mctominay080923

Scoret sitt sjette (!) mål i EM-kvalifiseringen

Natt til fredag vant Argentina 1-0 mot Ecuador, med Alejandro Garnacho på benken (Lisandro Martínez var ikke i kamptroppen), og fredag kveld ble det spilt flere landskamper som involverte United-spillere.

Slovakia 0–1 (0-1) Portugal

Bruno Fernandes ble matchvinner da Portugal vant 1-0 borte mot Slovakia – på sin egen 29-årsdag.

Diogo Dalot spilte også hele kampen.

Slovakia har fremstått som Portugals største utfordrer hittil i EM-kvalifiseringen, men portugiserne har nå vunnet samtlige fem kamper hittil i gruppe J.

Målet kom i det 43. minutt da de slovakiske forsvarsspillerne lot Fernandes få løpe altfor langt innover i egen boks, og United-kapteinen plasserte ballen trygt inn i hjørnet bak ex-red Martin Dubravka.

Fernandes kunne fort hatt en målgivende i andreomgangen, men ex-red Cristiano Ronaldo bommet etter å ha blitt fint spilt fri av Fernandes, og Fernandes selv ble altså kampens eneste målscorer.

Morocco v Portugal: Quarter Final - FIFA World Cup Qatar 2022
AVGJORDE: Bruno Fernandes.

Kypros 0–3 (0-3) Skottland

Scott McTominay har kanskje ikke hatt noen stor start på United-sesongen, der det ikke har blitt så mye spilletid, men han er definitivt viktig for Skottland, som vant 3-0 borte mot Kypros.

Allerede i det sjette minutt sendte McTominay Skottland i ledelsen mot Kypros da et Robertson-innlegg ble stusset videre til bakerste stolpe av John McGinn, og der kom McTominay løpende og headet ballen i mål. Dette var hans sjette mål på de fem første EM-kvalifiseringskampene.

Han er dermed nå toppscorer i EM-kvalifiseringen sammen med Rasmus Højlund og ex-red Romelu Lukaku.

Senere hadde han også et finfint forarbeid til 3-0-scoringen til nevnte McGinn, og endte dermed med både mål og målgivende pasning.

Skottland har vunnet samtlige fem kamper hittil i EM-kvalifiseringen, inkludert en hjemmeseier mot Spania og borteseier mot Norge, og topper kvalifiseringsgruppa klart.

Etter 74 minutter skjøt McTominay i stolpen, og han hadde en brukbar mulighet i førsteomgangen også, så han kunne fort vært tomålsscorer.

Han ble byttet ut i det 90. minutt, og ble hyllet av de skotske supporterne som hadde tatt turen.

Cyprus v Scotland: Group A - UEFA EURO 2024 European Qualifiers
SCORET IGJEN: Scott McTominay.

Tyrkia 1–1 Armenia

Altay Bayindir kom som ventet ikke på banen i fredagens Tyrkia-kamp.

Der endte det 1-1 etter at Armenia tok ledelsen i starten av andreomgangen, før Tyrkia utlignet mot slutten av den.

Tyrkia topper per nå gruppa tre poeng foran Kroatia og nettopp Armenia, men Kroatia har spilt to færre kamper, mens Armenia har spilt én færre kamp, så de er på ingen måte i en trygg posisjon på toppen av tabellen.

Tirsdag spiller Tyrkia en privatlandskamp mot Japan, så der er det nok større sjanse for at Bayindir spiller.

Diverse ellers:

• Álvaro Fernández spilte hele kampen for Spanias U21-landslag da de vant 6-0 borte mot Malta, og vår mann hadde også en meget fin målgivende pasning.
  • Maxi Oyedele fikk sin debut for det polske U21-landslaget da han ble byttet inn i det 81. minutt av 3-0-seieren mot Kosovo.
  • 17 år gamle Finley McAllister var kaptein for det engelske U18-landslaget som tapte hele 0-4 mot Japan.