«Skinner har fått et skikkelig luksusproblem før derbyet»

Publisert

Manchester Uniteds kvinnelag hadde ikke en god start på sesongen, akkurat. 

United vant bare to av de første sju kampene denne sesongen (og røyk blant annet ut av Champions League-kvalifiseringen), og bare én av de to seierne var en god kamp fra United.

Likevel er det ikke tvil om at ting er i ferd med å bli bedre nå, og det er nå mange av de offensive spillerne som har lagt inn en svært god søknad om å få spille på Old Trafford mot City på søndag.

Skinner har fått et skikkelig luksusproblem før derbyet, rett og slett, og i denne artikkelen tar vi for oss hovedkandidatene til de fire fremste posisjonene på banen. Ja, av de spillerne vi lister opp her, så er det altså bare fire som kommer til å starte.

Kampstart søndag er 17.30 (skandinavisk tid), og oppgjøret sendes på V Sport 2 (Norge), TV3 Sport (Danmark) og TV10 (Sverige) – i tillegg til på Viaplay.

Geyse

Bør være selvskreven på laget i derbyet. Viste mange positive takter i starten av United-karrieren, men trengte virkelig et mål, og i ligacupkampen mot Everton kom det i et innhopp hvor hun terroriserte Everton-forsvaret, og hun scoret igjen mot West Ham sist helg. 

Er spilleren med det høyeste toppnivået, og nå som hun har funnet scoringsformen også, så kan hun fort være spilleren som utgjør forskjellen mot City. 

Kan spile både som spiss og på kanten, og trolig er det som spiss hun spiller denne kampen – men med frihet til å gå ut mot kantene også.

Geyse etter sitt første United-mål, 09.11.2023.
I GANG: Geyse.

Leah Galton

Ofte god mot City (scoret Uniteds mål i 1-1-kampen på Etihad Stadium i fjorårssesongen), og har levert noen gode kamper på Old Trafford også. 

Kamper som dette passer vanligvis Galton godt, og hun er det mest sannsynlige valget på venstrevingen på søndag. 

Om vi baserer laguttaket utelukkende på form, så er trolig ikke Galton inne i elleveren denne gangen, men ekstremegenskapene gjør det vanskelig å vrake henne til en kamp som dette. I tillegg har det jo blitt tre målpoeng på de tre siste startene hennes, så det er jo ikke akkurat slik at hun er helt ute av form.

Leah Galton jubler etter mål mot Arsenal, 06.10.2023.
SCORET I FORRIGE WSL-TOPPKAMP: Leah Galton.

Nikita Parris

Uniteds toppscorer totalt denne sesongen med seks mål. 

Hun er i form også, for de målene har kommet på de tre siste kampene (egentlig fire, men hun ble byttet inn det 89. minutt i den ene kampen). 

Parris er ingen gratispassasjer, og har vært mye involvert i Uniteds spill, og med seks mål på tre kamper er hun ikke den enkleste å vrake før derbyet for Marc Skinner. 

Likevel er det ikke utenkelig. Parris har ikke scoret i en skikkelig toppkamp for United ennå, men hvis det skal skje, så er det vel kanskje nå? 

Nikita Parris etter hat trick, 09.11.2023.
I FORM: United-toppscorer Nikita Parris, her etter å ha fullført hat tricket sitt i ligacupkampen mot Everton.

Melvine Malard

Har scoret fire mål på sju kamper (fire fra start) for Manchester United, inkludert mål i toppkampene mot Arsenal og PSG. 

Det må sies å ha vært en lovende start, og hun er et uromoment som fort kan skape trøbbel for City. 

Bør få spilletid – men er det plass til henne fra start mot City? Tre av Malards fire mål har kommet som innbytter, og kanskje er det den rollen hun får på søndag også. Uansett tror jeg ikke City kommer til å bli glade for å se henne.

Melvine Malard feirer scoring på ikonisk vis.
HAR SCORET I TO TOPPKAMPER PÅ HJEMMEBANE ALLEREDE: Melvine Malard.

Rachel Williams

Uniteds toppscorer i ligaen, og likevel forventer jeg at Williams starter derbyet på benken. 

Veteranen har scoret fire ligamål denne sesongen, noe som er ekstra imponerende med tanke på at hun ikke har startet en eneste ligakamp hittil. 

Det virker jo unektelig merkelig å plassere en så god spiller på benken, men samtidig er hun jo også en spiller som kan bidra nettopp som innbytter. Alle hennes fire ligamål har blitt scoret det siste kvarteret.

Så er det ikke slik at det er det eneste hun kan heller. Hun scoret i den ene kampen hun startet denne sesongen (i ligacupen mot Everton). 

Williams har scoret på Old Trafford tidligere, og kan fort gjøre det igjen. 

UNITEDS TOPPSCORER I LIGAEN: Rachel Williams.

Ella Toone

For noen uker siden ville jeg sagt at hun måtte vrakes, men nå? Hun har nå levert tre gode kamper på rad, med fire målpoeng (selv om hun bare kom inn på slutten i den ene kampen), og denne formen må utnyttes. 

Hun ser plutselig ut som en helt annen spiller nå, og er nok svært lysten på et mål mot City på Old Trafford. 

I så fall er hun for alvor tilbake. Selvtilliten har sett ut til å være til stede igjen, og da gir det nok ikke mening for Skinner å vrake henne.

Ella Toone jubler etter at hun scoret sitt første United-mål på nesten ett år. Mot Brighton, 5. nov. 2023.
TILBAKE I FORM: Ella Toone.

Lucía García

García scoret to mål forrige gang United spilte på Old Trafford – og hun avgjorde på overtid forrige gang United spilte mot City. 

Spanjolen har altså noen gode opplevelser med seg inn i denne kampen. 

Hun startet sesongen veldig godt, men prestasjonen falt så noe, og så scoret hun som innbytter sist helg mot West Ham, og meldte seg på i diskusjonen igjen.

Trolig er det nok likevel som innbytter hun skal bidra igjen her, og det blir ikke trivelig for City-forsvaret med Garcías intensitet på slutten av kampen.

SCORET I FORRIGE KAMP: Lucía García.
Powered by Labrador CMS