Landslagsuttak for Mainoo og Gore

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Fredag 10. november

15.15: Det gror godt i de yngre rekkene i Manchester United, og de synlige bevisene på det er at både Dan Gore, Kobbie Mainoo og Elyh Harrison har blitt tatt ut til å representere Englands yngre landslag. Gore er tatt ut på U20-laget, mens Mainoo og Harrison er blant de utvalgte på U19-landslaget.

U20-uttaket:


U19-uttaket:

11.30: I en tid der det føles ut som det meste går imot United, er det fint å mimre tilbake til denne datoen for ti år siden. I sin tredje kamp mot Arsenal siden han forlot klubben i 2012 scoret Robin van Persie sitt tredje mål for United mot sin gamle arbeidsgiver. 

En godt slått corner ble på lekkert vis ekspedert i nettet av nederlenderen, og United vant 1-0. Udiskutabelt en av David Moyes´ beste kvelder som United-trener.

Torsdag 9. november

Rashford og Maguire i England-troppen

Gareth Southgate har tatt ut den engelske landslagstroppen til deres kommende EM-kvalifiseringskamper mot Malta og Nord-Makedonia.

Der har han som vanlig funnet plass til Marcus Rashford og Harry Maguire.

For Maguires del er det første gang på en god stund at han kommer til landslagssamling i kampform, etter å ha startet sju strake kamper for United.

Englands tropp:

Onsdag 8. november

McTominay klar for møte med Norge

Scott McTominay er som ventet tatt ut i den skotske landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Georgia og Norge. Skottland er allerede klare for mesterskapet i Tyskland, men McTominay og resten av laget er trolig lystne på å vinne gruppa. 

Med to kamper igjen har Skottland og Spania like mange poeng. McTominay har scoret seks mål så langt i kvalifiseringen.

Tirsdag 7. november

Kvinnelagets Liverpool-hjemmekamp flyttes 15 (!) minutter

United-kvinnenes hjemmekamp mot Liverpool den 17. desember (samme dag som herrelaget møter Liverpool på bortebane) har blitt valgt som TV-kamp av BBC.

Det innebærer – utenom at det øker sannsynligheten for at den blir sendt på TV i Norge – at kampen har fått nytt kamptidspunkt. 

Fra å ha stått oppført med 13.00 som kamptidspunkt, så er kampstart nå klokka 13.15 (skandinavisk tid). 

Se den oppdaterte terminlista her.

Garnacho unngikk tiltale

I slutten av oktober skrev vi om at Alejandro Garnacho risikerte straff fra fotballmyndighetene etter emojibruken sin etter André Onanas strafferedning mot FC København. 

Garnacho fikk støtte fra Onana selv, som ikke hadde tolket det som rasistisk på noen måte, og Garnacho hadde også slettet innlegget raskt da han ble gjort oppmerksom på hvordan gorillaemojien ofte brukes.

Nå bekreftes det at FA har valgt å ikke ta ut noen tiltale mot Garnacho – de skal nemlig ha vært tilfreds med Garnachos forklaring.

De har likevel minnet Garnacho om argentinerens ansvar rundt det han publiserer på sosiale medier, og spesielt om bruken av emojis som kan tolkes på ulike måter

To United-legender fyller år

7. november 2023 er ikke bare dagen før United skal i aksjon mot København i Champions League - det er også dagen hvor to United-legender har bursdag!

Rio Ferdinand, som står med 20. flest kamper i United-historien med sine 455, blir i dag 45 år.

David de Gea, som stoppet opp på 545 kamper og har 7. flest i United-historien, blir 33.

Vi gratulerer begge med dagen!

Powered by Labrador CMS