Kalvin Phillips i aksjon for det engelske landslaget, 13. oktober 2023.

Søndagens rykter

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 10. desember

10.01: Ikke alltid like troverdige The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at Manchester City-midtbanespiller Kalvin Phillips (28) er øverst på Uniteds handleliste den kommende sommeren. 

Phillips har 31 landskamper for England, noe som er to flere opptredener enn han har i Manchester City etter halvannet år under Pep Guardiola.

The Suns kilde sier at United følger veldig nøye med på situasjonen. Det skal være sannsynlig at Phillips lånes ut fra City i januar, men at det så blir en permanent overgang, og da ønsker Ten Hag å være først i køen fordi han mener Phillips' spillestil passer United perfekt.

Saken er skrevet av Anthony Chapman, ikke United-korrespondent Neil Custis.

Lørdag 9. desember

09.45: 

09.30: Jadon Sancho kan være på vei bort fra United i januar, skriver Jamie Jackson i The Guardian. Sancho har vært ute i kulden siden Erik ten Hag kritiserte Sancho på pressekonferansen etter kampen mot Arsenal tidlig i høst, og Sancho responderte i sterke ordelag på sosiale medier. 

Sancho fjernet innlegget der han slo tilbake mot Ten Hag, men skal ha nektet å be om unnskyldning og konflikten er fremdeles fastlåst. Senest på fredagens pressekonferanse snakket Erik ten Hag om hva Sancho måtte gjøre for å bli hentet inn i førstelagsgruppen igjen. 

Jackson skriver at en retur til Borussia Dortmund i januar er en av mulighetene.

Tyske Bild omtaler også, som nevnt i fredagens rykter, at en retur til Dortmund er aktuelt med den nederlandske angriperen Donyell Malen som en del av en avtale. 

09.00: Manchester United skal ha forhørt seg om den målfarlige Stuttgart-spissen  Serhou Guirassy.  Det melder den tyske Sky-journalisten Florian Plettenberg. 

27-åringen er særlig interessant fordi kontrakten med Stuttgart skal inneholde en utkjøpsklausul på i underkant av 20 millioner euro. Guirassy selv skal være villig til å snakke med United, men den opprinnelige planen er at han skal spille for Stuttgart ut sesongen. 

Plettenberg beskriver dette som et veldig tidlig stadium i en mulig overgangsprosess. 

Fredag 8. desember

12.45: Bild-journalisten Christian Falk skriver at det vil være et møte i Dortmund i dag hvor det vil diskutert en mulig byttehandel mellom Manchester United og Borussia Dortmund, der Jadon Sancho går den andre veien og Donyell Malen motsatt. 

Dortmund skal ønske seg 30 millioner euro eller Sancho for å slippe Malen til United.

08.05: Timo Werner har blitt koblet til blant andre Manchester United de siste ukene, og den tyske angrepsspilleren har blitt fortalt at av RB Lepizig-direktør Rouven Schröder at han kan forlate Bundesliga-klubben på lån i januar, skriver Bild. Det skal imidlertid være lite sannsynlig at United signerer 27-åringen.

Torsdag 7. desember

21.13: Troverdige Kathryn Batte i Daily Mail skriver at United er blant WSL-klubbene som jakter på signaturen til angrepsspilleren Poppy Pritchard, som nå spiller for Durham. 

Chelsea, Brighton, Leicester og Bristol City nevnes som andre toppdivisjonsklubber som er ute etter spilleren som fylte 18 år for noen dager siden.

United skal ha vært interesserte i Pritchard lenge, og interessen skal ha økt etter Pritchard scoret hat trick mot U21-laget til United i november.

21.08: Franske Le 10 Sport (varierende treffsikkerhet) skriver at både Manchester United og Manchester City har tatt kontakt med 18 år gamle Leny Yoro – og med Lille, stoppertalentets klubb.

Lille ønsker å beholde Yoro, og han er under kontrakt til sommeren 2025. 

15.40: Manchester United skal være villige til å lytte til bud på Jadon Sancho, Raphaël Varane og Casemiro i januar, skriver Miguel Delaney i Independent. 

I tillegg skal United være fleksible og lytte til bud på andre spillere også, skriver Delaney. Salgene skal bli sett på som nødvendige for å stable penger på beina til kjøp av andre spillere i januar. Det hele skal være en del av en videre oppryddingsprosess i United stallen. 

08.20: Juventus skal ha ombestemt seg og skal ikke lenger være interessert i Uniteds Jadon Sancho. Det melder det italienske nettstedet Tuttosport. Sancho skal fremdeles være godt likt i Torino-klubben, men ledelsen frykter at den kontroversielle vingen rett og slett blir for dyr. 

Onsdag 6. desember

10.20: Manchester United har inkludert en opsjon i Kobbie Mainoos nåværende kontrakt som gjør at klubben kan forlenge den til sommeren 2028, melder Fabrizio Romano. 

Med tanke på at Mainoo allerede er i ferd med å spille seg inn på laget, er det nok gode muligheter for at United vil prøve å lande en ny avtale med 18-åringen i løpet av det neste året.

08.25Tuttomercatoweb skrev tirsdag at Manchester United i løpet av de siste timene hadde vært i kontakt angående en mulig overgang for Serhou Guirassy, og at United vil gi AC Milan kamp om Stuttgart-spissen. 27-åringen, som har banket inn 17 mål på kun 12 kamper denne sesongen, skal ha en utkjøpsklausul på 17,5 millioner euro.

Tirsdag 5. desember

09.12: Santi Aouna fra Foot Mercato skriver at United er blant klubbene som følger nøye med på Mike Maignans kontraktsforhandlinger med AC MIlan. 

28-åringen ønsker en betydelig lønnsøkning, slik at kontrakten reflekterer det at han er regnet som en av verdens beste keepere, og Erik ten Hag liker ifølge Aouna keeperen godt, og har ikke blitt overbevist av det André Onana har levert hittil. 

Chelsea, Bayern München og PSG er de andre klubbene det nevnes at følger med på den franske landslagskeeperens forhandlinger.

Den nåværende kontrakten går ut i 2026, og det skal ikke være aktuelt med en overgang nå i januar. Det nevnes at AC Milan skal kreve rundt 70 millioner euro (60 millioner pund i nåværende kurs) for den høyreiste burvokteren.

Mandag 4. desember

17.30: Samuel Luckburst fra Manchester Evening News skriver at Raphaël Varane, til tross for alle ryktene, ikke skal ønske seg bort under januar-vinduet. 

Han forstår det som at Varane ikke har ytret noe ønske om å forlate i januar og at han bare vil revurdere planen om å bli i Manchester hvis United viser at han ikke er uønsket.

12.35: Newcastle vurderer å hente kontraktsløse David de Gea. Førstekeeper Nick Pope fikk skulderen ut av ledd i kampen mot Manchester United og vil trolig være ute av spill i minst fire måneder. Det er ventet at De Gea må akseptere et betydelig lønnskutt sammenlignet med det han tjente på tampen av United-karrieren, melder Daily Mail. De Gea har stått uten klubb siden kontrakten hans med Manchester United gikk ut i sommer. 

11.30: Marseille skal være interessert i Raphaël Varane, melder nettstedet foot01.com. Varane har vært ute i kulden den siste tiden og mot Newcastle var franskmannen ubenyttet reserve slik han har vært i en rekke kamper i høst.  

08.45: Nice-stopperen Jean-Clair Todibo skal ha blitt fortalt at han er en av kandidatene United vurderer på stopperplass i vinter når overgangsvinduet åpner igjen. Det melder Florian Plettenberg journalist for Sky i Tyskland. 

08.30: Manchester United vurderer å selge både Jadon Sancho og Donny van de Beek til Juventus for kun 26 millioner pund, skriver The Sun. Sancho er som kjent ute i kulden på grunn av konflikten med Ten Hag, mens Van de Beek har en meget perifer rolle i dagens United-stall. 

Powered by Labrador CMS