Uniteds kvinnelag feirer Naalsunds scoring mot Bristol City.

Naalsund scoret to, men United imponerte ingen mot tabelljumboen

Uniteds kvinnelag tok søndag i mot tabelljumbo Bristol City på Leigh Sports Village, det endte med tre poeng og seier 2-0 etter to scoringer av midtbanespiller Lisa Fjeldstad Naalsund.

Det var likevel lite med Uniteds prestasjon som imponerte de fremmøtte på LSV. For når United tok ledelsen allerede etter åtte minutter etter en strålende soloprestasjon av Naalsund som banket ballen i nettet fra 16 meter så var lugget det voldsomt offensivt for United-kvinnene.

Lisa Naalsund ga United ledelsen mot Bristol City.
Lisa Naalsund sendte United i føringen med et godt plassert skudd som gikk kontant i hjørnet mot Bristol City og scoret med det sitt første for United i WSL.

Lugget offensivt

For selv med ledelse mot et motstanderlag som kun har bokført en seier tidligere denne sesongen var det vanskelig for United å komme til sjanser utover i første omgang.

Bristol City lå lavt noe som frustrerte United som ikke hadde nok tempo i sitt angrepsspill til at bortelaget kom ut av fasong og rammen som var tydelig at det var planlagt at de skulle ligge i.

Lisa Naalsund og resten av lagvenninnene gikk med det til pause med ettmålsledelse og tilskuerne på LSW ønsket nok å se United i en annen forfatning i andre omgang.

Stolpeskudd og minicomeback

United startet de første minuttene etter pause bedre enn de avsluttet den første og kom til noen gode halvsjanser i starten av andre omgang, men det var Bristol City som skapte den største sjansen det første kvarteret av den andre omgangen.

Geyse var tilbake for United etter å ha vært borte på landslagsoppdrag.

Etter at United hadde corner kontret bortelaget og det ble slått et innlegg som Bristol Citys danske spiss Amalie Thestrup flikket videre med hælen og gjorde at Shania Hayles fra fem meter og skrått hold fikk muligheten til å avslutte. Skuddet gikk i stolpen og ut i feltet igjen, men i avslutningsøyeblikket kolliderte kantspilleren også med United-keeper Mary Earps og klarte dermed ikke å omsette returen.

Like etter gjorde Skinner grep fra benken og satte inn Geyse for en veldig usynlig Melvine Malard og brasilianeren, som har vært borte og spilt Gold Cup for Brasil kom inn som et friskt pust ute på høyresiden for United.

Åtte minutter før full tid lurte hun Jamie-Lee Napier før hun ble felt hardt og brutalt, noe som resulterte i at Napier fikk sitt andre gule og dermed ble utvist.

Naalsund avgjorde

Etter utvisningen ble det store rom for United å angripe i, men også nå lugget det i de avgjørende situasjonene på siste tredjedel. Garcia, Williams og Toone var alle nære å avgjøre kampen med å legge på til 2-0, men Bristol City klarte å holde unna.

Det klarte de helt til det var spilt 95 minutter. Katie Zelem slo inn en corner som dalte ned på bakre og fant Lisa Naalsund som bredsidet inn 2-0 og avgjorde kampen for United.

Manchester United 2-0 (1-0) Bristol City

Women's Super League
Leigh Sports Village

MÅL: 1-0 Lisa Naalsund (8), 2-0 Lisa Naalsund (90+5)

United: Mary Earps - Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell - Katie Zelem, Lisa Naalsund - Ella Toone, Lucía Garcia, Nikita Parris (Rachel Williams 75)- Melvine Malard (Geyse 57)

Ubenyttede reserver: Phallon Tullis-Joyce, Gemma Evans, Aoife Mannion, Evie Rabjohn, Alyssa Aherne, Irene Guerrero, Hayley Ladd

SLUTT

90+5 min: MÅL! Lisa Naalsund scorer igjen! Zelem slår en av mange United-cornere i ettermiddag. Denne går over førsteforsvarerne i sone og finner en umarkert Naalsund som enkelt bredsider ballen i mål fra fem meter og scorer sitt andre!

90+1 min: Geyse spilles gjennom, lar ballen sprette og fyrer på halv-volley. Like utenfor.

90 min: Det er tillegg i spilletid på minimum åtte minutter.

89 min: Innøvd variant på frispark hvor Zelem skyter mot lengste for styring. Garcia forsøker å styre den videre bort i lengste, men headingen går like til side for mål.

87 min: På ny tar bortelagets keeper Yanez telling. Denne gangen ser krampen mer reell ut.

86 min: Williams vinner ballen høyt og har tre lagvenninner med seg, velger likevel skudd fra 16 meter og skyter over. Der hadde United en gyllen mulighet til å avgjøre.

85 min: Millie Turner nære ved å punktere kampen. Zelem slår en corner på bakre. Millie Turner henger i lufta og header tilbake mot hjørnet ballen kom fra, men keeper er med på notene og redder.

82 min: RØDT KORT: Jamie-Lee Napier får sitt andre gule for måten hun går inn i kroppen på Geyse. Havnet i dommerens bok tidlig i første omgang og er nok en gang for sen her mot Geyse som forsøker å sette fart fremover på høyresiden.

82 min: En voldsom kollisjon mellom Geyse og Napier.

80 min: Blundell slår inn fra dypet. Innlegget ser strålende ut og er nære ved å finne Turner som er oppe i feltet. Bristol får akkurat klarert til corner.

79 min: Riviere ser ut til å riste av seg smertene og kommer innpå igjen. Litt haltende, men klar for innsats.

77 min: Jayde Riviere har tatt telling etter en hodeduell. Lander forkjært og kan ha fått seg en smell i ankelen.

76 min: Innlegg fra dypet fra kaptein Katie Zelem. Naalsund har tatt et lurt løp inn i boks og innlegget finner også kampens eneste målscorer. Dessverre for Uniteds del kommer hun ikke godt nok over ballen og headingen går rett til værs og over mål.

75 min: BYTTE. Superveteran Rachel Williams erstatter Uniteds toppscorer denne sesongen Nikita Parris som forlater banen målløs denne ettermiddagen.

73 min: United vinner ballen høyt. Blundell legger til rette for Garcia som fyrer på første berøring. Skuddet fra 22 meter går like utenfor lengste kryss.

68 min: United kontrer på corneren til Bristol City. Maya Le Tissier vinner ballen på midten som fremste United-spiller og setter fart fremover. Midtstopperen blir løpt opp og må dermed se etter alternativer til skudd og kjører et frekt hælspark til Ella Toone som får ballen litt bak seg. Uniteds nummer syv må vende litt hjemover før hun finner skuddlege og forsøker å plassere den i lengste, men skyter utenfor.

67 min: Bortelaget ypper seg. Zelem spiller bort ball i farlig posisjon og bortelaget kontrer. Napier spilles fri ute til høyre med masse plass til å sikte mot Thestrup, men Blundell kommer mellom og får blokkert til corner.

65 min: Et langt avbrekk, men kampen er nå i gang igjen.

60 min: Stans i kampen grunnet en skade på på Bristol Citys danske forsvarsspiller Cecilie Struck.

57 min: BYTTE. Melvine Malard går av og erstattes av Geyse som nylig er tilbake fra Gold Cup med Brasil.

56 min: Ella Toone slår inn fra dypet. Nikita Parris har tatt turen inn fra venstrekanten og får satt hodet på ballen, men header utenfor. Nære 2-0 der!

55 min: Innlegg fra venstre for bortelaget. Thestrup jager ball, men rekker akkurat ikke frem og ballen triller til side for mål. Bortelaget som skaper farligheter her nå!

52 min: Kjempesjanse for bortelaget. Innlegg fra høyresiden som flikkes akrobatisk videre at Thestrup. Ballen havner hos Hayles som setter ballen i stolpen fra skrått hold. Returen treffer igjen bortelagets kantspiller som ligger nede med smerter og ikke klarer å gjøre noe med returen. Der er United heldige.

50 min: Bedre takter av United nå etter pause. Igjen skjer det på høyresiden. Riviere, Naalsund og Garcia finner hverandre fint og Garcia er på vei gjennom, men vinkes av for offside.

47 min: Fint United-angrep. Kombinasjoner med høyt tempo fra Garcia, Toone og Naalsund. Sistnevnte kommer inn i feltet og forsøker å finne Malard med et flatt innlegg, men ballen blokkeres til corner.

46 min: Ella Toone sparker i gang andre omgang

PAUSE

45+1 min: Malard tilbake på bane og ser ut til å kunne fortsette. Vinner en corner for United.

45 min: Det er tillegg i spilletid på minimum fire minutter i første omgang.

44 min: Melvine Malard tar telling etter en duell. Den franske spissen holder seg umiddelbart til ankelen og dommeren stopper kampen. United har Geyse og Williams som eventuelt kan komme inn fra benken om Malard ikke kan fortsette her.

43 min: Brooke Aspin er høyest på corneren og får ballen mot mål, men header godt over mål

42 min: Bortelaget kontrer etter en United-corner. Strålende soloprestasjon fra Morgan skaffer corner i andre enden.

41 min: United leter etter rom og muligheter til å skape farligheter, men det går for tregt og med lav intensitet. Bortelaget rekker å flytte over når United flytter ball fra side til side.

37 min: Nikita Parris lager frispark på egen halvdel. Ballen blir slått inn i feltet, men der ruver Millie Turner og stanger ballen unna farlig område.

35 min: United forsøker en variant fra treningsfeltet hvor Toone spiller ballen langs bakken mot Garcia som starter bak muren, det oppfatter Napier og løper opp spanjolen.

34 min: Ny en takling fra Bristol City. Riviere bryter en pasning høyt i banen, men blir samtidig felt halvveis inne på bortelagets halvdel.

32 min: Yanez er på beina igjen og ser ikke ut til å være i smerter. Kampen fortsetter etter at begge lag har vært borte hos sine trenere for å få instruksjoner.

29 min: Bristol Citys keeper Shea Yanez setter seg ned og tøyer om det er en faktisk skade eller om det er av taktiske grunner er vanskelig å si, kommentatoren nevner at det den siste tiden har blitt mer og mer vanlig i WSL at slike ting skjer.

24 min: Det lugger litt for United i det offensive slik det har gjort i flere kamper denne sesongen. Klarer ikke å bryte ned et lavtliggende Bristol City-forsvar.

18 min: Naalsund blir liggende etter en tøff takling ute til venstre. Dommer nøyer seg med tilsnakk til en av bortelagets spillere. Zelem står klar til å slå inn.

16 min: Rotete kamp etter at United tok ledelsen. Bristol City klarer å flytte laget litt frem og United blir plutselig mer stresset. Flere feilpasninger sentralt i banen som City kan kontre på, men uten hell.

8 min: MÅL! Lisa Naalsund banker United i føringen! United bygger tålmodig opp og Naalsund har plass foran seg. Tar med seg ballen fremover drar seg forbi en motspiller før hun fra 16 meter banker ballen hardt ned i nærmeste høyre hjørne. United i tidlig ledelse!

5 min: United med mye ball de første fem minuttene. Lisa Naalsund spilles opp i mellomrom og tar med seg ball fremover. Ser etter Garcia med en stikker, men pasningen blir upresis og går inn til keeper.

2 min: Jamie-Lee Napier havner i dommerens bok allerede før to minutter er spilt. Frispark til United i god innleggsposisjon.

1 min: Kampen er i gang, spillerne nede på kne og markerer at rasisme ikke har noen plass i fotballen!