams, Nikita Parris og Ella Toone.

70: En Liverpool-ligger nede i smerter etter et sammenstøt med Leah Galton. Ikke frispark, men det ser definitivt ut til at hun har det vondt. Galton spiller for øvrig på høyrevingen etter innhoppet, så Skinner er nok fornøyd med det García har levert på venstresiden.

73: Vi registrerer at Manchester City har slått tilbake mot Leicester, og at det nå står 2-2 i den kampen. Ellers er kampen i gang igjen nå på Prenton Park.

74: Litt kaotisk etter et Liverpool-gjennomspill. Tullis-Joyce er ute for å klarere, men Le Tissier står litt i veien. United får til slutt kontroll.

75: Malard setter fart, og setter Liverpool i ubalanse, men verken hun eller Lisa Naalsund kommer seg til et skudd i den situasjonen.

76: Liverpool kommer seg til et livsfarlig skudd etter et innlegg fra høyre, men Tullis-Joyce varter opp med en glimrende redning!

79: Malard fyrer av, men ballen treffer Leah Galton! Som er i offside.

82: Liverpool med to hjørnespark på rad, men det blir ikke særlig farlig. I det minste fikk marinbiolog Phallon Tullis-Joyce en mulighet til å se Liverpools Grace Fisk på nært hold.

84: Malard spilles gjennom av et innkast, og hun kommer seg til skudd, men det er en Liverpool-spiller i veien, og ballen går ut til hjørnespark (som Liverpool får klarert).

85: García skyter hardt fra distanse, men Liverpool-keeperen redder.

88: United har ikke kampen under kontroll nå. Liverpool kommer seg nesten til et farlig skudd nå, men Liverpool-spilleren i United-feltet er ute av balanse, og treffer ikke ballen.

90: García slår farlig inn, men United-spillerne i feltet kommer seg akkurat ikke på den. Kort tid etterpå skyter Galton med høyrefoten, uten at det ble spesielt farlig. Mulig det kan ha vært et innlegg også.

90+1: Det legges til seks minutter. 

90+1: Kearns skyter utenfor for Liverpool! Farlig sjanse, Evans er ikke tett nok oppi Kearns der.

90+4: United har hatt kontroll nå de siste minuttene. La oss håpe det varer i et par minutter til.

90+6: García bruker kroppen godt nede ved hjørneflagget, og skaffer United et hjørnespark.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS