Ryktesaker, uke 4

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 28. januar

10.45: David de Gea skal være i samtaler med Al-Shabab fra Saudi-Arabia. Det skriver Daily Mail.

07.55: The Telegraphs Matt Law har en sak om Liverpools kommende managerjakt, og der fastslår de at Merseyside-klubben virkelig må kjempe for å få kloa i sin neste manager, da Bayern München gjerne også henter Xabi Alonso og Manchester United følger med på Brightons Roberto De Zerbi, hvis noe skjer med Erik ten Hag. Bayerns Thomas Tuchel skal også være på Uniteds blokk.

07.50: Football London har en såkalt eksklusiv sak om at også Chelsea er interessert i Crystal Palace-spiller Michael Olise, men at den anvendelige offensive spilleren da selv heller ønsker seg til Manchester United i sommer. Han skrev under en ny fireårskontrakt i 2023, og utkjøpsklausulen økte da fra 35 millioner pund til noe som omtales som «betydelig mer».

Lørdag 27. januar

08.25: Daily Express skriver at Manchester United skal være én av to klubber som har blitt tilbudt å hente danske Martin Braithwaite fra Barcelona denne måneden. Erik ten Hag har imidlertid gitt uttrykk for at det er svært liten sannsynlighet for at klubben bringer inn forsterkninger i løpet av januarvinduets siste dager.

08.15: Napolis president Aurelio De Laurentiis kunne fredag fortelle at stjerneangriper Victor Osimhen er ferdigspilt i klubben etter denne sesongen. Det har ifølge Daily Mirror fått Manchester United, Chelsea og Arsenal til å sperre opp øynene.

Forrige sesongs Serie A-talisman ble hyppig linket til United i forkant av fjorårets sommervindu, men klubben endte opp med å hente Rasmus Højlund.

Fredag 26. januar

08.10: Newcastle kan finne på å selge Callum Wilson for 18 millioner pund nå i januarvinduet, skriver Evening Standard. Det skal Manchester United ha blitt varslet om, som trolig er på utkikk etter et nytt alternativ på spissplassen i skadefraværet til Anthony Martial. Også Chelsea og Arsenal skal være klar over Wilsons tilgjengelighet.

08.05: Den spanske avisen Sport hevder Real Madrid-president Florentino Perez er villig til å «ofre» Vinicius Jr. for å få hentet Kylian Mbappé til klubben. Det kan gjøre at United vil gå for den brasilianske kantspilleren, hevder The Mirror, selv om vi nok må ta den rapporten med en stor klype salt.

Torsdag 25. januar

19.40: Det er bekreftet at Radek Vitek lånes ut resten av sesongen. Les mer HER.

08.59: Paul Hirst skriver i The Times at United hadde et håp om å selge Anthony Martial i januarvinduet, men at 28-åringens skade ødela det håpet.

Marseille, Fenerbahce og lag fra Saudi-Arabia skal ha vært interesserte i å signere Martial denne måneden, men nå tyder alt på at franskmannen forlater klubben vederlagsfritt den kommende sommeren.

Chris Wheeler i Daily Mail skriver for øvrig at United ikke forventer å signere en Martial-erstatter nå i januar, på grunn av FFP-restriksjonene, selv om kilder ikke utelukker det fullstendig heller.

Onsdag 24. januar

14.25: Granada og Manchester United nærmer seg om å komme til enighet om en låneavtale for Facundo Pellistri, skriver Fabrizio Romano. Partene skal ha vært i kontakt i dag, og det jobbes med å få landet avtalen. 

Pellistri har selv gitt grønt lys for overgangen tidligere i januar.

08.25: Det er ikke The Suns United-journalist som melder dette, men avisen skriver at United ønsker å aktivere klausulen i kontrakten til Scott McTominay som binder ham til klubben i ytterligere ett år. Midtbanespillerens nåværende kontrakt går ut neste sommer.

08.15: Tirsdag kom det rapporter om at Aaron Wan-Bissaka er ønsket av Al-Nassr, men høyrebacken er ikke den eneste United-spilleren som er ønsket av den saudiarabiske klubben. Daily Mail skriver at de også planlegger et bud på Casemiro.

Tirsdag 23. januar

17.50: Mer Aaron Wan-Bissaka. Chris Wheeler i Daily Mail skriver at høyrebackens representanter tidligere i januar skal ha hatt samtaler med United-ledelsen om en kontraktsforlengelse, men at det utfallet beskrives som «ikke positivt». 

Wan-Bissaka er som kjent under kontrakt med klubben til sommeren 2025.

14.47: Mason Greenwood er stadig nærmere en sommerovergang til Barcelona, skriver Kealan Hughes i The Sun.

De skal ha fulgt Greenwood hele sesongen, og ifølge den ikke alltid like treffsikre avisa håper de nå å få på plass en avtale snart som vil gjøre Greenwood til Barcelona-spiller i juni. Greenwood skal ha gitt beskjed til rådgiverne sine om at Barcelona er en drømmeovergang.

 Avisas kilde sier at Barcelona vil ha Greenwood, og Greenwood vil til Barcelona, så nå handler det om at klubbene må bli enige – og United ønsker å selge Greenwood.

22-åringen har 3 mål på 16 ligakamper for Getafe.

12.41: Mike McGrath og Daily Telegraph skriver at Al-Nassr forbereder et Aaron Wan-Bissaka-bud. Klubben til Cristiano Ronaldo fikk et bud på 20 millioner pund avslått for Tottenhams Emerson Royal, og har nå vendt oppmerksomheten mot Wan-Bissaka, som er under kontrakt til sommeren 2025.

08.29: Evening Standard skriver at United har tilbudt Jadon Sancho og Antony til klubber i Saudi-Arabia i et forsøk på å få tilbake noen av pengene de brukte på kantspillerne. 

Ifølge avisa ønsker United rundt 50 millioner pund for hver av spillerne. 

Al-Ettifaq (ledet av Steven Gerrard) ønsket Sancho på lån sist sommer, men ville den gang ikke gå med på å inkludere en kjøpsklausul som ved enden av låneavtalen ville tvinge frem et kjøp for nettopp 50 millioner pund. 

John Murtough dro til klubb-VM i desember for å bygge kontakter som skal øke muligheten for salg i sommer, og avisa trekker frem Casemiro som spilleren som er mest ønsket av Saudi-klubbene. United er villige til å selge brasilianeren til riktig pris.

Mandag 22. januar

18.00: Fabrizio Romano gjentar seg selv og skriver at avtalen mellom Port Vale og Manchester United om Daniel Gore nesten er klar. 19-åringen sendes på lån ut sesongen. 

15.54: Simon Jones i Daily Mail har publisert en sak med en del informasjon. Her er en kort oppsummering: 

  • Facundo Pellistris låneovergang til Granada har foreløpig stoppet opp på grunn av uenighetene om hvor mye Granada skal bidra til å betale av uruguyanerens lønn.
  • Omari Forsons kontrakt går ut i sommer, og spilleren som debuterte mot Wigan har foreløpig ikke blitt enig med klubben om en ny kontrakt. Ten Hag ønsker å være sikker på at United har nok bredde hvis Pellistri drar.
  •  United forventer at Dan Gores låneovergang til Port Vale fullføres i dag. Accrington Stanley er igjen interesserte i Radek Vitek etter å ha blitt koblet til United-keeperen tidligere.
  • Cardiff har vist interesse for Will Fish, men han kommer til å forbli på lån i Hibernian. Fristen til å kalle ham tilbake har gått ut.

  • United har blitt koblet til Bayerns Eric Maxim Choupo-Moting, men det skal ikke ha vært samtaler om en slik låneavtale.

15.02: Ikke alltid like troverdige The Sun skriver at Inter skal ha vært interesserte i å gjøre en byttehandel som ville gjort Denzel Dumfries til United-spiller, og Aaron Wan-Bissaka til Inter-spiller, men United skal ikke ha vært interesserte.

Artikkelen er ikke skrevet av avisas United-korrespondent.

08.28: Portugisiske Record skriver at Sportings imponerende stopperduo, Ousmande Diomande (20 år) og Goncalo Inácio (22 år), trolig begge kommer til å forlate den portugisiske klubben denne sommeren. United nevnes som en klubb som har vært en del på Sporting-kamper for å følge med på duoen. 

Diomande og Inácio skal ha utkjøpsklausuler på henholdsvis 80 millioner euro og 60 millioner euro – 68,6 millioner pund og 51,5 millioner pund i nåværende kurs.

Powered by Labrador CMS