Manchester United Pre-Season Training Session

Ryktesaker, uke 30

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 30. juli

18.40: Axel Disasi har vært linket til United tidligere i sommer og har flere ganger blitt nevnt i ryktespalten.

Nå ser det imidlertid ut til at den franske forsvarsspilleren går til Chelsea. David Ornstein i The Athletic skriver at Monaco og Chelsea er prinsipielt enige om en overgangssum på €45 million.

London-klubben har vært nødt til å intensivere stopperjakten med Wesley Fofana ute i lang tid med en kneskade.

17.40: Kan Dean Hendersons overgang til Nottingham Forest være i fare?

Fabrizio Romano skriver at Midlands-klubben jobber nå med å bestemme seg mellom Uniteds Henderson og Arsenal-keeper Matt Turner. Det skal være snakk om en eventuell permanent overgang for den amerikanske keeperen.

09.55: Skaden til Kobbie Mainoo kan gjøre at United må tenke seg om en ekstra gang når de skal bestemme seg for fremtiden til Scott McTominay denne sommeren.

James Ducker i Telegraph skriver i og med at Mainoo blir ute med en ankelskade i første del av den kommende sesongen kan det få følger for McTominay som er ønsket som erstatter til Declan Rice i West Ham.

08.10: Vindkastene etter Rasmus Højlund-overgangen har ikke en gang lagt seg før italienske Alfredo Pedulla er ute og melder om United-fremstøt på Sofyan Amrabat. Det hevdes at United allerede har lagt inn bud på den 26 år gamle midtbanespilleren.

Lørdag 29. juli

20.45: Vi må jo ta det med her også: Rasmus Højlund blir Uniteds nye spiss. Les hele saken her.

16.30: Gianluca Di Marzio sier til Sky Sports at mellommenn jobber hardt med avtalen for Rasmus Højlund, og at det hele nærmer seg (red.anm: Igjen, for N’te gang den siste uka). Højlund startet på benken for Atalanta borte mot Bournemouth i ettermiddag.

15.40: Normalt ok pålitelige Mohamed Bouhafsi melder seg også på i Rasmus Højlund-ryktene. Han understreker at Højlund så veldig vil til United, at de er enig med United om den personlige kontrakten og at det nærmer seg mellom klubbene.

Dette med virkelig å ville til United skal også være et viktig poeng her, akkurat som det var med Onana og Mount. Dansken vil kun til United!

14.30: Samtalene mellom United og Atalanta angående Rasmus Højlund går i riktig retning, slik at det nærmer seg enighet.

En konsekvens av dette er visstnok at dansken ikke skal spille i Atalantas treningskamp i England, mot Bournemouth, lørdag ettermiddag. Det skriver Fabrizio Romano.

10.30: The Suns Jordan Davies skriver at United skal ha fortalt West Ham at et utlån av Harry Maguire er uaktuelt, og at de må komme opp med et bud på minst 35 millioner pund. Dette skrives etter at United fredag skal ha avslått et bud på 20 millioner pund for stopperen.

08.30: Ny briefing fra United til United-journalistene. United må selge før de eventuelt kan kjøpe Sofyan Amrabat fra Fiorentina, fastslår Paul Hirst i The Times. Ifølge Hirst er altså gangen videre først Rasmus Højlund, så salg og deretter eventuelt Amrabat. United ønsker forresten 20 millioner pund for Fred, men utfordringen er at Galatasaray allerede har brukt en del penger på Wilfried Zaha og Mauro Icardi. Samtidig kan skaden på Kobbie Mainoo, hvis den er alvorlig, muligens føre til at United er mer forsiktig med å selge midtbanespillere.

James Ducker i The Telegraph skriver noe liknende som Hirst, og påpeker at Amrabat i teorien først kan komme mye nærmere overgangsvinduets slutt, 1. september. Jamie Jackson i The Guardian skriver bortimot også det samme som de to andre, og David McDonnell i Daily Mirror skriver at det er United-kilder som har bekreftet Amrabat-interessen.

Selv om det rapporteres mye fra Italia så hevder disse normalt så informerte og pålitelige United-journalistene at det skjer lite mot Amrabat for øyeblikket.

Fredag 28. juli

21.55: Også Facundo Pellistri har sine beilere denne sommeren. Uruguayanske Sebas Giovanelli skriver at argentinske Boca Juniors ønsker seg Uniteds kantspiller på lån.

 

21.45: Donny van de Beek uttalte etter kampen mot Lyon, en kamp han ble matchvinner i, at han var usikker på sin egen fremtid i United.

Nå viser det seg at det er interesse for den 26 år gamle midtbanespilleren. Noticias de Gipuzkoa, som følger Real Sociedad tett skriver fredag kveld at den baskiske klubben er svært interessert i å hente nederlenderen. Det skal være snakk om et lån med opsjon på kjøp.

Like etter følger også Fabrizio Romano opp med samme informasjon at det er sant det det baskiske nettstedet skriver. I tillegg sier italieneren at avtaler rundt Fred og Van de Beek vil være avgjørende for hvor aktive United kan være med å sikre seg Amrabat.

21.00: Alfredo Pedulla har slått seg opp kraftig nå i sommer og kommer med stadig nye oppdateringer rundt det som rører seg hos italienske klubber.

I en oppdatering ny oppdatering om Rasmus Højlund skriver italieneren at United håper at alt skal være klart for en overgang i løpet av helgen.

20.10: Det er null stopp på ryktene rundt Rasmus Højlund. Uniteds nyeste bud er på €62 + €5 millioner.

Atalanta er fortsatt ikke helt fornøyd med økonomien i Uniteds bud og ønsker seg mellom €68-70 millioner + bonuser og det jobbes hardt for å finne en løsning.

18.55: United skal ha avslått et bud fra West Ham lydende £20 millioner på Harry Maguire. Les mer i egen sak.

18.45: Ikke lenge etter at The Athletic la ut ny informasjon rundt forhandlingene om Dean Henderson er også Samuel Luckhurst ute med en egen sak i Manchester Evening News.

Der skriver United-korrespondenten at United er tilbøyelige til å gå med på en låneavtale med klausul om et obligatorisk oppkjøp så lenge det er mulig å innkassere kjøpesummen i løpet av januar måned.

18.40: Det blir mye Højlund i monitor om dagen, og det ser stadig ut som om en overgang nærmer seg time for time.

Fabrizio Romano melder fredag ettermiddag at United nå har forbedret sitt bud til Atalanta og overgått de €60 millionene som det muntlige budet som ble lagt inn onsdag denne uken.

17.50: Laurie Whitwell og Paul Taylor har sammen skrevet en sak om forhandlingene rundt Dean Henderson for The Athletic.

Klubbene er fortsatt i samtaler om hvordan situasjonen skal løses. Kjernen av forhandlingene skal ligge rundt Forests ønske om en obligatorisk klausul om en overgang. Der det er snakk om antallet kamper som skal til for at klausulen skal utløses.

Forest håper at de kan komme til enighet med United om at 30 kamper skal utløse klausulen, mens United på sin side skal ønske at antallet kamper skal være mye lavere og helt nede mellom 2 og 4 kamper.

17.45: Britiske Sky Sports melder at det nærmer seg enighet mellom United og Atalanta for Rasmus Højlund. Klubbene arbeider med å finne et slags kompromiss rundt overgangssummen.

16.00: Den italienske Sky Sports-journalisten Luca Cilli sier i en sending på italienske Sky i forbindelse med overgangsvinduet at United nærmer seg en avtale med Atalanta rundt Rasmus Højlund.

Det skriftlige budet United planlegger å legge inn er på £60 millioner + £4 millioner i bonuser.

15.30: Galatasaray kommer til å legge inn et nytt og forbedret bud på Fred i løpet av de kommende dagene, det skriver det tyrkiske nettstedet NTV Spor (her gjengitt av Sport Witness).

Tyrkernes bud på brasilianeren er hittil blitt avslått da de har ligget godt under United prisforlangende på €15 millioner. Akkurat det er en pris som er for høy for Galatasaray slik det er for øyeblikket og de kommer til å forsøke å komme til en enighet etter samtaler med United.

12.35: Det kan virke som om Tom Heaton blir værende i United også kommende sesong. Etter veteranens uttalelser etter kampen mot Arsenal og blokkeringen av overgangen til Luton tidligere i sommer ser det mer og mer klar ut.

Talksports Alex Crook skriver på Twitter at Ten Hag er lite lysten på å la keeperveteranen dra.

11.30: Rasmus Højlunds ventede erstatter, El Bilal Touré er på plass for sin medisinske test hos Atalanta.

På vei inn til den obligatoriske sjekken vinket spissen til journalistene som hadde linet seg opp for å få et glimt av den 21 år gamle malieren som hentes fra Almeria.

08.35: Fabrizio Romano kommer med en oppdatering rundt Rasmus Højlund, som egentlig ikke gir noe ny informasjon annet enn det som er kommet frem fra ulike kilder til nå.

Italieneren skriver at dansken ønsker seg en overgang til United, noe som har vært klart siden interessen ble vist og at denne helgen vil bli avgjørende for hva som skjer.

Torsdag 27. juli

22:20: Fabrizio Romano melder på Twitter at Bayern-styret skal i møte med Daniel Levy for å diskutere fremtiden til Harry Kane. Møtet skal ta plass allerede på fredag og den tyske storklubben skal være villig til å forbedre budet sitt etter at deres forrige bud på 80 millioner euro, pluss tilleggsbetalinger ble avslått.

PSG er også interessert i en avtale, men bare dersom Bayern-avtalen kollapser skriver Italieneren.

Dermed kan det se ut som Kane-toget kjører i full fart retning München, mens United står igjen på perrongen.

 

13.15: United ser ut til å ha briefet utvalgte journalister. Ifølge United-journalist Jamie Jackson i The Guardian, BBCs Simon Stone og også The Athletics Laurie Whithwell så føler United seg trygge på at de kommer til å sikre seg Rasmus Højlund en gang mellom nå og ligastart. United trenger ikke å selge for å komme i mål med overgangen til dansken.

Samtidig rapporteres det på sosiale medier at franske RMC nå har meldt at PSG skal være enig med Højlunds representanter om den personlige kontrakten, men det skal sies at da United.no leste det siste vi fant som de har skrevet om Højlund, PSG og United så stod det kun «Hvis PSG blir enig med Højlund …». Denne artikkelen var også fra 12.30 torsdag skandinavisk tid.

12.05: Paris Saint-Germain skal nå også ha budt på Rasmus Højlund, men av en eller annen grunn har de lagt seg under Uniteds bud, selv om spilleren vel også skal foretrekke en overgang til United. Franske L’Equipe meldte dette først. Det spesielle er at L’Equipe også skriver at PSG ikke vil gå noe høyere enn de 50 millionene de har budt, selv om United altså skal ha tilbudt mer og Atalanta ønsker enda mer enn det igjen.

02.00: Italienske Alfredo Pedulla er aktiv på sosiale medier når det gjelder spillere fra Serie A, kanskje i overkant aktiv, og Andy Mitten sa nylig til united.no at noen av rapportene fra Italia går litt for fort frem, i alle fall med Rasmus Højøund. Nå skriver uansett Pedulla på Twitter at United bare skal være ett skritt unna å sikre seg Fiorentinas Sofyan Amrabat, etter at de skal ha budt 35 millioner euro for spilleren – noe som ifølge Pedulla betyr at United for alvor har hevet budet sitt.

Onsdag 26. juli

20.45: Det kan se ut til at det er Tyrkia neste for Fred. Selv om klubben har sagt at brasilianeren er utelatt fra USA-troppen av personlige årsaker virker det nå klarere og klarere at 30-åringen er på vei bort.

Fabrizio Romano skriver at Fred kommer til å forlate klubben nå i sommer og at Galatasaray har ham høyt på sin liste, som vi også har skrevet i ryktespalten tidligere denne uken.

18.30: The Athletics David Ornstein melder seg på i informasjonsflyten rundt Rasmus Højlund. Den britiske journalisten kommer med stort sett det samme av informasjon som det Fabrizio Romano gjorde tidligere onsdag (se oppdatering 16.00), men skriver i tillegg at Højlund har gitt Atalanta indikasjoner på at han ønsker å dra.

United har Højlund som sin prioritet, men har Randal Kolo Muani og Mohammed Kudus som alternativer om det skulle bli vanskelig å komme til enighet med den italienske klubben.

17.00: Eric Bailly nærmer seg en overgang til Al-Nassr, det melder den franske journalisten Abdellah Boulma.

Om en overgang skulle materialisere seg blir han i tilfelle lagkamerat med Cristiano Ronaldo og den nylig solgte Alex Telles.

16.00: Overgangsguru Fabrizio Romano melder onsdag ettermiddag at United har sendt sitt første muntlige forslag til Atalanta for Rasmus Højlund, i en avtale verdt totalt €60 millioner. Budet skal ligge på €50 millioner pluss €10 millioner i tilleggsklausuler og bonuser. Atalanta står fast på at de ønsker seg minst €70 millioner.

På sin egen Youtube-kanal kommer Romano med enda litt mer informasjon rundt jakten på det danske stjerneskuddet, hvor han forteller at det meste skal være klart fra Højlunds side i form av en femårskontrakt med opsjon på ytterligere et år.

13.20: John Percy i Telegraph skriver i en oppdatering om situasjonen i Nottingham Forest etter signeringen av Anthony Elanga at det fortsatt jobbes med en avtale rundt Dean Henderson.

Telegraph-journalisten skriver at det heller mot en avtale mellom klubbene, men at avtalen blir et nytt lån, men denne gangen med et obligatorisk kjøp etter den kommende sesongen.

Samtidig er det forventet at Henderson kommer til å være ute med skade i starten av sesongen, noe som gjør at klubben muligens må hente enda en keeper nå i sommer.

13.15: Italienske Gianluca Di Marzio skriver at PSG ikke har gitt opp håpet om å snappe Rasmus Højlund fra United. Den franske klubben forsøker å lokke dansken med en høyere lønn enn det United kommer til å tilby i håp om det skal være nok for å få spissen til å velge Paris fremfor Manchester.

I den samme artikkelen skriver Di Marzio at Atalanta nå skal være villige til å godta en pakke på £68,5 millioner, mens United har tro på at enighet kan nås med en sum på £60 millioner pluss bonuser. Så er det som med alle overganger: De neste dagene blir avgjørende.

13.10: Sofyan Amrabat er ikke med Fiorentina-troppen til Beograd hvor de skal møte Røde Stjerne, det skriver GIFN (Get Italian Football News) på Twitter.

04.10: Den italienske journalisten Alfredo Pedulla skriver at rapportene om at Atalanta krever 85 millioner pund for Rasmus Højlund er grunnløse. Han mener at når et offisielt bud på 60 millioner pund (70 millioner euro) pluss noen bonuser kommer på bordet så er det nok til at Serie A-klubben gir grønt lys for en overgang. Atalanta ønsker også fortgang, og Pedulla forventer et bud i denne størrelsen i løpet av kort tid.

Ifølge Pedulla er United enig med både Højlund samt Fiorentinas midtbanespiller Sofyan Amrabat om spillernes personlige kontrakter.

03.25: West Ham skal ikke ha likt at United krever minst 40 millioner pund for å selge Scott McTominay. Det skriver Daily Mirrors United-journalist David McDonnell og Nathan Ridley.

03.20: Urawa Reds-keeper Zion Suzuki skal ha avslått Uniteds bud (om å bli andrekeeper), ifølge japanske Sponichi. Han prioriterer heller spilletid før neste OL i Paris neste sommer.

03.15: West Ham må by rundt 40-45 millioner pund for å få kloa i Scott McTominay, som United ikke har noe imot å beholde. Det skriver flere United-journalister, blant annet The Telegraphs James Ducker. Ducker påpeker at fra midtbanen er det Fred og Donny van de Beek som er tilgjengelig fra United i sommer. McTominay har kontrakt frem til 2025, og United har også opsjon på ytterligere ett år.

Tirsdag 25. juli

21.00: Vi tar med at det er en del «lokale» Fiorentina-kilder – som vi ikke kan gå god for – som melder at Sofyan Amrabat skal være veldig nær å bli United-spiller. Det er imidlertid verdt å merke seg at der italienske kilder raskere melder om enighet så kan det være at sannheten er at de kan være litt raske med å konkludere.

19.00: Sparta Praha ga til slutt opp å vente på United-keeper Matej Kovar for et nytt utlån, og signerte i stedet Peter Vindahl på lån fra AZ Alkmaar. Kovar vant ligaen på utlån i Sparta forrige sesong.

– Vi ønsket at karrieren hans skulle fortsette i Sparta Praha, men Kovar og representantene vurderer fortsatt hva de skal gjøre. Vi nærmer oss Champions League-kvalifiseringen, høydepunktet i sommer, og hvis vi ikke kunne hente Kovar nå så måtte vi reagere på det, sier Tomas Rosicky, Sparta Prahas sportsdirektør i en kommentar.

13.40: Avisa Northern Echo skriver at Sunderland er enig med United om rammeverket i en avtale som gjør keeper Nathan Bishop til Sunderland-spiller. Bishop drar visstnok til Sunderland så fort USA-turneen er over, der han er backup for førstelaget.

13.10: En lokal Twente-nyhetsside skriver at Facundo Pellistri står høyt på klubbens ønskeliste for sommeren, og legger til at Erik ten Hag ønsker at kantspilleren drar dit på utlån. Det var Sport Witness som først meldte om dette.

13.00: West Ham er i samtaler med United angående et mulig kjøp av Scott McTominay. Det melder Sky Sports. Det skal imidlertid være et gap mellom hva United krever og hva West Ham ønsker å betale for skotten.

Fra før av er det kjent at West Ham er interessert i Harry Maguire, selv om utgangspunktet der har vært et lån mer enn et kjøp.

12.00: Anthony Elanga er bekreftet solgt til Nottingham Forest. Mer om det i egen sak her.

09.40: Det virker som om United har briefet engelske United-journalister en del om ståa i spissjakten og Rasmus Højlund, og alt det er samlet i en egen sak her.

07.45: Noen som begynner å bli lei av det forventede budet på Rasmus Højlund? Kanskje det skjer noe innen torsdag, folkens?

07.35: Anthony Elanga ble mandag kveld sett iført Nottingham Forest-drakt, slik at den overgangen nok blir offentliggjort om ikke så altfor lang tid. Det skal være snakk om et permanent salg, ikke et utlån.

07.30: Fabrizio Romano står på at en Sofyan Amrabat-overgang fortsatt er et stykke unna for United – hvis det skal skje. Saken om Amrabat er oppdatert med det.

Mandag 24. juli

21.45: Sofyan Amrabat blir Manchester United-spiller! Det melder Izem Anass, en marokkansk journalist på sin Twitter-konto.

Det er vanskelig å si helt hvor troverdig denne Anass er, men flere av kontoene som følger United tett har plukket opp samme Twitter-melding og har fått svar at marokkaneren er en god kilde når det kommer til marokkanske spillere.

21.30: Atalanta ser ut til å nærme seg en erstatter for Rasmus Højlund, det skriver Gianluca Di Marzio. Erstatteren skal være El Bilal Touré fra Almeria. 

21.00: Hinter Alfredo Pedulla til at det skjer noe rundt Rasmus Højlund her?

19.55: Marcel Sabitzer er klar for Dortmund, etter å ha gjennomført en permanent overgang fra Bayern München.

16.00: Simon Jones i Daily Mail skriver at United fortsatt ser seg om etter en ny keeper, selv med signeringen av André Onana i boks.

Altay Bayindir fra Fenerbahçe skal være gjenstand for oppmerksomhet blant Uniteds rekrutteringsapparat. Zion Suzuki er også blant de aktuelle navnene.

15.45: BBCs Simon Stone strør salt i såret til de som hadde håp om at enten Harry Kane eller Kylian Mbappé skulle bli United-spillere i sommer. De er ikke overgangsmål for klubben og det er ikke forventet at det kommer til å endre seg

14.00: Italienske La Nazione (her gjengitt av Sport Witness), som dekker Fiorentina tett melder at United er konkrete i sine samtaler om å signere Sofyan Amrabat. Fiorentina krever mellom €28-30millioner. United vil på sin side antagelig legge inn et bud på €25millioner inkludert tilleggsklausuler.

13.55: Like etter skriver også franske L’Equipe at United er blant klubbene som undersøker muligheten for å hente Kylian Mbappé. Real Madrid fremstår likevel som den store favoritten, selv om Al-Hilal skal ha lagt inn et verdensrekordbud på €300 millioner.

13.45: Ryktene svirrer naturligvis rundt Kylian Mbappé etter at det i helgen ble offentliggjort at franskmannen ikke var med i troppen til PSG som reiste til Japan. Når en slik storfisk blir gjort tilgjengelig på markedet så blir som regel United nevnt hver gang.

Selv om det virker som utopi melder Ben Jacobs melder på Twitter et en rekke klubber har uttrykt interesse for Mbappé i tillegg til Al-Hilal. United, Tottenham, Inter og til og med Barcelona har utforsket muligheten for å få kloa i franskmannen.

12.45: Anthony Elanga gjennomfører i dag sin medisinske test i Nottingham Forest før sin permanente overgang til skogvokterne, det melder Sky Sports.

12.15: Nyheten om at Daniel Levy kan bli tvunget av Tottenham-styret til å selge sin superstjerne Harry Kane slo ned som en bombe natt til mandag norsk tid. Du kan lese enda mer utfyllende om Kane-sagaen i egen sak her.

11.25: Paul Taylor, Nottingham Forest-korrespondent for The Athletic, skriver mandag at det ikke er noen tvil overhode at Nottingham trenger å signere minst en keeper denne sommeren.

Dean Henderson er klubbens førstevalg etter et godt låneopphold forrige sesong. På innsiden av dørene på City Ground diskuteres det fortsatt om hvordan de skal løse sin interesse for United-keeperen. United ønsker seg et permanent salg, noe som kan være aktuelt, men det aller beste for Nottingham vil være å låne ham enda en sesong, med en obligatorisk klausul om kjøp neste sommer.

09.55: Det ble ingen permanent overgang til United for Marcel Sabitzer. Østerrikeren gjorde en grei figur i sin halve sesong i den røde drakta, men ble sendt tilbake til Bayern München uten at noe mer formaliserte seg.

Utlånet gjorde ikke noe med Bayerns planer for østerrikeren, som nå ser ut til å forlate de røde i München og gå til den største utfordreren med tanke på seriegull i Tyskland, nemlig Dortmund.

Fabrizio Romano melder «Here We Go!» og Sabitzer er samtidig blitt avbildet og intervjuet av tyske medier på vei inn på flyplassen i München på vei til Dortmund for den medisinske testen.

 

07.45: Er Harry Kane likevel aktuell? Daily Mail mener å ha informasjon om at Tottenhams eier Joe Lewis har beordret sin styreformann Daniel Levy til å selge sin spydspiss om det ikke er mulig å komme til enighet om noen ny kontrakt. Det kan åpne opp muligheten for United, selv om det kan virke som om det er Bayern München som er favoritter til å sikre seg Tottenham-stjernens underskrift.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS