En skuffet Victor Lindelöf for Sverige, 12.09.2023.

– Jeg er sjokkert og knust

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld var fire United-spillere i aksjon, men landskampene blir dessverre husket mer for noe som skjedde utenfor banen enn på banen.

Belgia 1-1 Sverige (avbrutt i pausen)

Victor Lindelöf spilte som ventet fra start for Sverige i bortekampen mot Belgia, bare noen timer etter at Østerrikes seier gjorde at det ble klart at Sverige ikke kommer til EM.

Det stod 1-1 til pause, og kampen ble avbrutt etter dette siden både svenske og belgiske spillere ifølge Viaplay skal ha nektet å fortsette kampen på grunn av skyting i Brüssel, hvor to svenske fotballsupportere ble drept.

- Våre tanker går til alle pårørende av de berørte i Brussel, skriver det svenske landslaget. 

Kamper som blir avbrutt skal i utgangspunktet spilles ferdig neste dag om mulig, men de svenske spillerne har forlatt Brussel, så det er per nå usikkert hva som skjer.

– Belgia er allerede klare for EM, og vi kan ikke komme oss dit, så jeg ser ingen mening i å spille ferdig kampen, uttalte landslagskaptein Victor Lindelöf til Expressen.

Han var sterkt involvert i avgjørelsen om å stoppe kampen. 

– Jeg snakket med de andre spillerne på laget om hva de følte, og etterpå kjente jeg at jeg ville snakke med de belgiske spillerne. Jeg forklarte hvordan vi så på situasjonen, og vi var veldig tydelige på at vi ikke ville fortsette å spille, og de belgiske spillerne var helt med på det. 

– Det var spillere som hadde familie og venner på plass, og vi ville ta hånd om våre supportere. De som hadde familie og venner her ville forsøke å få kontakt med de personene direkte. Folk ble urolige, men vårt sikkerhetsteam forklarte det veldig godt.

Tirsdag la han ut følgende melding på sosiale medier: 

– Jeg er sjokkert og knust over de fryktelige hendelsene i Brussel, med kaldhjertede angrep på våre medsvensker. Jeg har ikke ord for den ondskapen og umenneskeligheten, og jeg ønsker å sende mine dypeste kondolanser til familiene og vennene av de som har blitt rammet. Samtidig går mine tanker til alle supporterne i Belgia i går kveld, for ingen bør dra til en fotballkamp og føle seg utrygg når en støtter laget sitt.

Bosnia-Hercegovina 0-5 Portugal

Bruno Fernandes og Diogo Dalot & co kunne tatt kveldens kamp med ro, siden Portugal allerede har kvalifisert seg til EM, men portugiserne vant hele 5-0. 

Begge United-spillerne spilte fra start, og Fernandes leverte både mål og målgivende.

Fernandes ble byttet ut i det 79. minutt, mens Dalot spilte hele oppgjøret.

Senegal 1-0 Kamerun

André Onana spilte hele privatlandskampen mellom Senegal og Kamerun, og det endte med et tap for Kamerun.

Senegal avgjorde med et straffespark hvor Onana ble sendt feil vei.

Kampen ble spilt på nøytral grunn i Lens i Frankrike.

Powered by Labrador CMS