Erik ten Hag. Pressekonferanse før City borte. Mars 2024.
Erik ten Hag. Pressekonferanse før City borte. Mars 2024.

– Kan ikke godta at Liverpool er Citys største rival

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har ikke vært det beste laget i Premier League på en god stund. Faktisk ikke siden Sir Alex Ferguson var manager tilbake i 2013.

Tabellen etterpå er dyster lesing, som united.no presenterte tidligere lørdag. 

Den viser at United bare er sjette best siden da, at søndagens motstander, Manchester City, har tatt hele 183 poeng mer enn United de siste drøye ti årene og også scoret 322 flere mål enn United.

Erik ten Hag setter imidlertid pris på at Sir Jim Ratcliffe nå har kommet inn i United med et krystallklart mål om at United nå igjen skal bli best.

Det sa han på den sperrede delen av torsdagens pressekonferanse, som ble offentliggjort 23.30 skandinavisk tid lørdag.

– Det hjelper at han sa det han sa., ja.

– Vi må jo vise ambisjon. Vi vil også være det beste laget. Det er jo det United står for.

– Men vi vet også hvordan situasjonen er her og nå, samtidig som vi også har sett øyeblikk hvor vi har matchet dem (City). Det er den troen vi må ha, og så må vi etter hvert klare å ta med oss den inn i hver kamp.

– Så respekterer jeg City, men ikke så mye at det ikke går an å slå dem. Jeg vil heller si det motsatte, at vi skal vise dem at vi kan vinne denne kampen.

– Se tilbake på cupfinalen, da vi var nære. Eller hjemmekampen på Old Trafford da vi slo dem eller også hjemmekampen i høst, i 1. omgang, da det måtte en gal VAR-avgjørelse til for å endre kampen, før vi så var svake og de så var gode etter pause.

Men kan du se for deg at dere henter inn City på tre år?

– Jeg tenker ikke sånn. Jeg vil vinne hver kamp og hvert år, jeg.

Ten Hag lot seg ikke irritere over at Pep Guardiola nå mener at Liverpool er deres største rival.

– Ser man på det siste tiåret så er vel det en grei vurdering, men vi, United, kan jo ikke godta det. Vi må slå tilbake. Som Sir Jim snakket om - vi må vise ambisjoner om at vi ønsker å være nummer én. Så må det legges en strategi som gjør at vi kan lykkes med det.

En del av den strategien ser ut til å være å stjele litt fra City, siden City-topp Omar Berrada blir Uniteds nye toppsjef.

– Man kan alltid lære av motstandere som har suksess. Ja, man må vel det for å ta nye steg.

– Samtidig må vi gjøre det på vår måte, på The United Way. Vi er en annerledes klubb, med andre rammebetingelser og et annerledes DNA, men selvsagt må man plukke opp ting på veien som man så må prøve å integrere i sin egen modell, sa Ten Hag på den sperrede delen av torsdagens pressekonferanse.

Mer fra første delen av pressekonferansen:

– Fulham burde beklage og Neppe klar til City-kampen

Powered by Labrador CMS