Ryktesaker, uke 26

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 30. juni

21.31: Ikke så mye nytt her, og kilden er av det varierende slaget, men Florian Plettenberg skriver i alle fall at Manuel Ugarte nå er et seriøst overgangsmål for United, og at samtaler har funnet sted. Uruguayaneren kan forlate PSG denne sommeren, skriver Plettenberg. 

Det skal per nå ikke være noe på gang med Bayern/Ugarte, hevdes det videre.

10.24: Matthijs de Ligt-saken fra tidligere denne helga har blitt oppdatert etter oppdateringer fra Florian Plettenberg og Fabrizio Romano. Les saken her.

09.49: I en ganske tynn sak skriver The Sun at Casemiro-interesse fra Saudi-Arabia og Al-Nassr ikke har blitt til offisielle bud, og i alle fall ikke 30 millioner pund som United ønsker seg, og at  det ikke er utenkelig at 32-åringen blir værende. 

United vil ikke la brasilianeren dra for ingenting, og det er ingenting som tyder på at han vil bli kjøpt ut av kontrakten heller siden det vil koste opp mot 25 millioner pund, og siden Casemiro ikke vil gå med på å gå kraftig ned på å få vesentlig mindre enn han har krav på. 

Spillerens representanter skal møte Erik ten Hag i løpet av den neste uka, hevdes det.

Lørdag 29. juni

14.54: Spanske Relevo skriver at Manchester United har forhørt seg om Girona-venstreback Miguel Gutiérrez, som imponerte stort denne sesongen. 

Bologna har også nylig vist interesse, og Arsenal, Bayern München og Chelsea skal ha forhørt seg om ham i januarvinduet, i tillegg til at Brentford la inn et bud 22-åringen avslo. 

En faktor som må nevnes her er at Real Madrid eier 50% av spillerens rettigheter, og at de har en kjøpsopsjon denne sommeren på åtte millioner euro (6,8 mill. pund i nåværende kurs). Champions League-mesterne har foreløpig ikke bestemt seg for hva de skal gjøre med Gutiérrez, og Girona ønsker også gjerne å beholde ham.

Spilleren selv trives i Girona, og avventer angivelig hva Real Madrid bestemmer seg for.

10.22: Vi nevnte Raphaël Varane/Como-koblingen tidligere i uka, så vi tar med at Varane nå er i byen for å snakke med Como-styret og med hovedtrener Cesc Fabregas.

09.32: Gianluca Di Marzio skriver at Joshua Zirkzee er øverst på Erik ten Hags ønskeliste (og her er det vel nå verdt å påpeke at det ikke står noe om han er øverst på Uniteds ønskeliste, selv om det står at 23-åringen har vært likt av United en stund). 

Ten Hag skal se på landsmannen som en viktig spiller å få inn for styrke troppen, og de to skal ha snakket sammen også i løpet av de siste dagene.

Zirkzee er fortsatt et overgangsmål for AC Milan også, men de undersøker alternativer også, og skal blant annet ha vært i kontakt med Chelsea om ex-red Romelu Lukaku.

Fredag 28. juni

22.54: Fabrizio Romano skriver at United og PSG har vært i kontakt igjen de siste timene om Manuel Ugarte.

Romano skriver at det er interesse fra andre klubber også, og at PSG er åpne for å selge denne sommeren, og at det er forventet at han drar. Ugarte skal være åpen for å bli United-spiller selv uten Champions League-fotball.

Det skal foreløpig ikke kommet noe formelt bud, hevdes det. 

20.27: United vurderer å gjøre et forsøk på å hente Matthijs de Ligt, ifølge David Ornstein. Les mer i egen sak her

20.04: Sport Witness videreformidler tyrkiske Fanatiks påstand om at Galatasaray har lagt inn et bud på 15 millioner euro (12,7 millioner pund i nåværende kurs) for Aaron Wan-Bissaka

Galatasaray venter nå på Uniteds respons, og det rapporteres at høyrebacken allerede er enig med Galatasaray om de personlige betingelsene. 

Ifølge Fanatik vil Galatasaray ved et avslag utforske alternative muligheter for å få signert Wan-Bissaka. United skal ha vært ute etter 20 millioner euro (17 millioner pund), ble det meldt nylig. 

Wan-Bissakas kontrakt går ut sommeren 2025.

19.53: Samuel Luckhurst skriver i Manchester Evening News at Manchester United fortsatt er i diskusjoner med Jonny Evans og Tom Heaton om nye kontrakter.

Heaton skal ikke ha noen intensjoner om å legge opp, og skal være åpen for alle muligheter.

19.51: Mer Manuel Ugarte: ESPN Uruguay (her gjengitt på engelsk av Sport Witness) melder at den defensive midtbanespilleren er nær en overgang til United.

United skal være den mest sannsynlige destinasjonen, men Atlético Madrid, Borussia Dortmund og Bayern München nevnes som andre interesserte klubber. Sport Witness videreformidler også at franske Foot Mercato hevder at PSG ikke har bedt spilleren forlate klubben, men de bekrefter at 23-åringen kommer til å se seg om etter ny klubb etter Copa América.

11.10: Den uruguayanske X-kontoen Uruguayfichajes kommer med en melding, som er blitt plukket opp av blant andre Manchester Evening News, om Manuel Ugarte. De skriver at Manchester United ses på som en ideell klubb for 23-åringen av hans representanter, og at han selv angivelig «ville elsket» å spille for United.

Videre skriver de at PSG vil lytte til bud på Ugarte, og det skal framstå som ganske sannsynlig at han forlater Ligue 1-klubben fordi han ikke kommer til å bli prioritert av PSG-manageren.

08.05: Lite tyder i dag på at Marcus Rashford forsvinner i sommer, men Talksport skriver uansett at PSG vurderer å gjøre et framstøt på Marcus Rashford i sommer, så lenge de mottar nok signaler på at spilleren selv er åpen for overgangen. 

Torsdag 27. juni

19.40: Den italienske journalisten Luca Bendoni skriver på X at Radek Vitek ventes å reise på et nytt utlån. Den 20 år gamle målvakten, som var utlånt til Accrington i League Two siste halvdel av forrige sesong, skal tiltrekke seg interesse fra Kilmarnock, St. Mirren og en League One-klubb.

15.51: Han er offisielt United-spiller i noen få dager til, så vi tar med denne her: Fabrizio Romano skriver at nyopprykkede Como jobber med å signere Raphaël Varane

Como ledes av Cesc Fabregas og tar neste sesong fatt på sin første i Serie A. Fabregas må kanskje konkurrere med David Beckham i jakten på Varanes signatur ettersom Inter Miami også skal være interesserte i 31-åringen. Romano skriver at Varane vil ta en beslutning vedrørende sin egen fremtid innen kort tid. 

13.24: «ARAUJO ALARM» i store bokstaver pryder forsiden av den spanske avisen Sport torsdag. Avisen skriver at Ronald Araujo fortsatt ikke har forlenget kontrakten med Barcelona, og at det er en stadig økende frykt innad i Barcelona om at han kommer til å forlate klubben. 

Avisen skriver videre at Manchester United «presser på» for å hente urguyaneren, som neppe tar en avgjørelse vedrørende fremtiden før etter Copa America. 

11.21: Manchester United skal være i samtaler med Marseille om en mulig Mason Greenwood-overgang. Mer om det i en egen sak HER

10.56: Den tyske Sky Sports-journalisten Florian Plettenberg skriver torsdag formiddag at midtstopper Matthijs De Ligt fortsatt er et overgangsmål for United denne sommeren. Nederlenderen kan forlate Bayern München i sommer. 

Plettenberg skriver at Erik ten Hag - ikke overraskende - er en stor beundrer av De Ligt, men at United ikke har kommet med noe bud ennå. Videre skriver han at De Ligt og Bayern kommer til å snakke sammen om fremtiden etter EM. 

10.37: Nettstedet Fichajes, gjengitt av Sport Witness, skriver at United-aktuelle Manuel Ugarte er lysten på en overgang til Manchester United. Den defensive midtbanespilleren skal angivelig være svært interessert på å spille i Premier League. 

Manchester United skal angivelig ha lagt inn et bud som PSG har avslått, men mye tyder på at dette bare er starten på overgangssagaen. 

09.18: West Ham er interesserte i å hente Aaron Wan-Bissaka skriver The Times. Avisen hevder 26-åringen er en av flere backer på West Ham sin liste. Fra før er det kjent at Galatasaray jobber med en overgang for Wan-Bissaka. 

08.16: Sky Sports sin overgangsjournalist, Dharmesh Sheth, har kommet med en oppdatering om jakten på Joshua Zirkzee. Han kommer ikke med så mye nytt, men forteller at samtalene med Bologna om en avtale går fremover. 

- Det betyr ikke nødvendigvis at han blir en United-spiller. Det er fortsatt mye jobb som må gjøres før avtalen er i boks. Det vi vet er at United er villige til å utløse utkjøpsklausulen på 40 millioner euro og at de ikke er i samtaler med Zirkzees representanter. Dette blir nøkkelen, om de kan bli enige om de personlige betingelsene og alt det andre med representantene hans, sier Sheth. 

Onsdag 26. juni

18.10: Den italienske journalisten Luca Bendoni skriver for nettstedet gianlucadimarzio.com at Manchester United i løpet av de siste timene har forhørt seg om situasjonen til Bolognas kantspiller Dan Ndoye. 23-åringen spiller i disse dager EM for Sveits, og scoret blant annet på søndag i 1-1-kampen mot Tyskland.

17.35: Tirsdag skrev vi i en sak om det angivelige budet, ifølge L'Équipe, på Manuel Ugarte, selv om The Telegraph senere skrev at Manchester United insisterer på at de kun har utforsket mulighetene for en mulig overgang og ikke lagt et offisielt bud på bordet. 

Ifølge journalisten Ben Jacobs, som viser til såkalte PSG-kilder, skal United ha tilbudt omtrent halvparten av det Ligue 1-klubben ønsker seg for midtbanespilleren. Det vil i så fall si rundt 30 millioner euro, da PSG skal verdsette ham til 60 millioner euro.

Manuel Ugarte.

13.59: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Manchester United aktivt jobber med å selge Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Hannibal Mejbri og Christian Eriksen i sommer. 

Alle i den kvartetten har kontrakter som går ut sommeren 2025, så om man skal få noe for dem er det denne sommeren som gjelder. Det har vært relativt stille rundt flere av dem, men mye tyder på at Wan-Bissaka er på vei til tyrkiske Galatasaray. 

Luckhurst skriver videre at Donny van de Beek og Facundo Pellistri også er til salgs. 

11.37: Evertons midtbanespiller Amadou Onana har blitt koblet til United ved flere anledninger tidligere i sommer. Nå skriver Liverpool Echo at United får konkurranse fra Bayern München.

Bayern har jobbet iherdig med å få i stand en avtale for Fulhams Joao Palhinha, men det har ikke vist seg å være så enkelt. Derfor er de nå interesserte i Onana, som de tror vil være billigere å hente enn Palhinha. 

10.03 Journalisten Nicoló Schira hevder Manchester United er en av flere klubber som er interesserte i Dani Olmo. RB Leipzig-spilleren har angivelig en utkjøpsklausul på 60 millioner euro. 

Manchester City, Barcelona og United skal være de tre klubbene som leder an i jakten på spanjolens signatur. 

26-åringen har vært en nøkkelspiller i RB Leipzig de siste sesongene og er for tiden med det spanske landslaget i EM. Ifølge ESPN er det Olmos allsidighet, faktum at han kan spille på begge kantene, som spiss og som en offensiv midtbanespiller som gjør ham attraktiv for United.

09.06: Ifølge Gianluca Di Marzio er AC Milan i samtaler med Chelsea med mål om å signere Romelu Lukaku. Det kan være godt nytt for Manchester United. 

Milan er nemlig Uniteds fremste konkurrent i jakten på Joshua Zirkzee sin signatur. Milan har ifølge rapportene ikke vært villige til å betale det Zirkzees agent krever i agenthonorar og dermed har den overgangen stått på stedet hvil. 

At Milan nå ser på andre spissalternativer, og det at de angivelig ønsker å hente Lukaku, kan gjøre en eventuell Zirkzee-avtale enklere for United.

08.28: Ifølge den spanske avisen Sport ser Barcelona på muligheten for å hente Jadon Sancho. Katalanernes nye trener, Hansi Flick, skal være en stor beundrer av Sancho. 

Ifølge avisen ønsker Barcelona først og fremst å hente Sancho på lån ettersom klubben, som kjent, sliter økonomisk. Men Sport skriver at tanken på en permanent overgang heller ikke er uaktuell. 

Sport hevder det var et møte mellom United og Barcelona for et par måneder siden der spilleroverganger var et tema og at Barca på daværende tidspunkt ikke var spesielt interesserte i Sancho. Dette skal nå ha endret seg. 

Tirsdag 25. juni

16.38: Fabrizio Romano skriver at João Gomes til United kan være noe å følge med på fremover siden Wolves-midtbanespilleren har beundrere på Old Trafford. 

23-åringen startet nattas Copa América-kamp for Brasil etter å ha spilt seg inn på landslaget i år. 

14.55: Mer om Manuel Ugarte: Ifølge L'Équipe har United fått et bud avslått på midtbanespilleren. Les mer i egen sak her.

13.55: United er ute etter en midtbanesignering i sommer og en av spillerne klubben vurderer er Manuel Ugarte. Det melder Sky Sports. Uruguayaneren holder til i PSG, som han ble hentet til fra Sporting Lisboa i fjor sommer for 60 millioner euro. 

13.25: Jonathan David er på Uniteds liste over mulige signeringer i sommer, men Lille-spissen kan også ende opp i andre Premier League-klubber. Sky Deutschland-journalisten Florian Plettenberg skriver at både Chelsea og West Ham viser seriøs interesse for 24-åringen som skal være verdsatt til mellom 20 og 25 millioner euro.

12.10: Vi tar med oss et par rykter fra italienske medier denne tirsdagen, som begge bør tas med en stor klype salt.

  • Calciomercato hevder at Manchester United sammen med Chelsea og Liverpool er interessert i Atalantas Ademola Lookman, og at alle er villige til å tilby 60 millioner euro for angrepsspilleren. 
  • Ifølge Il Messaggero, gjengitt av TuttoMercatoWeb, kan United finne på å gå for Paulo Dybala i sommer. Den nå 30 år gamle angrepsspilleren skal ha en utkjøpsklausul på 12 millioner euro i sin kontrakt med Roma.

08.05: Det har vært nokså stille rundt Jarrad Branthwaite de siste dagene, men Liverpool Echo skriver at det er en økende forventning i Everton om at de vil motta et andre bud på midtstopperen fra Manchester United. 

Mandag 24. juni

17.37: Den argentinske avisen Olé og nettstedet TyC Sports skriver, gjengitt av Sport Witness, at Boca Juniors venter på at Manchester United legger inn et bud på forsvarsspilleren Aaron Anselmino

19-åringen har bare spilt ti kamper for Boca Juniors, men blir sett på som et stort talent i argentinsk fotball. Olé hevder United har hatt speidere på plass for å se på midtstopperen tidligere i år og han har angivelig en utkjøpsklausul på 23 millioner euro. 

Chelsea skal også være interesserte i Anselmino, noe BBC omtalte forrige uke. 

15.31: Denne er syltynn siden Daily Express ikke er troverdige, men de skriver i alle fall om Aston Villas interesse for Real Sociedads offensive midtbanespiller Brais Méndez (27), og legger til at United, Roma og Juventus også har vist interesse for spilleren.

15.22: Ruud van Nistelrooy ble koblet til en jobb i Erik ten Hags trenerteam i går, og det kan virke som om det er den retningen det går mot nå. Les mer i oppdatert sak her.

15.14: Tyrkiske Sabah (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United, Roma, Juventus, Borussia Dortmund og Fenerbahce alle er interesserte i å hente inn Álvaro Morata, og at 31-åringens agent er i samtaler med flesteparten av disse klubbene – inkludert United. 

Morata har en utkjøpsklausul på bare 12 millioner euro (10,2 millioner pund i nåværende kurs), noe som gjør ham til en relativt billig løsning – bortsett fra at han nok vil ha en del lønn. 

Morata scoret 21 mål på 48 kamper for Atlético Madrid i 2023/24-sesongen.

15.09: Da United overraskende nok ble slått ut av FA Youth Cup av Swindon i januar, så var spissen Botan Ameen en vesentlig del av grunnen til det siden han scoret begge Swindons mål. Nå skriver Simon Jones i Daily Mail at United følger med på Ameen, som er på det irakiske U20-landslaget, og at Wolves også skal ha sett ham i aksjon.

15.07: Gianluca Di Marzio skriver at Lazio prøver å forhandle med United om Mason Greenwood, og at de allerede har tilbudt United 20 millioner euro (16,9 millioner pund i nåværende kurs) + 50% av fremtidig videresalg, men at det budet ble avslått. United ønsker seg ifølge Di Marzio 30 millioner pund for Greenwood. 

Andre har rapportert rundt 40 millioner pund som summen United ønsker seg

11.48: En oppdatering om Shola Shoretire i egen sak her.

11.03: Mer om Joshua Zirkzee: Sky Sports melder at United er i samtaler med Zirkzees representanter etter å ha gjort det klart at de er beredt til å betale Bologna-spissens utkjøpsklausul. 

Utkjøpsklausulen er på 40 millioner euro (33,8 millioner pund i nåværende kurs).

09.13: Fabrizio Romano skriver at Joshua Kimmich er på Uniteds liste, og at Bayern München-fremtiden til 29-åringen er under tvil siden han ikke har signert ny kontrakt, og at sjansen øker for en overgang bort fra Bayern enten denne sommeren eller neste for spilleren som kan spille både høyreback og i en defensiv midtbanerolle.

Romano skriver også (som har blitt skrevet av andre i det siste) at United er blant klubbene som vurderer å legge inn et bud på Lilles Jonathan David, og at det ikke er noe nytt om Joshua Zirkzee. United skal ifølge Romano ikke ha informert Bologna om noen intensjon om å utløse Zirkzees utkjøpsklausul når den aktiveres ved månedsskiftet.

08.46: José Félix Díaz skriver i Marca at Leny Yoro kun virker interessert i en Real Madrid-overgang, og at dette er kjent for alle som har vært i kontakt med hans representanter i det siste. Yoros kontrakt går ut neste sommer, og den 18 år gamle forsvarsspilleren er villig til å bli værende i Lille til neste sommer for så å gå gratis til Real Madrid.

Avisa skriver at andre klubber har vært på banen med mer penger enn det Real Madrid tilbyr for øyeblikket, men at budene fra United og Liverpool også er lavere enn det Lille ønsker seg, mens det aldri skal ha blitt forhandlinger mellom Lille og PSG på grunn av en dårlig relasjon mellom Lille-presidenten (som har bakgrunn fra PSG) og PSG-eierne. 

Om vi skal tro på at Yoro har bestemt seg for at det blir Real Madrid eller ingenting, så er det uansett lite som tyder på at det vil hjelpe stort for United, Liverpool eller PSG å komme til enighet med Lille.

Powered by Labrador CMS