NEDERLENDEREN LOT SEG IMPONERE:

– Højlund hadde en lang prat med Van Persie

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har hatt en lang tradisjon for å ha vaskeekte målscorere på spissplass, der den ene etter den andre har begeistret Old Trafford-publikummet.

I fjor sommer ble Rasmus Højlund hentet til Drømmenes Teater, og den nye vinen har for alvor funnet scoringsrytmen den siste halvannen måneden.

Det startet med den viktige matchvinnerscoringen hjemme mot Aston Villa på Boxing Day. Siden har Tottenham, Newport, Wolverhampton, West Ham og Villa igjen i tur og orden fått kjenne på konsekvensene av dansk dynamitt.

Sist uke var nederlandske Robin van Persie innom Carrington i forbindelse med en obligatorisk del av UEFA PRO-lisensen.

Robin van Persie skyter Manchester United til ligagull.
HATTRICK: Robin van Persie sementerte Manchester Uniteds 20. ligagull med tre mål hjemme mot Aston Villa i 2013.

Van Persie, som nå er trener i Feyenoord, fikk tillatelse til å overvære Ten Hags treninger og gjennomføre intervjuer med ansatte.

Han hadde også workshops med Ten Hag, assistenttrener Mitchell van de Gaag og fotballdirektør John Murtough.

Ifølge Laurie Whitwell i The Athletic benyttet Højlund anledningen til å ta en lengre prat med Van Persie, som i 2012/2013-sesongen på majestetisk vis skjøt United til klubbens 20. ligatittel.

I podkasten VIBE with Five forteller Rio Ferdinand litt fra møtet mellom Højlund og Van Persie.

– Højlund tok tak i Darren (Fletcher) og spurte om han kunne få prate med Van Persie. Det sa han ja til, og så snakket de sammen i 10-15 minutter. Robin sa at han fikk et inntrykk av at Rasmus ønsket å lære. Han virker veldig ydmyk, og Van Persie ble imponert, sa Ferdinand.

Powered by Labrador CMS