Søndagens rykter

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 14. januar

08.30: 19 år gamle Joao Neves er en spiller United skal være interessert i å signere til sommeren. Midtbanespilleren har gjort sine saker så bra på midtbanen til Benfica at United virkelig skal ha fått øynene opp for portugiseren. Det skriver Daily Mirror

Stortalentet har en utkjøpsklausul på £103m. Kontrakten hans med Benfica strekker seg til sommeren 2028. 

Lørdag 13. januar

19.57: Mateo Mejía er på vei bort. Les mer i egen sak her.

19.01: Sevilla-journalisten Alonso Rivero skriver for det spanske sportsnettstedet Relevo at United fortsatt ønsker at Hannibal Mejbri skal havne i Everton, men at spilleren selv ønsker å dra til La Liga og Sevilla.

Sevilla skal også være fast bestemte på at de ikke vil gå glipp av 20-åringen.

11.18: I tillegg til det vi skrev her i ryktesaken om Álvaro Fernández i går, så la vi også ut denne saken om spanjolens situasjon, hvor det handler om at det fort kan bli et lån til Benfica, etter at det først ble snakket om en permanent overgang. 

Portugisiske A Bola skriver lørdag (her gjengitt av Sport Witness) at Benfica har blitt enige med United om de siste detaljene av en avtale med United om å signere 20-åringen på lån med en kjøpsopsjon på 6 millioner euro. Det skal være bonuser i tillegg til den summen, og United vil i så fall også få prosenter av et eventuelt videresalg. 

Benfica håper ifølge A Bola at det hele er i boks i løpet av dagen.

Fredag 12. januar

09.15: Benfica skal være ute etter en ny venstreback, og Álvaro Fernández sies å være klubbens hovedprioritet. Nå melder portugisiske Record at Benfica er i gang med et avgjørende fremstøt for å sikre seg signeringen av spanjolen. 

Fernández er for øyeblikket utlånt til Granada, og i så fall må det avbrytes før United kan lande en avtale med en ny klubb. 

Ifølge Record ønsker Benfica å hente 20-åringen permanent.

09.05: Unggutten Joe Hugill ventes å reise på utlån til Burton Albion i dag, skriver Manchester Evening News. Den 20 år gamle spissen fornyet nylig kontrakten med United, men ventes altså nå å prøve seg i League One det neste halvåret.

08.20: Tidligere denne uka ble det hevdet fra blant andre The Sun at Manchester United har tilbudt Facundo Pellistri pluss en sum for Sporting Lisboas Morten Hjulmand.

Dette er imidlertid noe den portugisiske avisen A Bola (gjengitt av Sport Witness) slår tilbake mot, som skriver at Sporting Lisboa ikke har mottatt noen form for tilbud fra United på den danske midtbanespilleren.

Torsdag 11. januar

17.00: Brian Brobbey har vært linket til United under Ten Hag tidligere, og nå har linken gjenoppstått. Daily Mirror skriver at United følger med på utviklingen rundt den 21 år gamle spissen. Det var Ten Hag som ga spissen hans Ajax-debut tilbake i 2020. Uniteds finansielle posisjon kan gjøre en overgang i januar utfordrende, med mindre det kommer inn betydelige summer på spillersalg i løpet av januar.

16.20: Tyrkisk media melder at Erik ten Hag ønsker at Anthony Martial forsvinner så fort som mulig da han ikke ser på franskmannen som en del av sine planer. Det skal ifølge Fanatik pågå forhandlinger mellom Martials agent og Fenerbahçe. Det meldes også at alle de tre store klubbene i Istanbul forsøker å få til en avtale med Martial.

08.10: Granada er bekymret for at Álvaro Fernández kan bli hentet tilbake til United denne måneden, skriver Daily Mail.

United er i en prosess hvor de vurderer alternativene rundt venstrebacken, som per nå har en kontrakt med klubben som går ut i sommer.

Onsdag 10. januar

16.10: Skal vi tro ikke alltid så pålitelige The Sun så har Manchester United tilbudt Facundo Pellistri til Sporting Lisboa i en byttehandel der midtbanespilleren Morten Hjulmand går motsatt vei. Forslaget skal imidlertid ha blitt avslått av den portugisiske klubben. 

Hjulmand, som skal ha Christian Eriksen som en slags mentor på det danske landslaget, sies å ha en utkjøpsklausul på 69 millioner pund.

15.31: EFL-kjenner Alan Nixon skriver at Joe Hugill skal være på vei til League One-klubben Burton Albion på lån.

13.13: Sky Sports skriver at Anthony Martial ikke er interessert i å forlate United denne måneden, og at han ønsker å bli i klubben frem til sommeren. 

Det skal være lite sannsynlig at United benytter seg av forlengelsesopsjonen i franskmannens kontrakt, og det er ventet at disse månedene blir Martials siste i klubben.

08.54: Evening Standard nevner United som en av flere klubber som er interesserte i Middlesbroughs Hayden Hackney. Hackney ble matchvinner i tirsdagens ligacupsemifinale (første oppgjør) mot Chelsea.

City, United og Liverpool skal alle være interesserte i 21-åringen, og nå skal Tottenham også være ventet å bli med i kampen om midtbanespilleren.

Tirsdag 9. januar

17.00: Som rapportert tidligere på united.no er det usikkerhet rundt Isak Hansen-Aarøens fremtid i klubben. Nordmannens kontrakt går ut i sommer, men Manchester Evening News skriver at deres forståelse er at United ønsker at 19-åringen skal signere en ny kontrakt som vil vare til sommeren 2028. 

Hansen-Aarøen er usikker på om han skal signere kontrakten. MEN forstår det som at han er frustrert over mangelen på førstelagsmuligheter. 

Ajax, Atletico Madrid og Napoli er blant lagene som skal ha vist interesse for nordmannen.

11.14: Keepertalent skal være på vei til United. Les mer i egen sak her.

10.49: Sport Witness videreformidler informasjon fra Dortmund-lokalavisa Ruhr Nachrichten om Jadon Sancho, som er ventet å dra på lån til Dortmund i en avtale hvor Dortmund betaler en sum, i tillegg til deler av spillerens lønn.

Der hevdes det at det er enighet mellom Sancho og gamleklubben, og at det også er det mellom de to klubbene.

Det som gjør at avtalen ikke er fullført ennå, er forhandlingene mellom United og Sancho om spillerens lønn under oppholdet i Dortmund. Det kan i så fall virke som om United vil at Sancho skal si fra seg litt av lønnen sin for å dra til Dortmund for å få spilletid, skriver Sport Witness.

Mandag 8. januar

16.40: Daily Mails Simon Jones nevner i en slags oppsummeringssak flere ting som kan anses som interessante sett med United-øyne, selv om alt ikke nødvendigvis er like nytt:

  • Jarrad Branthwaite er på radaren til Manchester United, men også flere klubber skal ha fått opp øynene for Everton-stopperen. Real Madrid, i tillegg til Tottenham, er også blant dem som følger med på 21-åringen. 
  • Thomas Müller ble i en periode koblet til United, men den tyske veteranen forlenget kontrakten med Bayern München og er blitt overbevist om å bli værende.
  • Manchester United ventes å holde nye samtaler med Aaron Wan-Bissaka om en kontrakt i løpet av de kommende dagene, selv om den nylig ble utvidet til sommeren 2025. En overgang til sommeren utelukkes imidlertid heller ikke.
  • Erik ten Hag ønsker å beholde Amad Diallo resten av sesongen, men er åpen for å la Facundo Pellistri reise på et utlån.

  • Portos 19 år gamle midtbanespiller Ussumane Djalo har havnet på radaren til blant andre Manchester United etter å ha imponert i UEFA Youth League de siste månedene. 

14.18: Fabrizio Romano skriver i dag at Dortmund tro på at de skal få signeringene av både Jadon Sancho og Ian Maatsen i boks denne uka stadig øker. 

Samtalene skal ha god progresjon, og Sancho er klar til å dra så snart han får grønt lys fra United.

Hans-Joachim Watzke (CEO i Dortmund) skal også ha bekreftet at Dortmund ønsker å signere Sancho på lån, men sier at Dortmund foreløpig ikke er klare til å kunne annonsere at en avtale er i boks.

08.42: Ikke så mye nytt, kanskje, men vanligvis troverdige RMC Sport skriver at det er mye interesse for Nice-stopper Jean-Clair Todibo, blant annet fra Manchester United. 

United, Chelsea og AC Milan navngis som klubber som har forhørt seg om Todibo, og det skal være sannsynlig at Tottenham også blir med i kampen om 24-åringens signatur den kommende sommeren.

Nice skal uansett ikke være interessert i å la Todibo dra i januarvinduet, og stopperen kommer til å bli værende så lenge det ikke kommer et bud som gjør det umulig å avslå.

Todibos Nice har sluppet inn klart færrest mål i den franske ligaen hittil denne sesongen, og den INEOS-eide klubben ligger på andreplass bak PSG.

Powered by Labrador CMS