– Hvis jeg ikke er ønsket drar jeg et annet sted og vinner trofeer

WEMBLEY: Etter å ha slått byrivalen og erkefienden i FA-cupfinalen var Erik ten Hag tydelig på hva han akter å gjøre om United vil bytte ham ut. 

Publisert Sist oppdatert

Kraftig forsinket, men med et smil om munnen kom Erik ten Hag inn til pressekonferansen etter at Pep Guardiola hadde gratulert ham og United med seieren fra det samme podiet. 

Ten Hag, gjorde ikke som landsmannen Louis van Gaal i 2016 da Van Gaal tok med seg pokalen inn på pressekonferansen. Men etter å ha ledet Manchester United til FA-cuptriumf mot Manchester City, smakte seieren uansett enormt godt for Ten Hag i det som kanskje kan ha vært hans siste kamp som manager for klubben.

På pressekonferansen etter kampen, fikk han i likhet som i intervjuet med BBC, spørsmål om framtiden.

– Jeg tenker ikke på det. Vi jobber med å bygge et lag. Vi utvikler oss og det vil skje over tid. United var et kaos da jeg kom inn, og Premier League er en veldig konkurransepreget og tøff liga. Det er mye jobb som gjenstår, men vi har vunnet to trofeer på to år og det er mye å bygge videre på, svarte Ten Hag. 

Da spørsmålene fra journalistene fortsatte å dreie seg om nederlenderens fremtid i United, ble Ten Hag noe krassere og veldig mye tydeligere: 

– Om jeg ikke er ønsket her vil jeg dra et annet sted og vinne trofeer. Det er det jeg gjør.

Etter finaletriumfen var det mange blide United-ansikter å se i intervjusonen. Flere av spillerne bar på boomblastere med musikk og noen av dem bar på åpne champagneflasker. Willy Kambwala stoppet og tok bilder av journalistene før han serverte slengkyss til lattermilde journalister. 

Men én etter én gikk de forbi journalistene. Glade for å ha vunnet, men ikke veldig snakkesalige. Diogo Dalot sa det kanskje mest presist av alle: 

- Vi vil heller feire enn å snakke med dere!

Kanskje var det et lite stikk til media og en støtteerklæring til en manager som har vært under hardt press den siste tiden. 

Flere aviser har nemlig hevdet at klubben har åpnet samtaler med potensielle erstattere. Selv påpeker Ten Hag at han ikke vet noe om det.

– Kanskje du har kilder på om klubben har snakket med andre managere. Det har ikke jeg. Jeg kan ikke si så mye om det, svarte han da han ble konfrontert med ryktene.

Han har heller ikke fått noen forsikringer fra ledelsen om at han forblir United-manager over sommeren.

– Det er de samme spørsmålene hele tiden. Må jeg gjenta meg selv 20,30 og 50 ganger? Jeg snakker ikke med dem hver dag for å få forsikringer.

Ten Hag fikk et stort smil og en klapp på skulderen av Ratcliffe etter finaleseieren. Spørsmålet er om ledelsen kommer til å kvitte seg med nederlenderen uansett.

Ferdig i klubben eller ikke, Ten Hag er uansett strålende fornøyd med lørdagens triumf.

– FA cupen var alltid på min bucket list. Jeg er veldig glad på vegne av alle i klubben som har jobbet mot dette målet. All jobben vi har lagt ned, alle i klubben, i forberedelsene til denne kampen mot verdens beste lag. Og vi vinner. Jeg er veldig glad.

Han er også naturligvis fornøyd med sine to unge målscorere, Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo.

– Det var planen vår i fjor å innlemme Garnacho og Kobbie i laget. Kobbie ble skadet og det var et stort tilbakeslag for ham og laget. Men nå er jeg veldig glad. De to har potensialet til å nå den absolutte toppen. Det trenger vi, for dybden i troppen er ikke god nok i dag.

Powered by Labrador CMS