Harry Maguire.

– Må snakke med klubben om det fortsetter slik

Harry Maguire innrømmer at benketilværelsen i United kan fremtvinge et klubbytte, men samtidig peker den tidligere United-kapteinen på en unik statistikk som taler til hans fordel. 

Publisert

– Jeg kan ikke sitte her i all evighet og spille én kamp i måneden. Om det fortsetter slik er jeg sikker på at jeg kan sette med ned sammen med folk fra klubben og snakke om tingenes tilstand, sier Harry Maguire på et pressetreff før Englands treningskamp mot Australia førstkommende fredag. 

Med både Raphaël Varane, Lisandro Martínez og Luke Shaw ute av spill, fikk Maguire sin første kamp fra start i Premier League denne sesongen mot Brentford. Det endte med 2-1-seier på dramatisk vis da Maguire sertverte den målgivende headingen til Scott McTominay syv minutter på overtid. 

LYKKERUS: Scott McTominay har akkurat headet inn 2-1 mot Brentford syv minutter på overtid. Alejandro Garnacho er først i rekken av gratulantene.

Manchester United har hatt en tøff start på denne sesongen, med fire tap på de åtte første Premier League-kampene. Dessuten har United snublet i de to første Champions League-kampene og har allerede kniven på strupen før Rasmus Højlund møter gamle lagkamerater i FC København på Old Trafford. 

Maguire kan imidlertid ikke klandres for Uniteds svake resultater. Siden VM i Qatar like før jul har United-stopperen, vunnet 16 av 18 kamper, en seiersprosent på 88,9 i kampene han har startet for United og England. 

Det eneste tapet med Maguire fra start kom da United tapte 0-3 borte mot Sevilla i Europa League i vår.

– Det er ikke min avgjørelse om jeg starter den neste kampen for United eller ei. Det finner jeg ut når jeg kommer tilbake. Men min statistikk under manageren snakker for seg selv. Seiersprosenten min er vanvittig høy, forklarer Maguire. 

– Jeg ønsker å spille kamper og føle meg viktig for klubben. Jeg har fremdeles tro på meg selv, men det har vært tøft. I øyeblikket spiller jeg ikke i nærheten av så mye som jeg ønsker. 

Onsdag fortalte Maguire også om rådene han har fått fra David Beckham og hva det har betydd for ham. England møter Australia i en treningskamp førstkommende fredag før Italia venter på Wembley tirsdag. England står allerede med minst én fot i EM-sluttspillet i Tyskland og kan få EM-billetten i boks tirsdag kveld. 

Powered by Labrador CMS