Ryktesaker, uke 23

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

RYKTERADAR: Disse kobles oftest til United

Søndag 9. juni

17.35: United planlegger å selge Jadon Sancho i sommer, uavhengig av hvem som er manager neste sesong, og prislappen på angrepsspilleren skal være på 40 millioner pund. Det melder BBC.

14.50: Bologna-spissen Joshua Zirkzee kobles sterkt til AC Milan om dagen, men Sky Sports melder at det fortsatt er interesse fra Manchester United (og Arsenal). 23-åringen skal ha en utkjøpsklausul på 34 millioner pund.

13.40: Ikke fullt så troverdige The Sun hevder at United ønsker å gi Tottenham kamp om Eberechi Eze i sommerens overgangsvindu. Crystal Palace-spilleren skal ha en utkjøpsklausul på 60 millioner pund.

11.00: Skal vi tro Fanatik så har fire tyrkiske klubber trappet opp jakten på Scott McTominay. Klubbene som nevnes er Fenerbahce, Trabzonspor, Besiktas og Galatasaray, der sistnevnte sies å ha midtbanespilleren øverst på ønskelista.

Galatasaray skal også angivelig være interessert i Aaron Wan-Bissaka.

10.50: De spanske journalistene Rudy Galetti og Maximo de la Cruz Ramirez skriver begge at United står klare til å komme et bud på Sevilla-spissen Youssef En-Nesyri verdt mellom 15 og 20 millioner euro i løpet av de kommende dagene. En-Nesyri skal selv ha gitt grønt lys til den potensielle overgangen.

Manchester United er ute etter en ny spiss i sommer og rapporter fra Spania vil ha det til at dette er mannen klubben vil gå for.

09.10: Manchester United har muligheten til å gjøre låneavtalen med Sofyan Amrabat permanent for 25 millioner euro, men klubben har ikke bestemt seg enda, skriver Manchester Evening News. En beslutning ventes å bli tatt først etter vi har fått en avklaring rundt Erik ten Hags framtid.

09.05: Fenerbahce har blitt med i kampen om Mason Greenwood, hevder The Sun. Det skal imidlertid være mer usikkert om spilleren selv er interessert i en overgang til den tyrkiske klubben, som nylig ansatte Jose Mourinho som sin nye manager.

Lørdag 8. juni

11.00: Positiv utvikling rundt Jarrad Branthwaite? Liverpool Echo skriver at troen stadig øker på at Everton-stopperen kan være på vei til Manchester United og avisen går så langt i å hevde at United-ledelsen forventer å få på plass en avtale innen slutten av juni. Everton skal ønske å få 75 millioner pund for 21-åringen, så får vi se om klubbene kan bli enige.

09.30: Ifølge Gazzetta dello Sport er Mason Greenwood åpen for å komme til Juventus i sommer. Den italienske storklubben skal imidlertid ikke ha mulighet til å gå med på Uniteds priskrav på mellom 35 og 40 millioner pund. 

Avisen skriver også at Federico Chiesa vil forlate Juventus hvis han ikke forlenger med dem i sommer, og at han kan bli åpen for en potensiell overgang til United.

Fredag 7. juni

22.40: Ole Gunnar Solskjær kan være klar for Premier League-retur som Leicester Citys nye sjef. SunSport skriver at Leicester har vært i kontakt med den tidligere Manchester United-manageren da de utarbeidet en kortliste over kandidater til å erstatte Enzo Maresca.

Tidligere denne uka ble det hevdet at Ole Gunnar Solskjær var nær å ta over managerjobben i Besiktas, men senere ble Giovanni van Bronckhorst ansatt som klubbens nye manager. 

13.30: Franske L'Équipe skriver at Khéphren Thuram ventes å forlate Nice i sommer, og at Manchester United er blant klubbene som er interessert. AC Milan og Juventus nevnes også. Midtbanespilleren skal angivelig kunne forlate Nice for et sted mellom 20 og 30 millioner euro.

L'Équipe skriver også at Nice er åpne for å la Jean-Clair Todibo gå, og at de ikke vil kreve så mye som først antatt for midtstopperen. Ifølge avisen kan 25 millioner euro være nok til at Ligue 1-klubben går med på et salg. Ved siden av United skal han også være ønsket av Napoli og Atletico Madrid.

08.25: Denzel Dumfries er en mann som ved flere anledninger er blitt nevnt i forbindelse med United. Backen ønsker imidlertid å bli værende i Inter også gjennom denne sommeren, ifølge klubbens sportsdirektør Piero Ausilio. 

– Denzel har fortalt meg at han ønsker å bli. Han er glad for å fortsette her, og vi vil diskutere kontrakten hans snart, sier Ausilio.

08.20Sky Germanys Florian Plettenberg sier det er veldig gode sjanser for at vi får se Benjamin Sesko i Premier League neste sesong, og at Manchester United, sammen med Arsenal og Chelsea, har forhørt seg og startet samtaler om en potensiell overgang. 

Den høyreiste spissen skal ha en utkjøpsklausul på 65 millioner euro som må aktiveres innen slutten av juni.

08.10: Galatasaray skal være ute etter en ny høyreback, og Aaron Wan-Bissaka virker å være på lista til tyrkiske storklubben over mulige signeringer. Ifølge Fotomac (gjengitt av Sport Witness) har de også kommet med et bud på 10 millioner euro på høyrebacken, som skal ha blitt avslått av United.

Torsdag 6. juni 

19.20: «Uno»-podcasten har snakket med fotballkommentator Paul Thomas Clay om United-aktuelle Leny Yoro. Les mer om det i en egen sak HER

17.53: Manchester United har blitt koblet til Juventus-midtstopperen Bremer flere ganger i sommer, og overgangsguruen Fabrizio Romano har tidligere bekreftet i Uno-podcasten at United har Bremer på listen sin. Nå har Bremer uttalt seg om ryktene. 

- Premier League er en liga alle vil spille i, men jeg er i en fantastisk klubb, den største i verden, og det er jeg veldig glad for. Jeg har akkurat vunnet min første tittel, Coppa Italia, og vil fortsette historien min her, sier han i et intervju med spanske Marca

Brasilianeren lukker likevel ikke døren helt for at fremtiden kan ligge et annet sted. 

- Men det er klart at du kan aldri si aldri når det kommer til overgangsmarkedet. Vi får se hva som skjer. La Liga, Serie A og Premier League er de beste ligaene i verden, så en dag vil jeg gjerne prøve. Men som sagt, jeg er lykkelig i Juventus. 

12.45: Michael Olise som skal stå høyt på prioriteringslisten til United, skal nå være en av Chelseas mest ønskede spillere i det kommende overgangsvinduet, det skriver The Standard. Franskmannen leverte 10 scoringer på 19 kamper for Crystal Palace denne sesongen. 

Rapportene sier at Chelsea skal være klare til å utfordre United om signaturen til den tekniske begavete angrepsspilleren. 

08.40:  Som nevnt i ryktespalten i går skal  United være interessert i 18 år gamle Leny Yoro fra franske Lille. Marca  skrev i går at United skal ha kommet med et bud på 18-åringen, men Daily Mail skriver i dag at det er Real Madrid som skal være i førersetet til å sikre seg stopperen og at United trolig ikke kommer til å legge inn bud med det første. Det er altså helt motsatt informasjon enn hva som ble meldt i går. 

Unggutten har gjort sakene sine svært bra denne sesongen og har spilt 32 kamper for Lille denne sesongen. Prislappen skal ligge på rundt 51 millioner pund. 

Onsdag 5. juni

21.40: Vi har tidligere omtalt ryktene om at United har Bournemouth-backen Milos Kerkez på radaren, noe Fabrizio Romano også melder. 

Onsdag kveld skriver overgangsguruen at Kerkez er en av flere venstrebacker United holder et øye med, men understreker at partene ikke har vært i kontakt ennå. Videre skriver Romano at Bournemouth ikke kommer til å gjøre det enkelt å hente Kerkez. 

18.35: Den portugisiske avisen A Bola skriver at Manchester United skal være klare til å utløse Sporting-midtstopperen Goncalo Inacios utkjøpsklausul på 60 millioner euro. 

Inacio har blitt koblet til United tidligere denne sommeren, men A Bola skriver at 22-åringen anses som en viktig brikke i Ruben Amorim sitt Sporting-lag, og at han ikke blir solgt med mindre utkjøpsklausulen utløses. 

Det er per nå ingen andre som har meldt det samme som A Bola, så enn så lenge ville vi tatt dette ryktet med den berømte klypen salt.

17.28: Tidligere onsdag hevdet ESPN-journalist Rob Dawson at Ole Gunnar Solskjær var nær å ta over managerjobben i Besiktas, men like etter klokken 18.00 bekrefter Besiktas på sine plattformer at de har ansatt Giovanni van Bronckhorst som klubbens nye manager. 

16.15: Ifølge Rob Dawson i ESPN ønsker Galatasaray å hente Anthony Martial, men en eventuell overgang avhenger av at Martial er villig til å senke lønnskravene sine.  Franskmannen forlater som kjent United når kontrakten utløper i slutten av denne måneden. 

16.10: Ifølge tyske Bild kommer Borussia Dortmund ikke til å prioritere å hente Jadon Sancho på en permanent overgang i sommer. Engelskmannen tilbragte den siste halvdelen av sesongen på lån i Bundesliga-klubben og hjalp dem blant annet til en Champions League-finale, som de tapte. 

Bild skriver at Dortmund helst vil beholde Sancho, men at de, med midlene de har til rådighet, ønsker å prioritere kjøpet av en spiss og en erstatter for Mats Hummels. Bild hevder Dortmund vil prøve å få i stand en ny låneavtale for Sancho. 

15.15: Facundo Pellistri har vært utlånt til Granada denne sesongen, men hvor veien går videre er fortsatt uvisst selv om hans nåværende kontrakt med United ikke går ut før neste år. Skal vi tro den tyrkiske avisen Sabah så er imidlertid Besiktas en klubb som er interessert i å hente kantspilleren i sommer.

15.00: Manchester United bekreftet tidligere onsdag at Omari Forson har blitt tilbudt en ny avtale, men planen for 19-åringen skal fortsatt være å forlate United når kontrakten går ut i sommer. 

13.25: Ifølge Marca så har Manchester United kommet med et bud på Lille-stopperen Leny Yoro verdt nærmere 60 millioner euro. Real Madrid er også være interessert i å hente 18-åringen, men Champions League-vinnerne skal ikke ha mulighet til å signere ham på nåværende tidspunkt.

08.05: Manchester United, Chelsea og Arsenal er klubbene som er med i kampen om Benjamin Sesko, forteller Fabrizio Romano. Spissen skal imidlertid ikke ha bestemt seg om han vil forlate RB Leipzig nå i sommer, med et nytt kontraktsforslag fra Bundesliga-klubben på bordet.

Tirsdag 4. juni

15.45: Mer om Joao Neves: Fabrizio Romano skriver at Benfica ikke har noen planer om å forhandle om en overgang for midtbanespilleren i sommer, og antyder at den eneste muligheten for å sikre seg signaturen er å utløse utkjøpsklausulen på 120 millioner euro.

Ved siden av United har også Arsenal og Manchester City speidet på 19-åringen i flere måneder.

09.50: Skal vi tro portugisiske Record, gjengitt av Manchester Evening News, så har United fått et bud på 60 millioner euro for Joao Neves avvist. Midtbanespilleren skal ha en utkjøpsklausul på rundt 120 millioner euro, men Benfica kan angivelig være villige til å selge for rundt 100 millioner euro.

08.05: Manchester United er ute etter minst én ny midtstopper i sommer, og en av dem som kobles til klubben er Sporting Lisboas Ousmane Diomande. Portugisiske A Bola skriver at 20-åringen har en utkjøpsklausul på 80 millioner euro, men at Sporting kan være villige til å selge ham for mellom 50 og 60 millioner euro.

Mandag 3. juni

14.07: Portugisiske O Jogo skriver at United kommer til å gjøre et skikkelig forsøk på å få hentet inn Benfica-midtbanespiller João Neves denne sommeren.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Bayern München og PSG kobles også til 19-åringen, som blir vanskelig å få tak i siden Benfica i utgangspunktet ikke ønsker å selge. Han har en utkjøpsklausul på 120 millioner euro (102,4 mill. pund i nåværende kurs). 

O Jogo skriver at de engelske klubbene, og spesielt United, er i førersetet i kampen om Neves.

Neves er ikke den eneste Benfica-spilleren United ser på, for O Jogo skriver også at midtstopper António Silva (20) er et av hovedmålene for United.

12.19: The Sun-journalist Alan Nixon (som vanligvis treffer bra på EFL-stoff) melder på sin Patreon at League One-klubben Shrewsbury er interesserte i å hente Radek Vitek på lån neste sesong.

Vitek var i Accrington Stanley (League Two) i andre halvdel av 2023/24-sesongen.

Dean Henderson var utlånt til Shrewsbury i 2017/18-sesongen, så United og Shrewsbury har god erfaring med en slik keeper-låneavtale fra tidligere.

09.16: Vi avsluttet forrige ukes ryktespalte ved å omtale Fabrizio Romanos tweet om at det fortsatt er ventet at Casemiro forlater United om det kommer et godt tilbud, og at det er interesse fra klubber i Saudi-Arabia, og vi holder oss til Casemiro når vi nå setter i gang denne ukas ryktespalte.

MARCA skriver nemlig at Casemiro er en av to tidligere lagkamerater (Real Madrids Nacho Fernández er den andre) Cristiano Ronaldo har vært i kontakt med i håp om å overbevise dem om å signere for Al-Nassr.

Powered by Labrador CMS