Ryktesaker, uke 25

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 23. juni

18.22: Det er mye som tyder på at Aaron Wan-Bissaka forlater United til fordel for Galatasaray i sommer. Tyrkiske Fanatik (gjengitt av Sport Witness) skriver søndag at høyrebacken har takket ja til kontraktsforslaget og at det nå gjenstår for klubbene å bli enige om en overgangssum.

Fanatik skriver at United ønsker seg 15 millioner euro for Wan-Bissaka, mens Galatasaray håper å få summen ned til 10 millioner. Partene er med andre ord ikke altfor langt unna hverandre, men en avtale er altså ikke i boks helt ennå. 

12.03: Gazzetta dello Sport skriver at Joshua Zirkzee vil vente med å ta en avgjørelse vedrørende fremtiden sin til etter at Nederland er ferdige i EM. Oranje kjemper for å ta seg videre fra gruppespillet. 

Zirkzee har den siste tiden blitt koblet til Manchester United, men har også blitt koblet til AC Milan. Italienerne skal imidlertid ikke være villig til å betale det angivelig høye agenthonoraret Zirkzees agent har. Milan har derfor andre spissalternativer på blokka. 

09.17: En rolig start på ryktesøndagen, så vi tar med denne: Raphaël Varane sin United-kontrakt utløper om nøyaktig én uke. Ifølge Daily Mail og The Mirror kan hans neste klubb bli Inter Miami, klubben til David Beckham. 

Den Beckham-eide klubben har hatt en strålende sesong og troner øverst på MLS-tabellen, men forsvaret lekker ganske mye og de slipper inn mange mål. Det håper Beckham å gjøre noe med ved å lokke Varane til Florida. Et mindre belastende program kunne kanskje gagnet Varane også, som slet mye med skader i løpet av tiden på Old Trafford. 

Lørdag 22. juni

21.58: Chelsea har ifølge David Ornstein vært i samtaler med representantene til Jonathan David. Det melder The Athletic-journalisten lørdag kveld. 

Chelsea har foreløpig ikke startet samtaler med Lille, men Ornstein skriver at klubbene har et godt forhold til Lille-president Olivier Letang. Jonathan David har den siste tiden blitt koblet til Manchester United og flere andre klubber. 

21.15: Daily Mail hevder Manchester United gjør seg klar for å legge inn et nytt bud på Everton-stopper Jarrad Branthwaite

Engelskmannen virker å være øverst på Uniteds ønskeliste og et bud rundt 45 millioner pund skal allerede ha blitt avslått. Hva det nye budet angivelig er på, opplyses ikke om i saken. 

Everton skal imidlertid ønske seg rundt 70 millioner pund for 21-åringen, så det er mye som tyder på at partene er ganske langt unna hverandre. Den siste tiden har det blitt rapportert at Manchester United kommer til å forlate forhandlingsbordet med mindre Everton senker kravene sine. Dette kan i så fall potensielt være et siste forsøk fra United. 

20.15: Den portugisiske avisen Record (gjengitt av Sport Witness) skriver at både Manchester United og Tottenham har hatt representanter på plass i Tyskland for å se nærmere på danske Morten Hjulmand

Midtbanespilleren scoret et praktmål mot England tidligere denne uken. Det er imidlertid greit å minne om at denne historien kommer fra portugisiske medier som gjerne skyter litt fra hofta, så her er det bare å finne frem den berømte klypen med salt. 

18.00: Mer midtstopper-snakk: Ifølge John Percy i The Telegraph har Manchester United Wolverhampton-stopper Max Kilman på listen sin. Percy skriver at United kan gjøre et fremstøt i løpet av dette vinduet. 

United har enn så lenge hatt stang ut på stopperfronten. Det er stor interesse for Kilman og Wolves skal allerede ha avslått bud fra både West Ham og Newcastle. 

17.30: Stoppertalentet Leny Yoro har gitt Real Madrid beskjed om at han ønsker å slutte seg til dem. Det skriver The Athletic

18-åringen har også blitt koblet til Manchester United den siste tiden, men franskmannen skal selv ønske å spille for Los Blancos. The Athletic påpeker at det ikke har vært noen kontakt mellom Real Madrid og Lille ennå, men skriver at Yoro er fornøyd med de personlige betingelsene han har blitt tilbudt. 

Yoros kontrakt går ut neste sommer og midtstopperen skal være forberedt på å vente til neste sommer med å gå til Real Madrid dersom klubbene ikke klarer å bli enige denne sommeren. 

14.27: Tidligere denne uken ble West Hams Edson Álvarez nevnt som et mulig midtbane-alternativ for Manchester United. Hovedpersonen selv ble spurt om ryktene på en pressekonferanse før Mexicos Copa America-kamp mot Jamaica. 

- Jeg kan bare si at jeg er fokusert på det vi må gjøre her. Jeg vet at Copa America er en viktig turnering. Det vil være tid senere for å se på hva som er der og hva som ikke er der, sa midtbaneankeret ifølge ESPN.

14.20: De siste dagene har Jonathan David blitt koblet til Manchester United. Vi har gått i dybden på den canadiske spissen i en egen sak HER!

08.40: Mye tyder på at Mason Greenwood forlater United i sommer. Flere klubber er interesserte, deriblant italienske Juventus. Nå hevder den italienske avisen Gazzetta dello Sport at Juventus vurderer å tilby kantspilleren Federico Chiesa i bytte mot Greenwood. 

Avisen skriver at Juventus verken kan eller ønsker å legge 40-50 millioner euro på bordet, og da kan Chiesa være et alternativ. Han er ikke ønsket av klubbens nye trener Thiago Motta og har i tillegg en kontrakt som utløper neste sommer. 

Fredag 21. juni

21.18: United skal ha hatt Michael Olise på blokka, og nå skal franskmannen angivelig ha bestemt seg for hvor fremtiden hans ligger. Mer om det i egen sak her

 18.19: Journalisten Ben Jacobs i GiveMeSport hevder at Al Hilal og Al Nassr er to av de saudiarabiske klubbene som er interesserte i å hente Casemiro fra Manchester United. 

De ønsker angivelig å ikke måtte betale mer enn mellom 30 og 35 millioner euro, pluss noen klausuler, for midtbanespillere. 

Brasilianeren har blitt koblet til saudiarabiske klubber  en stund nå, men ifølge Jacobs må Casemiro fortsatt overtales til å dra dit. 

16.23: Ifølge Bein Sports i Tyrkia (gjengitt av Sport Witness), skal Aaron Wan-BIssaka nærme seg en overgang til Galatasaray.  Bein Sports hevder at samtalene har hatt bra fremdrift og at en avtale snart skal være i boks. 

Wan-Bissaka skal angivelig ha tilbudt en fireårskontrakt med Istanbul-klubben. Det opplyses ikke om hva slags overgangssum det skal være snakk om. Det er verdt å nevne at ingen av United-journalistene som følger klubben tett har meldt om det samme som Bein Sports. 

15.28: Dharmesh Sheth i Sky Sports skriver at United har innledet kontakt med Lille om Leny Yoro (18).

Jarrad Branthwaite er fortsatt et hovedmål, men foreløpig er det ikke noen indikasjon på at Everton vil gå ned på kravet om 70 millioner pund, og United ønsker ikke å betale overpris for 21-åringen.

Real Madrid har tidligere blitt omtalt som favoritter til å signere Yoro, mens United og PSG har blitt koblet til den unge franskmannen også.

14.22: Tidligere i uka omtalte vi Lazios interesse for Mason Greenwood, og Il Messaggero skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Lazio-president Claudio Lotito skal ha møtt United i Manchester, og han skal der ha presentert to mulige måter å løse en overgang på. 

Det ene forslaget skal være å betale 18 millioner euro (15,2 millioner pund i nåværende kurs), men at United får 50% av pengene Lazio eventuelt selger ham videre for. Det andre forslaget involverer samme grunnsum, men at Lazios 22 år gamle keeper Christos Mandas blir en del av avtalen.

Dette høres ikke umiddelbart ut som avtaler av typen United vil være fornøyd med, og det er verdt å merke seg at vanligvis treffsikre The Times onsdag kveld skrev at Lazio la inn et bud på 30 millioner pund.

09.27: Mer Victor Lindelöf/Fenerbahce, men også litt om en Lindelöf-lagkamerat: Tyrkiske Sporx skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Fenerbahce-sportsdirektør Mario Branco prøver å blidgjøre José Mourinho, og at han nå kommer til å dra til England for å få i stand avtaler for United-duoen Lindelöf/Casemiro.

Summen United ønsker for Casemiro skal angivelig være på et nivå som ikke gjør det totalt urealistisk for Fenerbahce, så partene kommer til å møtes ved forhandlingsbordet om 32-åringen, hevdes det.

00.04: Tidligere i uka omtalte vi Fenerbahces Victor Lindelöf-interesse, og den tyrkiske journalisten Yağız Sabuncuoğlu skriver at  samtaler er i gang mellom Fenerbahce og United om svensken.

Lindelöfs kontrakt går ut sommeren 2025, noe som kan gjøre ham til et naturlig salgsobjekt denne sommeren.

Torsdag 20. juni

22.00: Da Erik ten Hag ankom klubben i 2022 ble Adrien Rabiot knyttet til en overgang til drømmenes teater. Det endte åpenbart ikke med en avtale, men kontrakten hans med Juventus utløper i slutten av denne måneden. Italienske Tutto Sport melder at midtbanespilleren venter på at United skal kontakte ham igjen denne sommeren.

15.00: United vil snart forlate samtalene om en overgang for Jarrad Branthwaite hvis ikke det kommer noen indikasjoner på at Everton er villige til å møtes et sted på midten over overgangssum, skriver ESPN

United har allerede fått et bud med en totalramme på 43 millioner pund avslått, og har ikke planer om å komme med et nytt og forbedret bud hvis Merseyside-klubben ikke er villige til å forhandle.

Everton verdsetter midtstopperen til mer enn 70 millioner pund, men United skal angivelig ha informert dem om at de ikke kan bruke så mye på en enkelt spiller i sommervinduet.

13.35:  James Ducker i The Telegraph skriver torsdag at United forbereder seg på å utløse utkjøpsklausulen på 33,8 millioner pund for å sikre seg Joshua Zirkzee fra Bologna. Klubben er fortsatt i samtaler med spissens representanter og det er altså en seriøs interesse for å hente 23-åringen, selv om klubben fortsatt står på at de har andre alternativer også.

Joshua Zirkzee.

12.50: Manchester United ventes å signere den 15 år gamle angrepsspilleren Camron Mpofu fra Reading. Det skriver Manchester Evening News

08.05: Fabrizio Romano har kommet med noen United-relaterte oppdateringer de siste timene:

  • Edson Álvarez er et navn som diskuteres internt som en forsterkning på midtbanen, men en avtale med West Ham kan bli vanskelig å la seg gjøre med tanke på at han anses som en nøkkelspiller.
  • Crystal Palace har tilbudt Michael Olise en ny kontrakt med høyere lønn og en ny utkjøpsklausul. Chelsea føler seg imidlertid fortsatt selvsikre på at de kan sikre seg høyrevingen og prøver nå å bli enig om de personlige betingelsene. Bayern München og Newcastle har også fått tillatelse til å snakke med 22-åringen.
  • En mulig overgang for Jean-Clair Todibo er for øyeblikket «off» og lite sannsynlig på grunn av UEFA-regler, med Manchester United og Nice som skal spille i samme europeiske turnering neste sesong.

Onsdag 19. juni

22.47: Litt mer om Mason Greenwood: I rytkeoppdateringen her klokken 19.54 skrev vi at Lazio er interesserte i Greenwood. Senere samme kveld skriver The Times at den italienske hovedstadsklubben har lagt inn et bud på 30 millioner pund for Greenwood.

 Artikkelen, ført i pennen av troverdige Charlotte Duncker og Paul Joyce, skriver at United ønsker seg rundt 40 millioner for Greenwood, og skriver videre at Lazio trolig vil legge til prestasjonsbaserte klausuler i budet sitt. 

20.36: Journalisten Pete Hall skriver for avisen i at Manchester United holder et øye med Lille-spissen Jonathan David. Avisens kriver at han er et alternativ til Joshua Zirkzee, som United kobles hyppig til. 

Ifølge i har United vært i kontakt med David sine representanter. Spissen fra Canada kan være tilgjengelig for 25 millioner pund ettersom han bare har ett år igjen av kontrakten, men flere klubber, deriblant Tottenham og Aston Villa, skal også være interesserte.

Jonathan David.

19.54: Ifølge The Athletic har nok en klubb kastet seg inn i jakten på Mason Greenwood. Nettstedet beskriver Serie A-klubben Lazio som «svært interesserte». 

Fra før er klubber som Juventus, Napoli, Valencia og en rekke andre interesserte i Greenwood. Alt tyder på at han forlater United i sommer. 

18.23: Rob Dawson i ESPN skriver at saudiarabiske Al Nassr, klubben Cristiano Ronaldo spiller for, er interesserte i å hente Bruno Fernandes, men Dawson utdyper ikke noe mer enn å nevne akkurat det. Derfor er det nok - enn så lenge - grunn til å ta dette ryktet med knusende ro. 

16.18: Wolverhampton-spiller Matheus Cunha er en av de mange spillerne som har blitt koblet til Manchester United denne sommeren. Brasilianeren sier selv at han er smigret. 

- Jeg er på ferie, så jeg vet ærlig talt ikke om noe. Disse tingene vil jeg analysere når jeg er tilbake. Men det er veldig gledelig for meg å få navnet mitt koblet til Manchester United, men akkurat nå handler det bare om å være lykkelig og se frem mot en ny sesong som skal bli enda bedre enn den forrige, sier han til brasilianske Globo, gjengitt av ESPN

Cunha, som tidligere har spilt i RB Leipzig, Hertha Berlin og Atlético Madrid, understreker videre at han trives i Wolverhampton, men gjør generelt lite for å legge en demper på ryktene. 

- Det er en følelse av å ha oppnådd noe. Det er noe jeg alltid drømte om. Da jeg skrudde på videospill eller TV-en da jeg var liten så jeg på disse klubbene. Å vite at navnet mitt kobles til, om ikke den aller største, én av de største klubbene i engelsk fotball, er noe som gjør meg takknemlig og glad. 

Matheus Cunha.

08.05: Skal vi tro den italienske journalisten Rudy Galetti så vurderer United om de skal komme med et framstøt på Josep Martinez. Genoa-målvakten skal allerede være enig med Inter om de personlige betingelsene, men der gjenstår det for klubbene å komme til enighet om overgangssum.

Tirsdag 18. juni

20.15: Oppdatering rundt Joshua Zirkzee fra David Ornstein. Les mer i egen sak her.

17.25: Joshua Zirkzee seiler av flere frem som den fremste kandidaten for United når det kommer til å hente inn en ny angrepsspiller i sommerens overgangsvindu. Både The Athletic og Sky Germany melder at nederlenderen er et hett emne i United-kretser. Florian Plettenberg skriver også på X at United er informert om at AC Milan også ønsker å knytte seg til 23-åringen.

Zirkzee med flere var også et hett tema da UNO pratet om de siste ryktene i tirsdagens podkast. 

11.09: Den Barcelona-baserte avisa Sport hevder (her gjengitt av Sport Witness) at Manchester United har lagt inn et bud på Barcelona-midtbanespiller Fermín López

Budet på 21-åringen skal ha vært på 30 millioner euro (25,3 millioner pund i nåværende kurs), og Barcelona skal ifølge rapporten ha respondert med et smil før de avslo budet. Et salg skal visstnok kun være aktuelt om det kommer et bud de umulig kan si nei til.

Barcelona må selge noen spillere, og Sport Witness beskriver det som at det ser ut til at United har prøvd å utnytte dette.

López debuterte nylig for det spanske A-landslaget. Han skal scoret 8 mål på 31 ligakamper sist sesong.

08.07: Den uruguyanske journalisten Sebas Giovanelli skriver på Twitter at Flamengo ønsker å signere Facundo Pellistri.

Pellistri var utlånt til Granada i den andre halvdelen av 2023/24-sesongen.

Mandag 17. juni

22.19: United vurderer å bevege seg videre til andre overgangsmål enn Jarrad Branthwaite, meldes det fra Sky Sports-journalist. Les mer i egen sak her.

21.51: Tyrkisk presse meldte forrige uke at José Mourinho ønsker å hente Victor Lindelöf til Fenerbahce, og nå skriver Daily Mail (ved Simon Jones/Kieran Lynch) også at Mourinho vurderer dette – uten å komme med så mye mer informasjon om interessen at United kommer til å vurdere bud på svensken denne sommeren.

Lindelöf blir 30 år om en måned, og kontrakten hans går ut neste sommer.

16.33: Alt tyder på at United ønsker å selge både Jadon Sancho og Mason Greenwood denne sommeren, og Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at velplasserte kilder sier at en har kommet lenger med det potensielle Greenwood-salget enn med forsøket på å selge Sancho, selv om det skal være stor interesse for Sancho også. 

Det skal være interesse fra både tyske og italienske klubber for begge spillerne, og Greenwood har i tillegg blitt koblet til spanske klubber. 

Dortmund skal ha hatt dialog med United om begge spillerne, hevder Luckhurst, mens Juventus og Napoli har vist interesse for Greenwood.

14.20: Oumar Solet ventes å forlate RB Leipzig i sommer og ifølge RMC Sport er Manchester United en av flere klubber som er interessert i den franske midtstopperen, som skal være tilgjengelig for et sted mellom 12 og 15 millioner euro

08.05: Manchester United er en av klubbene som skal ha uttrykt interesse for PSG-angriperen Xavi Simons, skriver L'Équipe. 21-åringen skal også være på radaren til Arsenal, Manchester City og Bayern München.

Powered by Labrador CMS