Geyse og Nikita Parris feirer etter Parris' tredje mål.

7-0-seier:

Scoret hat trick da United smadret Everton

Publisert Sist oppdatert

Everton må virkelig hate synet av den tidligere Everton-spilleren Nikita Parris. 

Hun scoret to mål i ligakampen mot Everton for noen uker siden, og torsdag kveld scoret hun hat trick da Everton kom på besøk i ligacupen.

Til slutt ble det hele 7-0 til United.

I tillegg til Parris' tre mål, så scoret Rachel Williams, Hayley Ladd, Geyse (hennes første for klubben) og Leah Galton.

LES OGSÅ: Kommentar: Dette målet kan ha vært utrolig viktig»

Resultatet gjør at United har fått en drømmestart i ligacupens gruppespill, med både tre poeng og en meget god målforskjell.

Phallon Tullis-Joyce (fra start) og Evie Rabjohn (kom inn i det 62. minutt) debuterte for Manchester United.

Jayde Riviere i gangene på Leigh Sports Village, 09.11.2023.
JAYDE RIVIERE: Banens beste spiller frem til hun ble byttet ut relativt tidlig for å bli spart til søndagens kamp mot West Ham.

Sjanser for Parris og Williams

United gjorde sju endringer på laget som startet mot Brighton i helga – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Hannah Blundell og Hinata Miyazawa var de eneste som var igjen fra den startoppstillingen.

Det ble 5-0 til United i bortekampen mot Everton i ligaen, og det ble raskt tydelig igjen her at United var det beste laget. 

For å si det sånn: debutant Phallon Tullis-Joyce hadde ikke så veldig mye å gjøre i denne kampen (men hun løste oppgavene godt de gangene hun måtte i aksjon).

United skapte gode sjanser ved Nikita Parris og Rachel Williams, og etter hvert fikk de uttelling også.

Debutant Phallon Tullis-Joyce, 09.11.2023.
SOLID DEBUTANT: Phallon Tullis-Joyce.

Mål for Parris og Williams

Uniteds desidert beste spiller i førsteomgangen var høyreback Jayde Riviere, og hun endte opp med målgivende pasninger til begge Uniteds scoringer – på bare litt over ett minutt.

Først slo hun et perfekt innlegg som Nikita Parris headet inn mot gamleklubben sin. Parris har blitt et mareritt for Everton, og det fortsatte her.

Like etterpå gikk United i angrep igjen, og da ballen endte hos Jayde Riviere, så så ikke hun noen grunn til å la være å slå et nytt godt innlegg, og denne gangen var det veteran og United-toppscorer Rachel Williams som headet ballen i mål. 

Det stod 2-0 til pause på et regntungt Leigh Sports Village.

Nikita Parris, Rachel Williams og Lucía García jubler etter Williams' 2-0-mål mot Everton i regnværet på Leigh Sports Village, 09.11.2023.
2-0: United ledet 2-0 til pause. Her jubler målscorer Rachel Williams sammen med Nikita Parris og Lucia García.

Kapteinen scoret Uniteds tredje

United startet andreomgangen klart best også, og det var ganske åpenbart at mye nå handlet om å få mål nummer tre slik at det kunne gjøres noen bytter.

Lisa Naalsund hadde en god sjanse etter et innlegg fra Hannah Blundell, og de to var også involverte da målet kom i det 56. minutt.

Naalsund slo et kort hjørnespark til Blundell, som slo ballen inn i feltet, og der skiftet ballen retning og havnet hos Hayley Ladd, og kapteinvikaren sattte den i mål. 

Noen minutter etterpå ble backene Blundell og Riviere byttet ut, og inn kom Leah Galton (venstrebackvikar) og Evie Rabjohn (kom inn på høyrebacken i debuten sin).

Hayley Ladd og Lisa Naalsund, 09.11.2023.
GOD MIDTBANEDUO: Hayley Ladd og Lisa Naalsund.

Parris igjen – og igjen

United ga seg på ingen måte etter 3-0. 

I det 68. minutt økte Nikita Parris til 4-0 etter et fremragende forarbeid av Lisa Naalsund, og et fint overhopp fra Rachel Williams. 

United gjorde så et trippelbytte, hvor Hinata Miyazawa, Hayley Ladd og Rachel Williams ble erstattet av Ella Toone, Katie Zelem og Geyse, og Toone og Geyse var sterkt involvert i Uniteds femte mål. 

Geyse spilte nemlig frem Toone etter å ha satt Everton i ubalanse med en finfin vending, og Toone slo perfekt inn til Parris, som fullførte sitt hat trick. 

Nikita Parris etter hat trick, 09.11.2023.
HAT TRICK-HELT: Nikita Parris etter sitt tredje mål.

Endelig for Geyse – og Galton scoret Uniteds sjuende

Innbytterne fortsatte med å skape trøbbel for Everton, og i det 84. minutt scoret Geyse sitt første mål for klubben da hun løp gjennom bortelagets forsvar så enkelt at en skulle tro at de ikke var der, før hun kaldt satte ballen i mål. 

Hun fikk ballen fra Toone, som dermed hadde to målgivende pasninger på kort tid etter innhoppet. 

Det sjuende og siste målet kom fra Leah Galton, som for anledningen spilte venstreback, denne gangen med Parris som servitør.

Utenom Everton, så er United i ligacupgruppe med City (som allerede har vunnet to kamper på to forsøk), Leicester én seier på ett forsøk) og Liverpool (som i likhet med Everton står med to tap på to kamper).

Geyse etter sitt første United-mål, 09.11.2023.
SCORET SITT FØRSTE: Geyse, som var involvert i det meste etter innhoppet sitt mot Everton.

Manchester United 7–0 (2-0) Everton

Leigh Sports Village
FA Women's League Cup

Mål: 1-0 Nikita Parris (28.), 2-0 Rachel Williams (29.), 3-0 Hayley Ladd (56.), 4-0 Parris (68.), 5-0 Parris (78.), 6-0 Geyse (84.), 7-0 Leah Galton (88.).

Manchester United: Phallon Tullis-Joyce – Jayde Riviere (Evie Rabjohn, 62.), Maya Le Tissier, Gemma Evans, Hannah Blundell (Leah Galton, 62.) – Hayley Ladd (Katie Zelem, 73.), Lisa Naalsund – Lucía García, Hinata Miyazawa (Ella Toone, 72.), Nikita Parris – Rachel Williams (Geyse, 73.).

Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Lucy Newell, Melvine Malard.

LIVE: 

1: Kampen er i gang! 

2: Keeperdebutant Phallon Tullis-Joyce har hatt sine første ballberøringer for United.

5: United best i gang i Leigh. García skaffer hjørnespark.

6: Everton får headet unna Naalsunds hjørnespark.

7: Riviere slår livsfarlig inn foran mål etter å ha blitt flott spilt frem av Miyazawa, men Parris rekker ikke frem på den.

9: Parris prøver å runde keeper, og legges i bakken av ex-red Emily Ramsey, men får ikke straffespark. Ble det dømt offside...? I så fall litt spesielt siden Parris ble spilt frem av en Everton-spiller. Ramsey får behandling etter sammenstøtet.

15: Riviere har vært meget god hittil. Fint at hun begynner å komme seg i gang – det er ingen enkel oppgave å skulle erstatte Ona Batlle.

18: Parris header utenfor fra et Le Tissier-innlegg.

22: Stor United-sjanse! Rachel Williams får servert ballen fra en Everton-forsvarer i farlig posisjon, men Emily Ramsey redder veteranens skudd.

22: Nesten-farlig kontring fra Everton, men Jayde Riviere løper opp Everton-spilleren lenge før det blir farlig.

28: MÅL! Nikita Parris! Stanger ballen i mål etter Jayde Rivieres perfekte innlegg. 

29: MÅL! Rachel Williams! Nok et perfekt innlegg fra Jayde Riviere, og Williams header den inn i det lengste hjørnet.

34: Frispark til United. Farlig hold. Uten Zelem er det spennende å se hvem som tar det...!

35: Le Tissier tar frisparket, og treffer mellom stengene, men ikke noe problem for Emily Ramsey å skulle redde den.

44: Godt United-spill, men så slår Parris en pasning som går inn til keeper heller enn til egen spiller.

45: Le Tissier er uheldig med at en pasning tiibake går via en Everton-spiller, noe som gjør at pasningen mister litt av farten, og en Everton-spiller ser ut til å kunne rekke den. Tullis-Joyce nøler litt, men bestemmer seg for å løpe ut, og med det hindrer hun Everton i å få en sjanse der. Bra fra debutanten! 

45+1: Det legges til tre minutter.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang! Ingen endringer.

48: United har startet best i denne omgangen også.

49: Williams skyter over etter å ha fått ballen servert på godt hold fra Riviere, men det blir avblåst for offside. Skeptisk til om den stemte.

50: Stor sjanse for Naalsund! Timer løper sitt inn i feltet godt, og Hannah Blundell slår et godt innlegg fra venstre, men så spretter ballen litt vanskelig rett før Naalsund skyter, og skuddet går over. Ingen enkel oppgave å score der, men fint løp, i alle fall!

51: García ser ut til å være på vei gjennom, men så får hun ballen for langt foran seg.

56: MÅL! Hayley Ladd! Lisa Naalsund slår en kort corner til Hannah Blundell, som sender ballen inn i feltet. Der skifter den retning, og ballen havner hos Ladd, og dagens kaptein skyter den i mål.

58: Naalsund med en glimrende pasning gjennom til García, som avvinkes for offside. Så onside ut, men det må vi bare godta. Det er tross alt ikke VAR her (heldigvis).

60: Kvadruppelbytte for Everton, mens United også gjør klar to spillere!

62: United-bytter: Evie Rabjohn og Leah Galton erstatter Jayde Riviere og Hannah Blundell. Debut for Rabjohn!

64: Neppe tilfeldig at United bytter spillere i forsvar. Dekningen er ikke all verden der på grunn av skader, så fint å få hvilt Riviere og Blundell litt før helga. Galton har spilt back før, og Rabjohn skal være veldig lovende, så dette går nok fint.

66: Rachel Williams header over etter et flott innlegg fra García. Williams startet angrepet også.

68: MÅL! Parris med sitt andre! Glimrende fra Lisa Naalsund på høyresiden i duell med en Everton-spiller, og etter å ha slått en tunnel på den blåkledde slår hun ballen lavt inn foran mål. Rachel Williams hopper over ballen, og Parris setter den i mål. 4-0!

72: BYTTE: Hinata Miyazawa erstattes av Ella Toone. 

73: BYTTER: Hayley Ladd og Rachel Williams erstattes av Katie Zelem og Geyse.

75: Plutselig får Everton skutt på mål for første gang i kampen, men Tullis-Joyce er våken, og redder. 

76: Everton slurver, og Geyse får ballen på farlig hold. Hun legger til rette for Toone, som dessverre skyter over. Hadde passet godt med et Toone-mål nå – og ikke bare fordi undertegnede skrev en kommentar om henne i dag.

78: MÅL! Parris igjen! Geyse med en herlig vending, og setter fart mot mål. Hun spiller frem Toone, som i stedet for å skyte legger ballen perfekt til rette for Parris, som setter inn sitt tredje for kvelden. Hat trick!

84: MÅL! Geyse med et herlig mål! Hennes første tellende mål for United. Får ballen fra Toone, løper enkelt gjennom Everton-forsvaret (hun får det i alle fall til å se enkelt ut), og så plasserer hun ballen kaldt i hjørnet. 6-0! To målgivende pasninger for Toone!

88: MÅL! Leah Galton! Målgivende fra Parris. Geyse med noen herlige detaljer som skaper en enorm sjanse for Ella Toone, men hennes skudd blokkeres. Everton får klarert, men så dukker Leah Galton opp og tar med seg ballen inn i feltet igjen. Hun gir ballen til Parris, får den tilbake fra Parris, og får fra nokså kort hold avsluttet på flott vis.

90+1: Det legges til sju minutter! Kan rekke noen flere mål.

90+3: Godt skudd fra Toone, men Ramsey redder.

90+8: Tullis-Joyce kommer ut igjen og får stoppet en Everton-mulighet. Godt at hun har klart å holde seg våken her selv om hun knapt har vært involvert.

SLUTT! Manchester United 7-0 Everton.

Powered by Labrador CMS