Offisielt: Donny van de Beek ferdig i Manchester United

Etter fire år og 62 kamper er det slutt. Donny van de Beek er ferdig i Manchester United. 

Publisert Sist oppdatert

Donny van de Beek annonserte onsdag at han var ferdig i Manchester United, og torsdag bekrefter de røde djevlene at nederlenderen er ferdig.

Etter fire krevende år som Manchester United-spiller er Van de Beek klar for spanske Girona. 

- Alle i United ønsker Donny alt det beste i det neste kapittelet i karrieren hans, skriver United. 

La Liga-klubben bekrefter også overgangen. Girona betaler ifølge rapportene en halv million euro for 27-åringen, men inkludert i avtalen er også en rekke prestasjonsbaserte klausuler.

Van de Beek tok farvel med United på et innlegg på Instagram onsdag.

- Kjære Manchester United-familien. I dag er en minneverdig dag da eventyret mitt i denne klubben ender. Jeg vil takke dere alle for støtten jeg har fått gjennom årene, skrev Van de Beek, og la til at Manchester alltid ville ha et spesielt sted i hjertet til familien hans. 

Dermed er et tøft kapittel i Donny van de Beek sin karriere over.

Går i minus

Han ble hentet til United av Ole Gunnar Solskjær i 2020, men fikk det aldri til å stemme på Old Trafford. Ikke engang da Erik ten Hag, treneren han briljerte under i Ajax, kom til United fikk han det til. Et par mislykkede utlån senere tyder nå alt på følgende: 

Donny van de Beek er ikke lenger Manchester United-spiller.

Den nederlandske midtbanespilleren er klar for La Liga-klubben Girona, som ifølge rapportene betaler en halv million euro for Van de Beek. Da United hentet ham i 2020 la de røde djevlene 39 millioner euro på bordet for tjenestene hans. 

Donny van de Beek, her sammen med mannen som hentet ham til United, Ole Gunnar Solskjær.

Men ifølge flere medier, som The Athletic, BBC og Fabrizio Romano, kan overgangen potensielt være verdt opp mot 15 millioner euro. I avtalen ligger en rekke prestasjonsbaserte klausuler. Ifølge The Athletic er det imidlertid bare fem av disse millionene som ses på som realistisk å oppnå. 

United har også sikret seg prosenter av et eventuelt videresalg. 

Selv om overgangssummen ikke er all verden vil det uansett hjelpe på Uniteds økonomi ettersom Van de Beek, ifølge flere medier, tjente rundt 120 000 pund i uken. 

Den nå 27 år gamle midtbanespilleren blir sommerens andre United-salg. Fra før har venstreback Alvaro Carreras Fernandez gått permanent til Benfica etter låneoppholdet han hadde. De benyttet seg av kjøpsopsjonen som var inkludert i låneavtalen. 

Et tredje spillersalg er ventet innen kort tid ettersom Mason Greenwood nærmer seg fransk fotball

Var ønsket av Real Madrid

Noen måneder før United hentet Van de Beek var han en av de 30 spillerne nominert til Ballon d'Or. 

Nominasjonen fikk han blant annet etter å ha vært med på Ajax' Champions League-eventyr der de bare var sekunder unna en finale, og blant annet rundspilte Real Madrid på Santiago Bernabeu. 

Den spanske hovedstadsklubben skal også ha vært ute etter Van de Beek den gangen.

Men det som så så lovende ut har på ingen måte blitt slik noen av partene har sett for seg. Van de Beek fikk 62 kamper for United. Han noterte seg for to scoringer og to målgivende pasninger. Han fikk bare seks kamper fra start i Premier League. 

Donny van de Beek ble aldri noen suksess i Manchester United. Nå håper vi han får karrieren på rett kjøl i Spania.

Mislykkede utlån

Han har ikke spilt for det nederlandske landslaget siden 2021. Han har stått på stedet hvil med 19 landskamper de tre siste årene. 

Han håpte å få karrieren på rett kjøl da United sendte ham til Everton på lån siste halvdel av 2021/22-sesongen, men han fikk bare 7 opptredener for et Everton-lag som kjempet mot nedrykk. I 2023/24-sesongen gikk han på et nytt lån, denne gangen til Eintracht Frankfurt i Tyskland. Der fikk han bare 8 kamper. 

Nå håper han det skal løsne når han går permanent til spansk fotball. Han blir nå en del av et Girona-lag som imponerte stort forrige sesong og som har kvalifisert seg til Champions League.  

Så får vi se om 27-åringen får vist frem noe av det som gjorde at United hentet ham for fire år siden. 

Vi ønsker Donny lykke til i Spania! 

Powered by Labrador CMS