Fredrik Aursnes i aksjon for det norske landslaget. Skottland-Norge, 19. november 2023.

Ryktesaker, uke 24

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 16. juni

19.06: Mer fra Portugal: A Bola (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Goncalo Inácio er en av spillerne som potensielt kan komme til å forlate Sporting denne sommeren, selv om lokalpressen tidligere har skrevet at klubben heller ønsket å selge andre forsvarsspillere heller enn 22-åringen.. 

Manchester United fremstilles som den eneste mulige destinasjonen, og avisa skriver at United «kvesser klørne», og potensielt kan utløse utkjøpsklausulen på 60 millioner euro (50,8 millioner pund i nåværende kurs).

Inácio er en venstrebeint stopper, og det virker kanskje ikke så sannsynlig at United kommer til å signere både portugiseren og Jarrad Branthwaite – men det betyr ikke nødvendigvis at det er umulig at det stemmer at det er interesse for Inácio.

Goncalo Inácio.

14.13: Portugisiske Correio da Manhã er ikke kjent som en av de bedre portugisiske kildene, så ha det i bakhodet, men de skriver i alle fall at United vurderer å legge inn et trippelbud på Benfica-trioen João Neves, António Silva og Fredrik Aursnes.

Det nevnes en samlet sum på 228 millioner for de tre Benfica-spillerne. Det er mulig den summen handler om utkjøpsklausulene til spillerne, mer enn hva de påstår at United faktisk planlegger å tilby, men spesielt realistisk høres det uansett ikke ut til å være. 

João Neves (19) spiller på den sentrale midtbane, António Silva (20) spiller som midtstopper, mens Fredrik Aursnes (28) i Benfica har vært en altmuligmann som mange kjenner som en defensiv midtbanespiller, men som i Benfica har spilt mer som back, hovedsaklig på høyresiden.

Vi trenger nok uansett bedre kilder enn dette før vi tror noe er på gang her...!

09.28: Ifølge Liverpool Echo kan Arsenals interesse for Amadou Onana være ødelegge for Uniteds jakt på Jarrad Branthwaite, hvis Arsenal kommer med et bud før juni er over.

Et salg av Amadou Onana før det finansielle året avsluttes vil nemlig styrke Evertons muligheter til å innfri Premier Leagues PSR-reglement (Profit and Sustainability Regulation) for første gang på tre år, slik at de potensielt kan unngå poengstraff, og dette vil hjelpe Evertons muligheter til å unngå å måtte selge Branthwaite for mindre enn det de ser på som 21-åringens reelle verdi.

09.03: Daily Mirror skriver at Valencia har lagt inn et bud på 25 millioner pund for Mason Greenwood. Han har blitt koblet til Juventus, men avisa skriver at han vil foretrekke en overgang til spansk fotball. 

Vi ville uansett tatt det hele med en klype salt siden artikkelen ikke er skrevet av avisas United-journalist – og heller ikke av noen av avisas mer profilerte journalister.

Lørdag 15. juni

11.47: Ifølge italienske TMW har Juventus forhørt seg med United om å låne Jadon Sancho, men det beskrives som en komplisert overgang å få til. Juventus ønsker i så fall at United skal betale deler av lønna, og United er nok mer lystne på å selge kantspilleren. 

TMW skriver at United verdsetter Sancho til 50 millioner euro (42,3 millioner pund i nåværende kurs), og at det er mer eller mindre det samme som en ønsker seg for Mason Greenwood, som Juventus også har blitt koblet til. Det har blitt meldt denne uka (fra overgangsguru Gianluca Di Marzio) om enighet mellom Greenwood og Juventus, og spørsmålet er da om klubbene også blir enige. 

11.32: Vi har oppdatert gårsdagens Branthwaite-sak med informasjonen om at det nå forventes et nytt og forbedret bud.

00.01: I en Telegraph-sak som handler om Jarrad Branthwaite-budet til United, noe dere kan lese mer om her, så skriver James Ducker at Jean-Clair Todibo, Marc Guehi og Trevoh Chalobah er blant Uniteds andre stoppermål om de ikke skulle få tak i Branthwaite og Leny Yoro.

Fredag 14. juni

20.54: Sky Deutschland-journalist Florian Plettenberg skriver at United har startet interne diskusjoner om en potensiell Matthijs de Ligt-overgang, og at det hovedsaklig er Erik ten Hag som er grunnen til at 24-åringen er på ønskelista. 

United skal dog ikke ha gjort noe konkret ennå, men har samlet De Ligt-informasjon, blant annet om hvor aktuelt det vil være for nederlenderen å forlate Bayern denne sommeren.

Ifølge Plettenberg forventer United at prisen på De Ligt vil være på 50 millioner euro (42,2 mill pund i nåværende kurs).

Så vil nok ikke et Ten Hag-ønske om De Ligt være nok om ikke United-ledelsens folk er enige om at dette vil være en god investering.

17.51: Tyrkiske Fotomac (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Victor Lindelöf er på Fenerbahces ønskeliste. Svensken, som José Mourinho signerte til United sommeren 2017, omtales som det første navnet på Mourinhos liste over mulige stoppersigneringer.

Ifølge den tyrkiske sportsavisa kommer Fenerbahce til å tilby 8 millioner euro (6,7 millioner pund) for den snart 30 år gamle stopperen, og det er vel sannsynlig at United kommer til å prøve å forhandle opp den summen litt selv om Lindelöfs kontrakt går ut neste sommer. 

Ellers skriver avisa at det er ventet at overgangen kommer til å gjennomføres, så da får vi se om den tyrkiske avisa har blitt litt overivrige med den påstanden, siden det ikke er helt utypisk.

17.46: Dortmund har bekreftet Nuri Sahin som klubbens nye hovedtrener. Vi får se om det på noen måte blir relevant med tanke på en eventuell Jadon Sancho-overgang. Sahin var assistenttrener i klubben i fjor, så Sahin og Sancho har allerede jobbet sammen.

16.58: Første bud på Jarrad Branthwaite skal være lagt inn! Les mer i egen sak her.

10.35: Aaron Wan-Bissaka kan fortsatt forlate United dersom det kommer inn et godt bud i sommer, skriver Fabrizio Romano. Det skal være interesse fra både Premier League og italienske klubber.

08.10: James Ducker i The Telegraph kommer med noen oppdateringer rundt Manchester United og sommervinduet:

  • I likhet med The Athletic skriver han at United er enig med Jarrad Branthwaite om de personlige betingelsene, men at Evertons prislapp på 70 millioner pund er langt mer enn hva United er villige til å betale.
  • Andre midtstoppere United har sett på er Leny Yoro, Jean-Clair Todibo, Marc Guehi og Trevoh Chalobah.
  • Det er gode muligheter for at Jonny Evans forlenger kontrakten sin med et år til.
  • United er veldig interessert i Bologna-spissen Joshua Zirkzee, som skal ha en utkjøpsklausul på 40 millioner euro. Nederlenderen skal imidlertid være ønsket av flere.
  • Casemiro, som tiltrekker seg interesse fra Saudi-Arabia, forlater trolig klubben i sommer. Aaron Wan-Bissaka, Christian Eriksen og Donny van de Beek kan også forsvinne.
  • United er store beundrere av Michael Olise, men klubben prioriterer først og fremst en ny midtstopper, defensiv midtbanespiller og spiss, og at en potensiell overgang fort vil avhenge av hva som skjer med spillere som Jadon Sancho og Antony.

Torsdag 13. juni

20.15: Anerkjente David Ornstein skriver i The Atletic at United og Liverpool aktivt jobber med en avtale om å signere Leny Yoro fra Lille. Han skriver også at Real Madrid er favoritter til å sikre seg den unge midtstopperen, men at United jobber hardt for å få plass en avtale. PSG er skal også være interessert i 18-åringen. 

16.45: Michael Olise er på radaren til United. Dessverre er han også på radaren til mange andre toppklubber i Europa. Nå skal Chelsea, Bayern München og Newcastle ha tatt kontakt med representantene til Crystal Palace for å forhøre seg om franskmannen. Les mer om det her i egen sak. 

12.20: Manchester United skal følge nøye med på situasjonen til Matthijs de Ligt i Bayern München. Den 24 år gamle stopperen spilte under Erik ten Hag i Ajax og United-manageren skal fremdeles være en stor beundrer, melder journalisten Florian Plettenberg. 

Bayern skal være villige til å la De Ligt dra dersom det kommer et solid bud på stopperen fordi det kan bli begrenset med spilletid på 24-åringen i fremtiden. 

Den tyske storklubben skal være nær å sikre seg den japanske midtstopperen Hiroki Ito fra Stuttgart og skal i tillegg jakte Jonathan Tah fra Bayer Leverkusen. 

10.15: Tidligere denne uken meldte Gianluca Di Marzio om Juventus sin interesse for Mason Greenwood. Nå kan Torino-klubben få konkurranse om signaturen til United-spissen for Napoli skal også ha forhørt seg om Greenwood, melder Daily Mail. United har behov for å selge spillere i sommer for å finansiere nye forsterkninger. Mason Greenwood og Jadon Sancho er to av spillerne som det er ventet at United vil selge denne sommeren og ettersom ingen av dem er tatt ut i England-troppen til EM kan det fremskynde salgsprosessen.

08.30: Erik ten Hag og United skal være i full gang med forhandlingene om en ny kontrakt. Neil Custis i The Sun skriver at det er tre krav nederlenderen vil presentere i forhandlingene som kommer til å stå sentralt.

Ten Hag skal ikke være villig til å gå med på at den nye tekniske direktøren Jason Wilcox skal diktere hvordan laget skal spille. 

Ten Hag vil heller ikke at Jadon Sancho skal bli innlemmet i førstelagsgruppen igjen før han har bedt om unnskyldning og United-manageren vil at United forlenger avtalen med angrepstrener Benni McCarthy. Den nåværende avtalen går ut i sommer. 

Onsdag 12. juni

19.55: Lille presenterte onsdag Bruno Génésio som sin nye manager. På pressekonferansen i forbindelse med manageransettelsen kom også klubbpresidenten i fokus. For ifølge GFFN kunne klubbpresidenten bekrefte at Jonathan David og Leny Yoro, som begge har vært koblet til United i denne spalten den siste tiden, vil få lov til å forlate klubben i sommer dersom prisen er god nok. 

19.20:  Med Erik ten Hags fremtid avgjort er også Jadon Sanchos United-fremtid langt på vei avgjort. For United, som er ganske presset på overgangsmarkedet, vil en overgang for Sancho gi større handlingsrom med tanke på innkommende spillere. Ifølge Times er salg av Jadon Sancho og Mason Greenwood viktige for å styrke klubben økonomisk og komme i posisjon for å kunne hente inn spillere.

Maximilian Beier.

12.45: Tyske Bild (gjengitt av Sport Witness) skriver at Manchester United er en av flere klubber som er interessert i Hoffenheim-spissen Maximilian Beier. 21-åringen, som skal ha en utkjøpsklausul på 32,5 millioner euro, skal også være ønsket av Liverpool, Nottingham Forest, Brentford og Bayer Leverkusen.

09.34: Vi skrev om det i går, men vi kan ta med at det nå er bekreftet at Benjamin Sesko har signert ny RB Leipzig-kontrakt.

Den nye kontrakten går ut i 2029, så det er snakk om en langtidskontrakt – men som vi nevnte i går, så skrev Fabrizio Romano at Sesko og RB Leipzig inngår en «gentlemans agreement» vedrørende en fremtidig overgang.

07.55: Gianluca Di Marzio melder at Juventus står klare til å komme med et bud på 30 millioner euro, pluss bonuser, for Mason Greenwood, og at klubben allerede har kommet til enighet med angrepsspilleren. Manchester United skal imidlertid ønske 50 millioner euro, så vi får i så fall se om klubbene kan bli enige. 

Tirsdag 11. juni

21.37: Simon Jones i Daily Mail skriver at Juventus fortsatt er interesserte i Jadon Sancho. United skal ifølge avisa ha fått flere tilnærminger om Sancho, mest fra Tyskland og Italia, men det er fortsatt uklart om noen vil gå med på å betale det United krever.

20.56: Sport Witness har videreformidlet en rapport fra Correio da Manhã om at Sporting-hovedtrener Rúben Amorim ser på midtbanespiller Morten Hjulmand (24) som helt avgjørende for troppen, og har gitt tydelig beskjed til Sporting-ledelsen om at dansken må beholdes i klubben. Spilleren selv skal ifølge avisa ha et ønske om å spille i Premier League. 

Morten Hjulmand.

United, Tottenham og Barcelona nevnes som de mest interesserte klubbene. Hjulmand har en utkjøpsklausul på 80 millioner euro (67,5 millioner pund i nåværende kurs), og det er lite som tyder på at noen klubb kommer til å ønske å betale en slik sum.

20.01: Ikke akkurat den beste kilden, men Alex Crook i talkSPORT skriver at United er motvillige til å betale det Everton krever for Jarrad Branthwaite. Everton skal ha verdsatt den imponerende 21-åringen til over 70 millioner pund, men Sir Jim Ratcliffe skal være fast bestemt på at United ikke skal tvinges til å betale altfor høye summer slik som har skjedd tidligere. 

Ratcliffe tror angivelig også at United i praksis er alene i kampen om Branthwaite, til tross for en påstått Real Madrid-interesse, slik at prisen ikke skal kunne presses opp av en budkrig med andre klubber.

17.57: Mer Joshua Zirkzee – men også noen andre navn. Rob Dawson i ESPN skriver om noen av spissalternativene United har utenom Benjamin Sesko, som altså skal ha bestemt seg for å signere en ny kontrakt med RB Leipzig.

Ivan Toney (Brentford), Jonathan David (Lille) og nevnte Joshua Zirkzee (Bologna) er alle på lista over mulige overgangsmål, ifølge Dawson.

Jonathan David (Canada) og Reo Hatate (Japan). Landslagskamp, 13. oktober 2023.
Jonathan David.

Han skriver videre at Toney og David er spesielt interessante for Uniteds del siden de begge har kontrakter som går ut sommeren 2025.

16.00: Sky Sports hevder at Manchester United nå har Bologna-spissen Joshua Zirkzee øverst på listen sin. Det melder kanalen bare timer etter at Benjamin Sesko ikke lenger er aktuell for en overgang (se rykteoppdatering kl. 10.30). 

23 år gamle Zirkzee, som storspilte for et Bologna-lag som kvalifiserte seg til Champions League denne sesongen, er også på radaren til AC Milan og Arsenal. Spissen, som scoret 11 Serie A-mål denne sesongen, har angivelig en utkjøpsklausul på 34 millioner pund 

14.45: Sky Sports-journalist Florian Plettenberg skriver at Bayern München vurderer å selge midtstopperen Matthijs de Ligt i sommer. 

Plettenberg beskriver det som «en overraskende beslutning»,  men årsaken skal være at Bayern trenger midlene et De Ligt-salg ville frigjort. Ingen konkrete beilere har blitt nevnt, men Manchester United har vært en av flere klubber som har vært interessert i den 24 år gamle nederlenderen tidligere. 

10.30: Mer fra Fabrizio Romano: Journalisten melder at Benjamin Sesko blir værende i RB Leipzig neste sesong.

Den slovenske spissen har vært på radaren til flere klubber, deriblant Manchester United, men nå skal Sesko ha bestemt seg for å skrive under på en ny kontrakt og fortsette i Bundesliga-klubben.

Romano skriver at Sesko og RB Leipzig inngår en «gentlemans agreement» vedrørende en fremtidig overgang. 

08.06: Overgangsjournalisten Fabrizio Romano melder at Omari Forson er så godt som klar for Serie A-klubben Monza. 

Det var for en uke siden nettopp Romano rapporterte at Forson, som er på utgående kontrakt, kom til å forlate United gratis i slutten av juni. Siden har United tilbydd unggutten en ny kontrakt, men nå ser det altså ut til at Forson flytter til Nord-Italia. 

19-åringen, som ble hentet fra ungdomslaget til Tottenham i 2019,  fikk totalt syv kamper for United, alle denne sesongen. 

Mandag 10. juni

18.50: Spanske SPORT skriver at Barcelona fortsatt er interessert i å signere Mason Greenwood under sommerens overgangsvindu. Greenwood forventes å bli solgt permanent av United denne sommeren etter at han tilbrakte 2023/24-sesongen på lån hos Getafe. Det hevdes at Barcelona aldri har forlatt kampen om United-spilleren, tross rykter om at de skal ha lagt ham fra seg. 

18.40: Ifølge en rapport fra portugisiske Record, har Joao Neves avvist en ny kontrakt med Benfica. 

United har vært sterkt koblet til å signere 19-åringen de siste månedene, men fikk angivelig et bud på £51 millioner avslått forrige uke. 

12.24: Kaveh Solhekol omtaler Bayerns avslutte bud på Fulhams João Palhinha (Bayern skal ha lagt inn et bud på 30 millioner pund, mens Fulham angivelig verdsetter 28-åringen til det dobbelte), og legger til at Barcelona og Manchester United også er interesserte i den defensive midtbanespilleren.

11.31: Vi nevnte i gårsdagens ryktespalte at tyrkiske Fanatik meldte om Galatasaray-interesse for Scott McTominay og Aaron Wan-Bissaka, og i dag skriver Istanbul-avisa Milliyet (her gjengitt på engelsk av Sport Witness) at det skal ha blitt lagt inn et bud på 25 millioner euro (21,1 millioner pund i nåværende kurs) for duoen, og at Galatasaray nå venter på en respons fra United.

En slik sum vil nok neppe gjøre United spesielt lystne på å selge, og når det gjelder McTominay er ikke United under noe press for å selge med tanke på at det er en forlengelsesopsjon i kontrakten hans (som uten bruk av forlengelsesopsjonen vil gå ut neste sommer, samtidig som Wan-Bissakas kontrakt). 

09.29: Fabrizio Romano skriver – som BBC gjorde i går – at United planlegger å selge Jadon Sancho i sommer uavhengig av hvem som er manager, og som BBC skriver han også om en mulig pris på 40 millioner pund.  D

Planen skal nå være å gå inn i konkrete samtaler med Sancho om å finne en løsning.

Dortmund er interesserte, og Sancho ønsker seg dit, men 40 millioner pund kan være for dyrt for Dortmund, skriver Romano, og United føler også at det kan være en mulighet å få solgt Sancho til andre steder i Europa for rundt den summen. Den italienske journalisten mener at det kan være verdt å følge med på Sancho-saken de neste dagene.

Romano gjentar også at planen er å selge Mason Greenwood.

09.02: Christian Eriksen har fortsatt ett år igjen av United-kontrakten, men danskens fremtid i klubben virker noe usikker på grunn av manglende spilletid. 

I et intervju med Bold.dk gjør Eriksen det uansett klart at Saudi-Arabia er helt uaktuelt for ham, i motsetning til for mange andre.

32-åringen sier nemlig i intervjuet at han har gitt beskjed til agenten om at han ikke ønsker å få vite noe om de tilbudene, og svarer et kontant nei på et oppfølgingsspørsmål om han ser for seg at det kan skje i fremtiden.

– Jeg forstår godt at det kan være vanskelig å si nei når man ser på hvor mye penger som er involvert, men prøver bare å unngå det helt slik at jeg ikke får vite hvor mye det kan være. Jeg skal ikke ned dit.

Powered by Labrador CMS