Omari FORSON

Midtbane/angrep

Draktnummer: 62
Født: 20. juli 2004, i Hammersmith, London
Nasjonalitet: England
Høyde: 179 cm
United-akademiet: 1. juli 2020
Debut: FAC, 8. jan. 2024, innb. mot Wigan (b) 2-0
Landskamper: England U20

Kreativ, offensiv midtbanespiller som ble hentet fra ungdomslaget i Tottenham i 2019, og innlemmet i United-akademiet året etter.

Han var fortsatt bare 16 år gammel, men moden for alderen, og allerede i 2020/21-sesongen – hans første – oppnådde han å få 14 kamper og score fem mål for klubbens U18-lag.

Foran 2022/23-sesongen var Forson blitt fast inventar i U21-troppen, hvor han etter hvert fant nettmaskene ni ganger på 23+5 kamper. 
Nå hadde han virkelig åpnet øynene på klubbens mer prominente aktører, deriblant klubbens ferske manager, Erik ten Hag

Dermed sørget den nederlandske sjefen for å gi Forson regelmessige sjanser til å trene sammen med førstelagstroppen. Videre viste Ten Hag sin store tro på den unge mannen ved å la ham spille førsteomgangen i Uniteds første sommerkamp, mot Leeds i Oslo i juli 2023, og deretter å inkludere ham i troppen til USA-turnéen.

Debuterte i FA-cupen

Omari Forson var nå godt i gang.

Likevel måtte han være tålmodig i sin søken etter mer enn bare treningskamper og fortsatte opptredener for U21.. 

Men så, etter noen førstelagskamper som ubenyttet innbytter, ble det endelig Omari Forsons tur. Etter 90+2 minutter av 3. rundeoppgjøret i FA-cupen mot Wigan på DW Stadium den 8. januar 2024, ble han sendt utpå for å erstatte Marcus Rashford. Riktignok ble det bare noen få overtidsminutter, men debut var det uansett.

Så, etter nok en innbytteropptreden i FA-cupen, denne gang  noen få sluttminutter mot Newport, fulgte det fire dager senere Premier League-debut mot Wolverhampton på Molineux.

Joda, tegnene er lovende, men det er foreløpig altfor tidlig å fastslå at Omari Forson har det som skal til for å kunne få en fremtid på Old Trafford.

SesongTotaltLigaFALCECAndre

Powered by Labrador CMS