Lisa Fjeldstad Naalsund på vei til kamp, 17. mars 2024.

Naalsund er unik i United-sammenheng – og det kan bli lenge til noen kopierer henne

Publisert Sist oppdatert

Lisa Fjeldstad Naalsund er i kjempeform for United-kvinnene, og scoret begge målene i søndagens 2-0-seier mot Bristol City.

LES OGSÅ: – Jeg er veldig, veldig glad på Lisas vegne

1-0-målet gjorde Naalsund unik i United-sammenheng. Hun ble med det alene om å ha scoret i fire ulike turneringer for Manchester Uniteds kvinnelag denne sesongen.

Naalsund hadde nemlig tidligere scoret for United i både Champions League-kvalifiseringen, ligacupen og FA-cupen, og bare ligamålet manglet frem til søndag. 

Ingen andre United-spillere har tidligere scoret i fire ulike turneringer i en og samme sesong, så Naalsund er ikke bare unik om vi ser på denne sesongen, men i United-sammenheng generelt.

Lisa Naalsund scorer sitt første WSL-mål mot Bristol City.
Lisa Fjeldstad Naalsund scorer Uniteds første mål mot Bristol City, et mål som gjorde henne historisk.

Det kan potensielt bli en god stund til noen klarer å kopiere henne, for utsiktene for snarlig Champions League-spill ser ikke så gode ut.

Den eneste United-spilleren utenom Naalsund som scoret i Champions League, er innlånte Melvine Malard. Hun har scoret i FA-cupen og ligaen også, men scoret ikke i ligacupen.

Det meste tyder på at det ikke blir Champions League-spill i 2024/25, så trolig vil ingen United-spillere ha mulighet til å kopiere Naalsund før tidligst i 2025/26.

I WSL er det for øvrig to andre spillere som har scoret i fire tellende klubbturneringer denne sesongen. Ingen Chelsea-spillere har klart det, men både Stina Blackstenius og ex-red Alessia Russo har gjort det for Arsenal.

Powered by Labrador CMS