En skuffet Marcus Rashford etter Fulham-kampen.

Rashfords effektivitet i fritt fall – ikke i nærheten av 2022/2023-sesongen

Publisert Sist oppdatert

I perioder av forrige sesong virket Marcus Rashford helt og holdent ustoppelig. 

Særlig de tre-fire første månedene etter VM i Qatar hamret han inn den ene nettkjenningen etter den andre, og i enden av et ellers velfungerende Manchester United-lag strålte den lokale angrepsspilleren.

På denne dagen for nøyaktig ett år siden scoret han også Uniteds andre mål i 2-0-seieren i ligacupfinalen mot Newcastle.

Denne sesongen har det imidlertid nesten vært bråstopp. I kjølvannet av den svake prestasjonen hjemme mot Fulham lørdag tordnet tidligere United-spiller Bojan Djordjic mot Rashford og mente det var «provoserende» å se han spille.

I fjor tegnet Rashford en ny langtidskontrakt med klubben, og for de mange som håpet at han skulle følge opp den glitrende 2022/2023-sesongen, har det som har skjedd siden august i fjor vært et skuffende skue.

Dessverre for Rashford viser også tallene en skremmende tendens. Sammenlignet med fjoråret kommer engelskmannen sjeldnere til avslutning, treffer sjeldnere mål og omsetter også langt færre av skuddene i scoring.

Bare se på disse tallene:

På de første 31 kampene denne sesongen har Rashford notert seg for elleve målpoeng (5 mål og 6 målgivende). På de første 31 kampene sist sesong scoret han til sammenligning 18 ganger og leverte åtte målgivende (26 målpoeng).

Den totale målpoengfangsten er altså mer enn halvert. 

Også disse tallene bidrar til å illustrere den dramatiske formduppen:

2022/2023:

Avslutninger per kamp: 3,18

Treffprosent mål: 45 

Treffprosent i mål: 16

Vellykkede driblinger: 1,97 per kamp

2023/2024:

Avslutninger per kamp: 2,42

Treffprosent på mål: 31

Treffprosent i mål: 7

Vellykkede driblinger per kamp: 1,90

I den offensive delen av banen er det omtrent bare i kategorien nøkkelpasninger at Rashford denne sesongen kan vise til bedre tall sammenlignet med fjoråret. I 2022/2023 leverte han 0,82 nøkkelpasninger per kamp. Denne sesongen har det blitt 0,90.

BRENNHET: Marcus Rashford herjet forrige sesong.Powered by Labrador CMS