Ryktesaker, uke 48

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 3. desember

09.10: Manchester United er en av flere som følger med på Ajax' midtbanespiller Kenneth Taylor i forkant av januarvinduet, hevder Teamtalk. Manchester City, Tottenham, Aston Villa, Newcastle og Brighton skal også være interessert.

For den 21 år gamle midtbanespilleren skal det imidlertid være mer aktuelt med en overgang etter sesongen.

Lørdag 2. desember

11.40: Tidligere denne uken skrev Daily Mail at Ivan Toney blir fulgt nøye av United foran de to neste overgangsvinduene. Brentford-sjef Thomas Frank gir imidlertid uttrykk for at han tror spissen blir værende også etter at januar er over.

Toney returnerer til spill i Premier League etter nyttår etter at han er ferdig med å sone den åtte måneder lange straffen han fikk etter å ha brutt gamblingreglene i ligaen.

Fredag 1. desember

12.38: Serhou Guirassy (27) har imponert stort siden overgangen til Stuttgart ble permanent i sommer, etter et godt låneopphold forrige sesong. Guirassy har denne sesongen spilt elleve kamper (ni fra start), og har scoret hele 16 mål.

Nå skriver franske Foot Mercato at Roma, AC Milan, Newcastle og Manchester United har forhørt seg om den franskfødte spissen, og han skal ha en utkjøpsklausul på bare rundt 17 millioner euro (14,6 millioner pund i nåværende kurs).

08.22: Rumenske ProSport skriver at United skal ha vist konkret interesse for den rumenske midtstopperen Radu Drăgușin. 21-åringen har imponert for Genoa og for det rumenske landslaget, og Barcelona, AC Milan, Arsenal og Tottenham nevnes som andre lag som skal være interesserte.

Den høyreiste stopperen skal ha en utkjøpsklausul på 30 millioner euro (25,9 millioner pund i nåværende kurs), og forhandlingene mellom partene skal ha kommet langt, hevdes det fra ProSport – som vi rett og slett ikke kjenner spesielt godt som kilde. Sport Witness nevner at spillerens agent (og også familie) gjerne har snakket om overgangsrykter til media, og skriver at det potensielt kan gi noe kontekst til ryktene, og hvor de kommer fra.

Drăgușin spilte noen kamper for Juventus som 18-åring.

Torsdag 30. november

20.03: United er blant klubbene som følger nøye med på Brentford-spiss Ivan Toney før de to neste overgangsvinduene, skriver Sami Mokbel i Daily Mail. Det er ventet at Toney drar sommeren 2024 (den nåværende kontrakten går ut sommeren 2025), og Chelsea og Arsenal har også 27-åringen på ønskelista. 

United skal også være interesserte i den 23 år gamle Crystal Palace-midtstopperen Marc Guehi, som har imponert en stund nå, og har spilt seg inn på det engelske landslaget. 

Han er neppe tilgjengelig før sommeren, og avisa skriver at Guehi vil koste minst 60 millioner.

10.40: Manchester United er informert rundt Timo Werners situasjon i RB Leipzig, forteller Fabrizio Romano.

Om United trapper opp jakten på angrepsspilleren kan imidlertid avhenge av direktøren(e) som vil komme inn under Sir Jim Ratcliffe. 

08.10: Det brasilianske midtbanetalentet Gabriel Moscardo skal ha tiltrukket seg interesse fra flere europeiske storklubber, og Manchester United er blant dem som har forhørt seg om 18-åringen. Det skriver ESPN Brasil.

Corinthians skal angivelig ønske seg 30 millioner euro dersom de skal la seg selge i januar. Ved siden av United, skal Moscardo også være på radaren til PSG, Chelsea, Arsenal og Atletico Madrid.

Onsdag 29. november

08.37: London Evening Standard skriver at Tottenham har blitt med i kampen om Nice-midtstopper Jean-Clair Todibo, som også har blitt koblet til både Manchester United og Liverpool. 

23-åringen har imponert stort for et Nice-lag som bare har fire baklengsmål hittil denne sesongen etter 13 ligakamper, og han skal være tilgjengelig for rundt 39 millioner pund, hevdes det.

08.28: Det skal være interesse for Leah Galton fra andre klubber, skriver Daily Mail.

Galtons kontrakt går ut etter sesongen, men United har en forlengelsesopsjon de trolig vil benytte seg av før den tid hvis det ikke blir enighet om en ny kontrakt. Galton er lysten på å bli værende i United, hevdes det.

Forrige sesong scoret Galton 12 mål for United (ti i ligaen, nok til å bli delt toppscorer i United), og hun står med to mål foreløpig denne sesongen.

Tirsdag 28. november

21.20: Enda mer fra tyske Sky og Florian Plettenberg: Manchester United skal følge nøye med på Bayer Leverkusens Florian Wirtz, uten at det foreløpig har blitt lagt noe tilbud på bordet.

Også Bayern München og Real Madrid skal være interessert i den 20 år gamle offensive midtbanespilleren, som sies å ha en prislapp på hele 120 millioner euro.

10.13: Mer fra Sky Deutschland: Florian Plettenberg skriver at Benfica-midtstopper António Silva er Uniteds hovedmål neste sommer.

20-åringen spiller allerede på det portugisiske landslaget, og blir nok ikke direkte billig om han kommer. Han skal ha en utkjøpsklausul på 100 millioner euro (86,7 millioner pund i nåværende kurs) neste år, og Benfica forventer at han kommer til å forlate klubben sommeren 2024.

08.16: Timo Werner ble aldri noen stor suksess i Chelsea, men Sky Deutschland skriver at Manchester United har forhørt seg om 27-åringens tilgjengelighet. 

Det skal ikke ha blitt lagt inn noe bud ennå, og det har heller ikke vært noen forhandlinger.

Werner skal ikke være helt fornøyd med situasjonen sin i RB Leipzig, men ønsker angivelig å vente til sommeren med å dra.

Mandag 27. november

21.00: The Athletic skriver at Getafe er interessert i å signere Mason Greenwood permanet hvis de gode prestasjonene hans fortsetter.

United bestemte i sommer at det beste for Greenwood og klubben ville være om han fortsatte karrieren i andre klubber. Han ble sendt på lån til Spania, hvor han har scoret fire mål og gitt tre målgivende pasninger på elleve kamper. 

10.30: Manchester United planlegger å hente tilbake Charlie McNeill fra Stevenage i januarvinduet på grunn av manglende spilletid, skriver Manchester Evening News.

Den 20 år gamle spissen har spilt kun tre kamper etter at han dro på lån til League One-klubben i september.

08.25: Derbys unge midtbanetalent Cruz Allen skal ha tiltrukket seg interesse fra Manchester United, skriver The Sun. 16-åringen er også på radaren til Chelsea og Newcastle.

08.15: Victor Osimhen, som var høyt oppe på Uniteds ønskeliste i sommer, skal være åpen for en overgang til Chelsea som skal være ute etter en ny spiss. Det melder The Telegraph.

08.10: Thomas Müllers kontrakt med Bayern München går ut etter sesongen, og dersom 34-åringen ikke forlenger med den tyske klubben, står blant andre Manchester United klare, skriver Bild.

Powered by Labrador CMS