Sir Jim Ratcliffe møter pressen før United-Tottenham, 14. januar 2024.

– INEOS håper på nok en viktig ansettelse i løpet av de neste ukene

Publisert

Omar Berrada har allerede blitt hentet inn i toppsjefjobben i Manchester United, litt ut av ingenting, og INEOS er selvsagt langt fra ferdige med jobben med å forandre United-ledelsen. 

Nå skriver vanligvis velinformerte James Ducker i Daily Telegraph at Sir Jim Ratcliffe & co håper å ansette en ny «director of football» i løpet av de neste ukene. 

INEOS mener at Omar Berrada, manageren og den nyansatte må dele en visjon, og jobbe helhetlig sammen, og den nye personen vil sammen med Berrada være de som etter hvert avgjør Erik ten Hags skjebne i United.

Det skal nå være to personer som er aktuelle for Director of Football-rollen, men Daily Telegraphs kilder har ikke oppgitt navnene på disse to, men de ramser opp en del navn som har blitt nevnt tidligere: Dan Ashworth (Newcastle), Julian Ward (tidl. Liverpool), Dougie Freedman (Crystal Palace), Paul Mitchell (tidl. Monaco og Tottenham, bl.a.), Andrea Berta (Atlético Madrid), Cristiano Guintoli (Juventus), Lee Congerton (Atalanta), Ricky Massara/Paolo Maldini (tidl. AC Milan). 

Ducker skriver videre at det gjenstår å se om det også vil komme inn en «performance director» og enda en leder innenfor rekruttering, men nåværende fotballdirektør John Murtoughs rolle skal i alle fall få mindre ansvar hvis han blir værende i klubben.

DAN ASHWORTH: En av navnene som har blitt koblet til en rolle i Manchester United.
Powered by Labrador CMS