Fjørtoft om Ratcliffe-møte: – Smart og beskjeden

Publisert

Før avspark på Old Trafford søndag kveld inviterte Ineos til en uformell pressekonferanse med Sir Jim Ratcliffe.

Det tok ikke lang tid før bilder fra seansen nådde sosiale medier, og bak høyreiste Ratcliffe var en norsk TV-profil synlig i bakgrunnen.

I «Uno» forteller Jan Åge Fjørtoft om sitt møte med Ratcliffe. 

– Sammen med engelsk presse ble vi invitert inn på pressekonferanserommet på Old Trafford. Der fikk vi beskjed om at Sir Jim Ratcliffe ville komme og hilse på. Det ble presisert at vi ikke fikk lov til å filme det. Det skulle heller ikke stilles noen spørsmål, forteller Fjørtoft.

– Det var en samtale der Ratcliffe ville vise hvor viktig pressen var for ham og for Manchester United. Og så tenker jeg at det var et signal for å vise noe som Glazerne aldri har gjort. Jeg tenker at det var en del av strategien. 

– Førsteinntrykket var at han så veldig ung ut. Han begynner å bli en gammel mann, men han var veldig «fit», ung og høy. Litt beskjeden faktisk. Noen spørsmål sa han at han ikke kan svare på fordi tillatelsen ikke har kommet igjennom. Han hadde god og lun humor. Han sa blant annet at han håper de ikke finner noe på ham.

Her kan du lese hva Ratcliffe sa!

– Han var veldig smart på de spørsmålene han fikk. Han unngikk alt som kunne være kontroversielt i det hele tatt, og gjorde et veldig godt inntrykk. 

– Jeg vil si at han utstråler en naturlig autoritet. Han er en som vil gjennomføre det han driver med. Og det er en «local lad» som ønsker å gjøre noe for Manchester United. Og vi så jo også han satt ved siden av Sir Alex Ferguson. Det er ingenting som er tilfeldig når han skal nå prøve å bygge opp Manchester United. 

Fjørtoft var en av få i rommet som fikk introdusert seg for Ratcliffe personlig.

– På vei ut så sto jeg borte ved døren, og da hadde jeg mulighet til å hilse på han. Da sa jeg: «På vegne av Viaplay Norway, velkommen til Manchester United». Og så hadde vi noen høflighetsfraser, før han gikk tilbake inn i VIP-området.

Viaplay-eksperten legger ikke skjul på at han lot seg overbevise av Ratcliffes budskap og formidlingsevne.

– Jeg tror dette var en historisk dag for Manchester United. Historisk på den måten at de får en endring. De får en restart. De har en mulighet til å gjøre en restart. Og jeg tror at Manchester United har fått akkurat den eieren de ønsker. Det er en som er villig til å sette seg høye mål, og ikke minst ta konsekvensene av sine høye mål. 

– Når han offisielt blir eier av hele klubben og ansvarlig for Manchester United – det kommer til å bli en svært viktig dag for klubben. En dag de kan se frem til, med både glede og optimisme.

Powered by Labrador CMS