TIMES:

- Kan glemme finansiell støtte til nytt stadion

Publisert Sist oppdatert

Old Trafford-debatten raser videre og Sir Jim Ratcliffes uttalelser i sitt første offentlige intervju, hvor han ytrer ønske om å bygge en nasjonalarena i nord, har nå også fått politisk oppmerksomhet.

For der en oppgradering av dagens Old Trafford vil være det minst kostbare alternativet, med et estimat på rundt £1 milliard pund, vil det koste nærmere det dobbelte om man skal bygge et helt nytt stadion.

I intervjuet med BBC uttalte Ratcliffe at han ønsker at et potensielt nytt stadion skal være en  «katalysator for fornyelse» i Manchester og ønsker derfor å gå i dialog med regjeringen om å kunne bruke skattebetalernes penger som en del av finansieringen av et stadionbyggingsprosjekt. 

Forslaget har fått flere i regjeringen til å steile. 

DAGENS STADION: Old Trafford.

I en sak for Times skriver Martyn Ziegler at den britiske regjeringen kommer til å avvise enhver forespørsel fra United og Sir Jim Ratcliffe om å bruke offentlige midler til å finansiere et nytt stadion og at klubben vil trenge å finansiere en potensiell stadionutvikling på egenhånd.

Saken vil også ha presedens i at Everton selv har måtte betale for bygningen av sin nye stadion i på Bramley Moore Dock noe som har påført klubben stor gjeld.

Tidligere sportsminister fra Labour, Richard Caborn har uttalt følgende om saken:

-  Offentlige penger bør absolutt ikke brukes til et nytt stadion for Manchester United. Se på hvordan Everton sliter med å betale for sitt nye stadion. Det ville ikke være riktig.

KRITISK: Richard Caborn (i midten), mener det vil være helt feil at United skal få mulighet til å bygge et nytt stadion med offentlighetens penger. Her er han sammen med Sir Sebastian Coe og Sir Alex Ferguson på Old Trafford i forbindelse med OL i London i 2012.

En annen tidligere sportsminister, Tracey Crouch fra de konservative, er heller ikke hun positiv til at United skal få ta i bruk offentlige midler og peker på Glazers underinvestering i Old Trafford og bruk av klubben for egen vinning.

-  Når du har historiske fotballklubber andre steder i pyramiden på randen av konkurs, er det et forbløffende forslag at skattebetalernes penger kan brukes på en av de rikeste fotballklubbene i verden på grunn av underinvesteringer i stadionet av eiere som er god for milliarder.

Tracey Crouch holder tale under en tilstelning i 2015.
FEIL TANKEGANG: Tracey Crouch mener det er feil at en stormakt som United skal få ta i bruk offentlige midler når andre klubber ligger med tilnærmet brukket rygg i økonomiske vansker.
Powered by Labrador CMS