NOTISER:

Ny klubb for Matic

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 27. januar

Ipswich ute av FA-cupen – tapte mot nivå seks-lag

Tidligere Ole Gunnar Solskjær-assistent Kieran McKenna har hatt stor suksess med sitt Ipswich-lag denne sesongen. Etter 28 spilte kamper i Championship er laget på direkte opprykksplass, sju poeng bak serieleder Leicester.

Lørdag gikk det imidlertid alt annet enn veien da Maidstone fra nivå seks i det engelske ligasystemet kom på besøk. Lamar Reynolds sendte gjestene i føringen, før Jeremy Sarmiento utlignet like før timen. Kun ti minutter senere avgjorde imidlertid Sam Corne for bortelaget, som dermed sto for et aldri så lite mirakel i FA-cupens fjerde runde.

Tidligere United-spiller Axel Tuanzebe spilte 90 minutter for Ipswich.

Matic fortsetter karrieren i Lyon

Manchester Uniteds tidligere midtbanegeneral Nemanja Matic har vært på en aldri så liten rundreise siden han forlot klubben i 2022. Forrige sesong ble tilbragt i Serie A-klubben Roma, før han i sommer signerte for Rennes i Frankrike.

Nå går turen videre til Ligue 1-kollega Lyon, der Matic har signert en avtale som strekker seg til juni 2026.

Matic spilte i alt 189 kamper for Manchester United, og midtbanespilleren har bokført 48 opptredener for det serbiske landslaget.

Fredag 26. januar

Ny dato for Manchester-derbyet

Fredag kveld ble datoen for Manchester-derbyet bekreftet. Kampen har hittil vært oppsatt lørdag 2. mars klokka 16:00, men har nå blitt forflyttet til søndag 3. mars. Kampen starter 16:30 skandinavisk tid på Etihad.

Dette blir Uniteds første ligakamp i mars. Samme måned venter også Everton, Sheffield United og Brentford. Kampdatoene er foreløpig ikke bekreftet.

Torsdag 25. januar

Luke "The Nuke" tok turen til Carrington

Torsdag delte klubben bilder av Luke Littler på besøk hos spillerne i regnværet på Carrington. 17-åringen, som imponerte hele verden da han tok VM-sølv i dart som 16-åring tidligere i januar, er stor United-fan og har fått mye støtte fra klubben etter deltakelsen i verdensmesterskapet. Luke The Nuke, som han kalles, fikk også en hyllest på Old Trafford før kampen mot Tottenham.

Tirsdag 23. januar

Gillett dømmer United

Premier League har annonsert dommeroppsettet for midtukerunden neste uke, og australske Jarred Gillett skal dømme oppgjøret mellom Wolverhampton og Manchester United på Molineux. 

Gillett får med seg Darren Cann og Derek Eaton på linjene, mens Darren England er fjerdedommer. Paul Tierney blir kampens videodommer, med Neil Davies som assistent.

Kampen spilles torsdag 1. februar.

Kanchelskis fyller år

På denne datoen i 1969 ble Andrei Kanchelskis født. 

Han fyller med andre ord 55 år i dag – gratulerer med dagen! 

Kanchelskis spilte 161 kamper for United (1991-1995), og scoret 36 mål på disse kampene. Aller best husket er hat tricket hans mot Manchester City i 5-0-seieren mot de lyseblå i november 1994.

Wheatley signerte proffkontrakt

Mandag kveld la Stockport-fødte Ethan Wheatley ut en melding på Instagram om at han har signert sin første proffkontrakt med United. 

Den meldingen kom ikke som noen stor overraskelse siden han ble 18 år på søndag. 

– Et stolt øyeblikk for meg å signere min første profesjonelle Manchester United-kontrakt. Takk til familien min og alle de som har gjort dette mulig. Det harde arbeidet fortsetter, skriver spisstalentet.

Wheatley har scoret åtte mål for U18-laget denne sesongen (tre av målene på straffespark), i tillegg til at han også har scoret ett mål for U19-laget og ett mål for U21-laget.

Mandag 22. januar

Riviere fyller år

Jayde Riviere ble født på denne datoen i 2001, og fyller dermed 23 år i dag. 

Riviere kom til klubben i januar, og fikk også debuten sin på våren, men det er først denne sesongen det har blitt mer spilletid for den kanadiske høyrebacken. 

Hun har vært en av de mest positive spillerne i en hittil skuffende sesong, selv om det naturligvis ikke er enkelt å skulle erstatte Ona Batlle.

Gratulerer med dagen, Jayde!

Ex-red rystet Real Madrid på Santiago Bernabéu

Søndag spilte Almería borte mot Real Madrid, og etter bare 38 sekunder rystet de Real Madrid ved å ta ledelsen. 

Målet ble scoret av Largie Ramazani, som står med én førstelagskamp for Manchester United. Han ble spilt gjennom i et Real Madrid-forsvar som ikke hang sammen i åpningssekundene, og satte ballen kaldt i mål, før han feiret på akrobatisk vis (noe mange kanskje husker at han ofte gjorde når han scoret i United-akademiet også).

Faktisk gikk Almeria til pause med en tomålsledelse, men Real Madrid snudde og vant til slutt etter et overtidsmål.

Ramazani ga Almería en tidlig ledelse mot Real Madrid i fjorårssesongen også, den gang på hjemmebane, og også da endte det med at Real Madrid snudde kampen og vant. 

Se høydepunkter: 

Powered by Labrador CMS