David Ornstein: - Marseille og United enige om alle detaljer

Mason Greenwood skal ha blitt fortalt at det ikke er noen vei tilbake for ham i United, men Roberto De Zerbi står klar til å ta ham imot med åpne armer i Marseille. 

Publisert Sist oppdatert

Mason Greenwood er svært nær en overgang til franske Marseille. Mandag møtte Greenwood sportsdirektør Dan Ashworth og teknisk direktør Jason Wilcox på Carrington og duoen skal ha gjort det klart at det ikke er noen vei tilbake i United.

David Ornstein melder tirsdag at Marseille og United er enige om alle detaljer og at det eneste som nå gjenstår er at Greenwood gir det endelige grønne lyset. Den franske journalisten Santi Aouna hevder Greenwood allerede har gitt det grønne lyset, så da er det egentlig bare en annonsering av overgangen som gjenstår. 

Ifølge Ornstein får United 26,7 millioner euro i overgangssum, og den endelige summen kan stige med ytterligere fire millioner basert på klausuler inkludert i avtalen. I tillegg skal United ha sikret seg en stor prosentandel ved et eventuelt videresalg. 

Marseilles nye trener, tidligere Brighton-sjef Roberto De Zerbi, ble på en pressekonferanse presentert som Marseille-sjef. Der ble han spurt om Mason Greenwood, og De Zerbi gikk langt i å bekrefte at engelskmannen er på vei til den franske havnebyen. 

- Han har ikke skrevet under, så det er ikke mye å si. Han er en verdensklassespiller, svarte De Zerbi. 

Og selv om han innledet svaret med «det er ikke mye å si», hadde han mer på hjertet. 

-  Jeg kjenner ikke til bakgrunnen hans, men uansett hvilken spiller det er: Når de kommer hit, blir de som barna mine. Jeg beskytter dem og står ved dem gjennom tykt og tynt. Kanskje jeg kniper dem litt i ørene privat, men offentlig kommer jeg til å forsvare dem som mine sønner, sa italieneren. 

Mandag skrev David Ornstein i The Athletic at Mason Greenwood var på Carrington for å diskutere sin United-exit. Han skal ha forlatt treningsanlegget igjen etter en kort diskusjon med United-ledelsen om hvor han skal fortsette karrieren sin. 

Det skal ha vært konstruktiv dialog, selv om meldingen fra United-ledelsen skal ha vært klar.

United ønsker primært å selge Greenwood fremfor å låne ham ut enda en sesong, men skal ha vært villige til å diskutere utlån men da med en forpliktelse til kjøp.

Ettersom den unge angriperen er fra Uniteds eget akademi, vil et salg kunne bokføres i sin helhet og være meget verdifullt for United med tanke på PSR-reglene. 

Mandag skrev også Fabrizio Romano at Marseille skal ha sendt et formelt bud på Greenwood, og at samtaler pågår mellom klubbene, og at en enighet kommer nærmere. 

27 millioner pund er lavere enn det United opprinnelig hadde ønsket seg, men ifølge Romano diskuterer United og Marseille en videresalgsklausul der United får 40 eller 50 prosent dersom Marseille på et tidspunkt selger Greenwood. 

Den franske journalisten Santi Aouna har også koblet seg på. Han skriver at Greenwood har gitt grønt lys til Marseille. 

Powered by Labrador CMS