Alejandro Garnacho, 24.10.2023

– Kan havne i FA-trøbbel – men får støtte fra Onana

Flere aviser skriver om mulig FA-straff for Garnacho for emojibruken i en tweet som ble raskt slettet. Lagkamerat André Onana, ufrivillig involvert i det hele, tar Garnacho i forsvar.

Publisert

Flere aviser skriver torsdag om at Alejandro Garnacho potensielt kan havne i trøbbel for sin bruk av emojier på Twitter i etterkant av Uniteds seier mot FC København. 

Garnacho la ut et bilde av feiringen etter Onanas strafferedning, og i tekstfeltet brukte han to gorilla-emojier. 19-åringen slettet innlegget raskt (ifølge Daily Mail etter bare rundt 15 minutter), angivelig etter å ha blitt informert om hvordan de emojiene ofte blir brukt i forbindelse med rasistisk hets. Gorillaene ble først redigert bort, før innlegget ble helt slettet.

Avisene spekulerer i at Garnacho potensielt kan bli straffet for dette, men foreløpig er han ikke tiltalt for noe som helst av FA, som bare skal ha vært i kontakt med United for å høre Garnachos versjon av det hele. 

Utestengelsen av Cavani for noen år siden gjør nok at mange frykter hva FA kommer frem til, men trolig skader det ikke Garnachos sjanser at André Onana selv har gått ut i sosiale medier for å ta Garnacho i forsvar:

– Folk kan ikke velge hva jeg skal bli fornærmet av. Jeg vet eksakt hva @agarnacho7 mente: kraft og styrke. Denne saken bør ikke gå noe videre, fastslår kameruneren, som ved flere anledninger i karrieren har gått hardt ut mot rasisme i fotballen. 

Powered by Labrador CMS