TEN HAG FYRER LØS:

- I fjor gikk jeg på vannet. I år er jeg den verste treneren i Premier League

Erik ten Hag åpner opp om den skuffende sesongen i et større intervju med Voetbal International. Samtidig tar han et kraftig oppgjør med engelske fotballeksperter.

Publisert Sist oppdatert

- Fotballekspertene i England ønsker å treffe. De vil vise at de er verdt pengene, og da er Manchester United et enkelt mål. Det er den største klubben i England og kanskje den største i verden. Klubben er enten elsket eller hatet, det er ikke noe midt imellom. 

Det sier Erik ten Hag i et større intervju med Voetbal International, Nederlands eldste fotballmagasin. 

Der snakker Ten Hag om alt fra den kommende FA-cupfinalen til skadeproblemene og den vanskelige 2023/24-sesongen. 

Og så tar han et oppgjør med fotballekspertene i England. Det er liten tvil om at han får med seg det som blir sagt og skrevet.

- Når ting går dårlig begynner de å snakke og så bruker alle veldig store ord. All denne negativiteten fra disse såkalte ekspertene som ikke er kapable til å analysere med fakta, men som foretrekker å angripe andre for å fremheve seg selv, sier Ten Hag, og fortsetter: 

- De samme folkene ga meg et klapp på skulderen i fjor. I fjor gikk jeg på vannet. I år er jeg den verste manageren i Premier League. 

Erik Ten Hag fyrer løs mot fotballeksperter i England. Her i et intervju med Sky Sports-ekspert Gary Neville.

Hevder han er ønsket

Intervjuet er publisert lørdag morgen, bare noen timer før det virkelig smeller på Wembley: Manchester United møter byrival Manchester City i FA-cupfinalen, en kamp som kan redde i hvert fall deler av United sin sesong. Oppladningen har imidlertid vært alt annet enn ideell for Ten Hag: 

Fredag kom rapporter fra The Guardian om at Manchester United har bestemt seg for å kvitte seg med den nederlandske treneren. Senere samme kveld kom det lekkasjer angående lagoppstillingen

Manchester United skal selv ha vært klare på at ingen avgjørelse vedrørende Ten Hag er tatt, og hvorvidt laget og Ten Hag selv preges av nyhetene de siste døgnet er ikke godt å si. Ten Hag hevder selv å ha fått beskjed fra INEOS om at han er ønsket.

- De (INEOS) har sagt at de vil endre på alt og at de vil gjenoppbygge klubben med meg. Dette sa de til meg direkte, sier Ten Hag. 

Sir Jim Ratcliffe og Erik ten Hag.

- Virkelighetsfjern

Han er imidlertid klar på at det ikke har vært bra nok den siste tiden. 

- La meg være tydelig: Det har vært dårlig. Det har vært dritt. Men tross alt det, vi skal spille en FA-cupfinale, sier Ten Hag om sesongen. 

Han mener det er urealistiske forventninger knyttet til United. 

- Manchester United vant sist ligaen i 2013. Det er 11 år siden. Likevel forventer de at vi vinner hver kamp og kjemper i toppen. Klubben er ikke klar for det. Meningen var at vi skulle begynne å bygge noe, og vi tok de første stegene i fjor. Men så skjønner du hvor stor klubben faktisk er, og at noen aldri blir fornøyde, sier Ten Hag, og fortsetter:

- Innad i klubben var folk fornøyde, men utenfor var det støy om at jeg «bare» vant ligacupen, tapte FA-cupfinalen og kom på 3. plass. Da er du virkelighetsfjern. Andre kubber hadde en mye bedre stall. 

Saken fortsetter under artikkelpluggen.

Ten Hag tror imidlertid at ting blir annerledes nå.

- INEOS kommer til å endre ting, og noen prosjekt er allerede i gang. Carrington vil bli revet og det vil bli bygget et helt nytt treningsanlegg der. 

Videre snakker Ten Hag om endringene han ønsker i stallen.

- Vi må signere en ekstra spiss i sommer. Hvis vi også kan hente en sentral midtbanespiller og en erstatter for (Raphaël) Varane vil ting se bra ut igjen. Dersom spillerne holder seg skadefri kan vi prøve å sikte oss inn på topp fire igjen. 

Powered by Labrador CMS