RATCLIFFE OM ET MULIG «WEMBLEY I NORD»:

– Hvis det er noe vi kan få til, så er det også min klare preferanse

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds storstue Old Trafford er gjenstand for usedvanlig stor oppmerksomhet om dagen.

Hva skjer med den tradisjonsrike arenaen? Skal den pusses opp eller skal det bygges en helt ny arena?

Spørsmålene er mange, og i et intervju med klubben selv erkjenner Sir Jim Ratcliffe at det eksisterer et behov for å gjøre noe med Old Trafford.

– Det er et imponerende stadion og det største i Premier League, men det holder ikke den standarden du forventer i Manchester United. For 20 år siden gjorde det kanskje det, men ikke nå lenger, slår Ratcliffe fast.

Til BBC forteller Ratcliffe at han har en ambisjon om å skape et «Wembley i nord», slik united.no har omtalt ved en rekke anledninger.

– Det bør være snakk om tid før det bygges en «nasjonalarena» i nord. Hvis det er noe vi kan få til, er det min klare preferanse, forteller Ratcliffe.

71-åringen forteller at en oppgradering av Old Trafford vil gjøre at kapasiteten vokser til et sted mellom 80.000 og 90.000, men at en slik løsning ikke er optimal med tanke på at fundamentet er gammelt.

– Trafford Park er der den industrielle revolusjonen startet. Hvis du beveger deg kun et par kilometer vekk fra sentrum av Manchester, ser du at områdene er slitte. Et viktig argument er vi kan oppgradere hele den sørlige delen av Manchester.

– Kjernen i det vil være å bygge et verdensklasse-stadion som kan huse England-kamper, FA-cupfinalen og Champions League-finaler, la Ratcliffe til.

Powered by Labrador CMS