Ryktesaker, uke 3

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 21. januar

09.10: Matthijs de Ligt ble nevnt tidligere denne uka, og nå skriver Sky Germany at den nederlandske midtstopperen har fått tillatelse til å forlate Bayern München i sommer.

24-åringen skal ønske seg fast spilletid, noe som ikke bare er enkelt i den tyske storklubben med blant andre Kim Min-jae, Dayot Upamecano og nysigneringen Eric Dier i troppen. I tillegg skal de ønske seg ytterligere forsterkninger på plassen.

Lørdag 20. januar

15.00: Brian Brobbey ble koblet til United i fjor sommer, og Ajax-spissen skal fortsatt være på ønskelista til Erik ten Hag. Den tyske Sky-journalisten Florian Plettenberg skriver at Ten Hag kan tenke seg å hente 21-åringen i vinter, og at de begge skal verdsette hverandre høyt.

Ajax vil imidlertid ikke selge nå, men så lenge Ten Hag fortsatt er United-manager i sommer, kan en overgang trolig bli mer aktuelt igjen da.

09.15: Port Vale nærmer seg en avtale om å signere Dan Gore på lån fra United, skriver Fabrizio Romano. De siste detaljene gjenstår før 19-åringen slutter seg til League One-klubben.

Fredag 19. januar

17.40: Ting kan tyde på at Facundo Pellistri blir lånt ut nå i januar, og et opphold i La Liga virker å være det mest sannsynlige. Sky Sports melder fredag at forhandlingene mellom Manchester United og Granada om låneavtale ut sesongen går fremover, uten at de kommer med noe mer konkret enn det.

13.03: Ifølge Florian Plettenberg (Sky Deutschland) er Bayer Leverkusen-stopper Odilon Kossounou på Uniteds ønskeliste etter den gode sesongen han har levert hittil. Den høyreiste 23-åringen skal ikke være Uniteds hovedmål, men han skal være en spiller United følger med på. 

Spillerens kontrakt går ut sommeren 2026.

08.12: Rob Dawson i ESPN skriver at en United-kilde hevder at United vurderer en stor fornying av forsvaret den kommende sommeren.

Noe av det som nevnes i artikkelen: 

  • Raphaël Varanes fremtid er usikker etter at United ikke har benyttet seg av forlengelsesopsjonen i franskmannens kontrakt. Varane kan komme til å forlate klubben gratis denne sommeren.
  • Den gamle stopperduoen, Harry Maguire og Victor Lindelöf, kan ende opp med å forlate United i sommer hvis det kommer betydelige bud på spillerne.
  • Jonny Evans' kontrakt går ut i sommer.
  • United skal ifølge en kilde være interesserte i Jean-Clair Todibo (Nice), Matthijs de Ligt (Bayern München) og Jarrad Branthwaite (Everton). Galatasaray-høyreback Sacha Boey har også beundrere på Old Trafford etter å ha imponert i Champions League-oppgjør mot United denne sesongen.

Torsdag 18. januar

22.00: United har blitt koblet til Lazio-keeper Ivan Provedel til tross for å ha signert to keepere i fjor sommer. Sport Quotidiano hevder at United ser etter å styrke mulighetene sine i posisjonen for å gi konkurranse for Onana. Den italienske keeperen har holdt nullen i ti av 27 kamper denne sesongen. 

08.10: Manchester Evening News skrev onsdag at United ønsker å beholde Amad Diallo ut sesongen, og Fabrizio Romano melder at den ivorianske kantspilleren heller ikke har noen planer om å forlate klubben på lån nå i januar. 

Onsdag 17. januar

19.40: Dan Gore kan være på vei ut av klubben, iallfall frem til sommeren. Port Vale skal ifølge Telegraph ønske seg midtbanespilleren på et lån ut sesongen. Det vil da kunne gi 19-åringen kjærkommen erfaring på seniornivå i en fysisk tøff liga. Port Vale ligger for øyeblikket på 15. plass i League One. 

13.05: Facundo Pellistris låneovergang til Granada nærmer seg, og lokalavisen Manchester Evening News gir uttrykk for at avtalen straks vil være i boks. Pellistri skal ha gitt det grønne lyset tirsdag.

13.00: Amad Diallo er blant flere United-spillere som har blitt koblet til utlån i januar, men ifølge Manchester Evening News har klubben valgt å beholde ivorianeren som en del av troppen ut sesongen. Ifølge flere medier skal blant andre Birmingham ha vært interessert i den unge kantspilleren.

12.55: Vi anbefaler å finne frem saltbøssa i skapet, og gjerne ta mer enn én klype i forbindelse med dette ryktet, men vi registrerer uansett at spanske Sport skriver at United kobles til Real Madrid-spiller Vinicius Junior. Den spanske storklubben skal ifølge avisen ønske å frigjøre midler for å sikre seg Kylian Mbappé kommende sommer.

United må ifølge avisen bla opp 130 millioner pund for Vinicius.

09.35: Tidligere denne uka skrev Simon Jones i Daily Mail at United hadde hatt speidere på plass for å bivåne Everton-spiller Jarrad Branthwaite i Merseyside-lagets kamp mot Aston Villa. 

Evening Standard følger opp med en melding om at klubben skal være svært beundret av 21-åringen, men at det skal være stor konkurranse om spilleren.

Tirsdag 16. januar

17.42: Det har blitt spekulert i at Álvaro Fernández-avtalen med Benfica (foreløpig ikke bekreftet) har vært delvis for å kunne sikre seg en slags førsterett på Benfica-stortalentet João Neves, men Benfica avviser i en uttalelse at de har diskutert den 19 år gamle midtbanespilleren med United. 

– Ikke under noen omstendigheter har Benfica begynt samtaler med Manchester United eller noen andre klubber om João Neves – ei heller har vi intensjoner om å gjøre det – og all informasjon om det motsatte er dermed falsk.

17.32: Fabrizio Romano skriver at Facundo Pellistri har gitt grønt lys til en låneavtale med Granada.

Han er lysten på en låneovergang til La Liga-klubben, og forhandlinger pågår nå mellom klubbene, hevdes det.

11.50: Granada er i samtaler med Facundo Pellistri, skriver journalisten Matteo Moretto. I løpet av de kommende dagene vil klubben ta kontakt med Manchester United i håp om å lande en mulig låneavtale.

08.20: Den tyske Sky-journalisten Florian Plettenberg kommer med flere United-rapporter på X:

  • United har forhørt seg om Barcelona-stopper Ronald Araujo og er blitt informert om overgangssum og kontraktsdetaljer. En overgang i januar ville imidlertid kostet 80 millioner euro, og uruguayaneren skal heller ikke ønske å forlate Barcelona nå i vinter. 
  • Så lenge Erik ten Hag fortsatt er manager i sommer, kan Matthijs de Ligt bli høyaktuell i sommer. Den nederlandske midtstopperen, som jo har spilt under Ten Hag i Ajax, skal ikke være 100 prosent fornøyd med tilværelsen i Bayern München, og er på lista til United. I tillegg skal ovennevnte Araujo være høyt oppe på ønskelista til Bundesliga-klubben, og hvis den overgangen skulle bli en realitet vil det i større grad åpne døren for en De Ligt-overgang.
  • Bologna-spissen Joshua Zirkzee, som står med sju mål og to assist i Serie A denne sesongen, er et overgangsmål for United i sommer. United skal allerede ha forhørt seg om en mulig overgang nå, men Bologna ønsker å beholde ham i vinter. 22-åringen skal ha en utkjøpsklausul på 40 millioner euro.

Mandag 15. januar

19.59: Simon Jones skriver i Daily Mail atLeague One-klubbene Bolton, Blackpool, Shrewsbury og Fleetwood er blant klubbene som ønsker å hente Dan Gore på lån. Det skal også være interesse fra Championship-klubber, men den mest seriøse interessen har foreløpig kommet fra League One-klubber. United skal være opptatt av at Gore finner seg en klubb hvor han får en del spilletid.

Mer fra Simon Jones/Daily Mail: 

  • United er interesserte i Crystal Palaces Michael Olise foran sommervinduet, som ble meldt i denne spalten tidligere i dag. Jones omtaler ikke Wan-Bissaka som en del av det, i motsetning til ESPN.
  • United-kilder avviser muligheten for at United kan komme til å hente Karim Benzema på lån.
  • United skal ha hatt speidere på plass på gårsdagens 0-0-kamp mellom Everton og Aston Villa for å følge med på Jarrad Branthwaites utvikling.

11.00: Manchester United har diskutert en mulig overgang for Crystal Palaces Michael Olise til sommeren, der Aaron Wan-Bissaka går motsatt vei. Det skriver Mark Ogden i ESPN.

United utløste nylig en forlengelsesopsjon i kontrakten til Wan-Bissaka som binder høyrebacken til klubben i ytterligere ett år, men det skal utelukkende ha vært for at de kan få en sum for ham, ettersom 26-åringen da ikke forlater United gratis i sommer. 

Når det gjelder Olise skal også Liverpool og Chelsea være interessert i kantspilleren.

08.15: Southampton ønsker å signere Amad Diallo på lån frem til sesongslutt, skriver GiveMeSport. Leicester og Sunderland (som han var utlånt til forrige sesong) skal også være interessert i 21-åringen, som ved slutten av årsskiftet var tilbake fra en langvarig skade.

Powered by Labrador CMS