Pappa Højlund til united.no: – Vi merker at Rasmus stortrives

Anders Højlund forteller at sønnen har funnet seg godt til rette i Manchester United, og er sikker på at fremtiden er lys på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld fikk den tidligere Superliga-proffen se Rasmus herje mot gamleklubben i Parken. 

To ganger var United-spissen på rett sted til rett tid, som hans far har sett tusen ganger tidligere. Først på innlegget til Scott McTominay, deretter på returen på skuddet til Alejandro Garnacho. Fra bare noen meters avstand fikk United-fansen på bortetribunen se hva scoringene betydde for dansken.

– Det var en spesiell kamp for meg. Det var deilig å score to kasser, men så får vi det røde kortet. Jeg synes vi spiller virkelig godt de første 20-25 minuttene. Men vi har veldig lite flaks om dagen, sa Højlund til united.no etter kampen i Parken.

For heller ikke denne gangen holdt de to Højlund-scoringene til seier. Mens Cristiano Ronaldo nær sagt sendte United til sluttspillet på egen hånd med seks scoringer i 2021, har ikke de fem scoringene til Højlund gitt poeng.

FC København ble det niende laget som har slått United denne sesongen, men Anders forteller at sønnen stortrives i sin nye tilværelse til tross for problemene klubben opplever for øyeblikket.

– Han er glad for at han er i United, som han selv har uttrykt, og det merker vi også på ham. Så han lever drømmen i United hver eneste dag, sier Anders Højlund til united.no.

– Han har fått en super leilighet med stor hjelp fra United. Den er han veldig glad for.

TOMÅLSSCORER: Rasmus Højlund scoret sitt fjerde og femte mål i Champions League mot FC København.
TOMÅLSSCORER: Rasmus Højlund scoret sitt fjerde og femte mål i Champions League mot FC København.

I en reportasje om Rasmus Højlund har united.no kunnet fortelle at Højlund vokste opp som United-supporter, og vraket et mer lukrativt tilbud fra Paris Saint-Germain for å oppfylle drømmen om å spille på Old Trafford.

– Som foreldre er vi veldig glad for at han er i Manchester, og vi fornemmer på Rasmus at han stortrives, forteller Anders, som også er svoren United-supporter.

Derfor var det naturligvis ekstra stas å se sønnen bli presentert foran et fullsatt Old Trafford i sommer.

PRESENTASJON: Rasmus Højlund ble presentert på Old Trafford i august.
PRESENTASJON: Rasmus Højlund ble presentert på Old Trafford i august.

– Det var en kjempedrøm. Vi er superstolte foreldre selvfølgelig. Jeg var så heldig at jeg kom trippende bak Rasmus da han gikk ut av spillertunnelen. Så jeg gikk litt til siden, og fikk høre hvordan alle supporterne applauderte ham.

– Det var en stor dag, og en drøm som gikk i oppfyllelse både for Rasmus og oss som foreldre. Jeg er superstolt!

Lørdag vil mange United-supportere håpe at Højlund scorer sitt første Premier League-mål, når tabelljumbo Luton kommer på besøk.

– Nå opplever de en liten formdupp, men vi er sikre på at det blir annerledes med tiden. Rasmus skal selvfølgelig være med og bidra til at det går riktig vei.

I et nytt intervju med ManUtd.com, i etterkant av møtet med lillebrødrene Oscar og Emil i København, takker Højlund foreldrene for suksessen på fotballbanen.

– Foreldrene våre har alltid vært veldig ærlig med oss. De sa alltid at vi var nødt til å jobbe hardt dersom vi skulle lykkes, og ga oss beskjed hvis vi ikke jobbet hardt nok eller presterte godt nok, sier Højlund.

– Så det har alltid handlet om å bli bedre og forsøke å nå dette nivået. Og det har fungert ganske bra så langt. Men ja, vi har fortsatt en vei å gå.

– De er bare 18 år gamle. Jeg er i verdens beste klubb, men jeg har mye igjen som jeg skal oppnå.

Powered by Labrador CMS