Goncalo Inacio i aksjon med ball for Sporting Lisboa.

Søndagens rykter

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter 

Søndag 17. desember

13.00: Portugisiske Goncalo Inacio har ved flere anledninger tidligere blitt koblet til United. Nå skal Sportings midtstopper også ha fattet interesse hos Real Madrid, ifølge portugisiske medier.

22-åringen har flere landskamper for Portugal.

Lørdag 16. desember

08.35: Presset begynner for alvor å bygge seg opp rundt Erik ten Hag, og Daily Mirror skriver at det er Joel Glazer som alene sitter på makten om hvorvidt nederlenderen får fortsette i sjefsstolen eller ikke.

Independent skrev imidlertid torsdag at Ten Hag ikke risikerer å få sparken før INEOS og Sir Jim Ratcliffe har tatt over det sportslige ansvaret på Old Trafford.

Fredag 15. desember

12.00: Casemiro har så vidt blitt koblet til PSG, men Simon Stone i BBC skriver at det ikke skal være noe interesse fra Ligue 1-klubben på midtbanespilleren.

08.10: Manchester United sliter med å finne en ny klubb til Jadon Sancho, skriver The Sun. Hans tidligere klubb Borussia Dortmund er blant dem som har blitt koblet til 23-åringen, men ifølge avisen er Bundesliga-klubben ikke interessert.

Sanchos nåværende ukelønn på angivelige 350.000 pund gjør oppgaven med å finne en ny arbeidsgiver vanskeligere, og situasjonen sies også å bli enda mer komplisert av at United ikke vil låne ham ut til en annen Premier League-klubb.

Torsdag 14. desember

13.55: Manchester United skal være villige til å la både Casemiro og Raphaël Varane forlate klubben i januar i tillegg til Donny van de Beek og Jadon Sancho. Det skriver Paul Hirst i The Times. 

Det skal være interesse for Varane og Casemiro fra Saudi-Arabia, men flere av de største klubbene har allerede fylt opp med spillerne de kan hente på utlendingskvoten. 

12.10: Den tidligere Brighton- og Chelsea-manageren Graham Potter skal være aktuell for jobben som United-manager dersom Erik ten Hag får sparken, skriver Neil Custis i The Sun. 

The Sun skriver at Sir Jim Ratcliffe har hatt samtaler med Potter, men nevner ikke når de samtalene skal ha funnet sted. Potter skal tidligere ha vært ønsket som manager i Nice, men har ikke fått en ny klubb siden han fikk sparken i Chelsea. 

08.25: Erik ten Hag risikerer ikke å miste jobben nå, i alle fall ikke før INEOS og Sir Jim Ratcliffe er på plass og har sett på tingenes tilstand i United, skriver Independents Miguel Delaney.

08.20: Barcelona og Atletico Madrid har begge hatt speidere på plass for å se Mason Greenwood i aksjon for Getafe. Dermed kan det ligge an til en drakamp for å få navnetrekket til den utlånte United-spilleren.  Getafes president Angel Corres har tidligere uttalt at klubben ønsker Greenwood på en permanent overgang, melder talkSPORT.   

Onsdag 13. desember

22.39: Litt begrenset hvor stor vekt vi skal legge på dette, kanskje, men Jan Åge Fjørtoft skriver at det er et vilt rykte i Tyskland om at Erik ten Hag kan bli den neste hovedtreneren i Dortmund.

Det påpekes også at Dortmund-rådgiver Matthias Sammer tidligere har ansatt Erik ten Hag i Bayern. 

21.07: Laurie Whitwell i The Athletic skriver at Raphaël Varanes kontrakt går ut kommende sommer, og ikke i 2025 som tidligere har blitt meldt. Klubben har opsjon på ytterligere ett år, men da han signerte fra Real Madrid i 2021 var det ikke presisert at kontrakten var delt opp slik. 

Dette kan ifølge Whitwell ende opp med at Varane får dra gratis fra klubben neste sommer – han kan diskutere kontrakt med utenlandske klubber allerede fra og med januar – siden United da kan spare inn ett års utbetaling av lønn til Varane. Samtidig presiserer The Athletic at de eksakte betingelsene i dette tilleggsåret er ubekreftet (ofte er det ikke basert på antall kamper, men bare på om klubben ønsker å forlenge avtalen). United ville ikke kommentere innholdet i artikkelen.

10.00Tirsdag meldte Fabrizio Romano at det kunne gå mot et utlån til Eintracht Frankfurt for Donny van de Beek. Nå kommer overgangsguruen med en ny oppdatering.

Han skriver at midtbanespilleren skal være interessert i overgangen, at det er Eintracht som leder an i kampen om å signere 26-åringen på lån, og at forhandlingene mellom klubbene beveger seg i riktig retning.



08.05: Manchester United er en av flere klubber som følger med på Middlesbroughs midtbanespiller Hayden Hackney, skriver Daily Mail. 21-åringen, som det er mest sannsynlig vil flytte på seg til sommeren, skal også være på radaren til Manchester City, Tottenham og Liverpool.

Tirsdag 12. desember

14.15: Getafe vurderer å hente Mason Greenwood permanent til klubben etter at det sesonglange lånet utløper neste sommer, skriver The Athletic. Den engelske angrepsspilleren har vært en hit i La Liga siden overgangen i sommer, og han har scoret fire mål og levert tre målgivende pasninger så langt.

I avtalen mellom United og Getafe ligger det en videresalgsklausul, noe som betyr at den spanske klubben mottar 20 prosent av en eventuell overgangssum. Det betyr også at Getafe i så fall bare vil være nødt til å betale United 80 prosent av salgssummen dersom klubbene kommer til enighet om en permanent overgang.

– Vi har ikke snakket med dem om pris, men vi har snakket om situasjonen i klubben med tanke på eierskap. Vi er fornøyde med den kontakten vi har hatt, men det er for tidlig med en konklusjon, sa Getafe-president Angel Corres under et sykehusbesøk i regi av klubben.

08.20: Det er ingenting som tyder på at Jadon Sancho nærmer seg en retur til troppen, til tross for at Erik ten Hag nylig var klar på at engelskmannen vet hva han må gjøre for å slippe inn i varmen igjen. 

The Sun siterer spanske Sport på at United skal ha tilbudt kantspilleren til Barcelona, med et ønske om å få tidligere Leeds-spiller Raphinha andre veien.

Mandag 11. desember

08.25: Det henger ikke nødvendigvis helt på greip, men Sky Germanys Florian Plettenberg skriver at Manchester United er en av flere klubber som har forhørt seg om et mulig lån for den 18 år gamle Bayern München-spissen Mathys Tel. Franskmannen har imidlertid bestemt seg for å bli værende i den tyske klubben gjennom vinteren.

08.15: Ifølge Mundo Deportivo har Manchester United vist interesse for Barcelona-forsvarer Ronald Araujo og tilbudt 24-åringen en lønn på det dobbelte av hva han tjener nå. Også Bayern München skal være ute etter uruguayaneren, som ikke ønsker seg en overgang bort fra Barcelona i januar.

08.05: Overgangsjournalisten Nicolò Schira skriver at Raphaël Varane kan forlate Manchester United i januarvinduet. Ifølge Schira har Varane for øyeblikket ikke et særlig godt forhold til Erik ten Hag, noe som i så fall nok har en sammenheng den lille spilletiden til midtstopperen den siste tiden.

Powered by Labrador CMS