Sir Jim Ratcliffe ler på tribunen (sannsynligvis av noe Ferguson har sagt) før sin første United-kamp etter minoritetsoppkjøpet, 14. januar 2024.

Møtte supporterrepresentanter: – Veldig forfriskende

Publisert Sist oppdatert

Bildet over viser at humøret var godt da Sir Jim Ratcliffe satt ved siden av Sir Alex Ferguson på tribunen da United møtte Tottenham på søndag. 

Før kampen snakket han også litt uformelt med pressen, noe vi har omtalt blant annet her og her.

Mandag var Ratcliffe involvert i flere andre møter, av det viktige slaget.

Han møtte medlemmer fra det rådgivende supporterstyret i klubben, i tillegg til ledere fra MUST for å introdusere seg selv, og for å høre fansens perspektiver. Han holdt i tillegg et videomøte med klubbens fanforum.

Senere hadde han også møter med lokalpolitikere i Manchester (inkludert borgermester Andy Burnham) for å diskutere Uniteds rolle i lokalsamfunnet, og den potensielle ombyggingen av Old Trafford.

MUST har lagt ut en uttalelse om møtet med Ratcliffe, og her kommer den uttalelsen i sin helhet: 

«Vi er fornøyde med å kunne rapportere at medlemmer fra MUST-styret i dag holdt vårt første bilaterale møte med Sir Jim Ratcliffe for å diskutere hans planer for klubben.

Sir Jim hadde med seg Sir Dave Brailsford, Jean-Claude Blanc, og folk fra klubbledelsen, og vi hadde en diskusjon som varte i over en time om hvor klubben er nå, og om hva som må skje for å få United tilbake til toppen.

For å ta det første først, så var det veldig forfriskende at han i det hele tatt var villig til å ha denne samtalen på et så tidlig stadium. Husk at han fortsatt ikke har mottatt Premier League-godkjennelse, og ikke har kjøpt de ikke-Glazer-eide aksjene, eller fått investert 300 millioner dollar i nye aksjer ennå. Alle disse tingene er forventet i løpet av de neste månedene, og frem til det er han begrenset av børsreglene om hva han kan si.

Likevel følte vi at han var så åpen som han kunne være innenfor det regelverket. Hans hovedbudskap var at alt i United trenger å være nådeløst fokusert på å skape vinnerlag på banen – noe vi er sikre på at alle fans vil være enige om. Han uttrykte også det synspunktet at han ser på klubben som en «fellesskapsressurs», og understreket at formålet hans med å kjøpe seg inn i United ikke er å tjene penger.

Vi fikk fortalt Sir Jim hva vi tror de viktige tingene å prioritere er – en klar plan for å komme tilbake til toppen, å få på plass en fotballstruktur med de riktige folkene i riktige rollene; en investeringsplan i begge lagene og i stadion; og å bygge et genuint og sterkt partnerskap med fans som ønsker suksess.

Vi håper at dagens diskusjon vil være starten på en kontinuerlig dialog med både Sir Jim og teamet hans. Vi vet alle at veien tilbake for klubben vår ikke er en kort vei, og «the proof of the pudding will be in the eating». Men de fleste fans vil være enige om at signalene INEOS har sendt ut de siste ukene er oppmuntrende. Å fortsette den dialogen på deres vegne, å fremme supporteres interesse, er prioritet nummer én for MUST i månedene og årene fremover.»

Powered by Labrador CMS