MARC SKINNER ETTER FINALE-TRIUMFEN: 

– Har sagt til jentene at de må nyte dette øyeblikket til fulle

Manchester Uniteds kvinnelag har vunnet FA-cupen for første gang, og gjorde det med stil. Tottenham ble knust 4-0 i en festforestilling på Wembley. 

Publisert Sist oppdatert

Marc Skinner har vært under hardt press denne sesongen etter en skuffende sesong i ligaen. Søndag ettermiddag kunne imidlertid Skinner glise fra øre til øre etter at United-laget hans var blitt historiske. 

Vi fulgte kampen live

– Jeg synes vi var det beste laget før pause, men vi slet med å score. Så kommer Ella Toone med den avslutningen. Hun scoret en slik mot Leicester også, men å gjøre det på Wembley i en finale ... Jeg sa til henne og jentene at de må nyte dette øyeblikket. Alt går så fort i fotballen, sier Skinner til BBC.

Se målene som sikret den historiske triumfen: 

Uniteds manager er selv et bevis på hvor fort ting kan snu. 

Forrige sesong ble United nummer to i ligaen, hårfint bak Chelsea som også slo United med knapp margin i FA-cupfinalen.

Denne sesongen så lenge ut til å bli en stor skuffelse, men det var før søndagens finale.

– Vi var så nær sist sesong, men vant ingenting. Denne sesongen har vi ikke vært der vi ønsker å være i ligaen, men vi har skrevet historie nå. Målet til denne klubben er å  utfordre i kampen om trofeer, og det første trofeet er utrolig viktig, sier Skinner

– Diskuterer ikke Earps nå 

Skinners Manchester United leverte noe i nærheten av en perfekt finale. Om det er noe å utsette på 4-0-seieren, er det at den faktisk burde vært enda større. 

Uniteds manager påpeker at den kommende sommeren blir veldig viktig i jakten på nye troféere. 

Kaptein Katie Zelem løfter pokalen som bevis på at Manchester United har vunnet FA-cupen for kvinner for aller første gang.

– Vi trenger spillere med erfaring, men også nye unge og sultne spillere. Vi må hele tiden fornye oss. Jeg vet hva vi kan gjøre når vi er på vårt beste. INEOS har vært et friskt pust i denne klubben og jeg håper det inspirerer oss videre inn mot neste sesong, sier Skinner. 

Selv om Skinner er tydelig på at United trenger forsterkninger, er trolig den viktigste oppgaven å få keeper Mary Earps til å bli i klubben. Verdens beste kvinnelige keeper har en kontrakt som går ut etter denne sesongen og er verdt sin vekt i gull for United. 

– Det blir en avgjørelse som tas senere, ikke i dag, smiler Skinner. 

Fikk sjokk av laguttaket

United.no traff med samtlige av de elleve vi trodde kom til å starte finalen. I likhet med Marc Skinner hadde vi Rachel Williams på topp, men veteranspissen trodde knapt det hun så da spillerne fikk finalelaget. 

– Det var et sjokk. Jeg hadde forberedt meg på å være innbytter, forklarer hun til BBC etter finaletriumfen.

Williams rettferdiggjorde laguttaket og var et konstant uromoment for Tottenham før pause. Særlig på hjørnespark.  

– Det var litt irriterende at jeg ikke scoret før pause. Jeg tenkte at dersom jeg får to sjanser må jeg score på den ene. Jeg fikk tre sjanser uten å score. Det var deilig da den endelig satt, forklarer Williams. 

Lucia Garcia fikk en gavepakke av Tottenham i forkant av 3-0-målet og kunne notere seg for enda en scoring senere i kampen.

Ella Toone sendte United i føringen på overtid i 1. omgang med en kanonkule av et skudd. Lisa Naalsund åpnet hele Tottenhams midtbane med en smart pasning, Toone fikk gå og gå og med all verdens tid til å lade kanonen traff hun klokkerent.  

Tidlig i 2. omgang stanget Rachel Williams inn 2-0 før Lucia Garcia sørget for både 3-0 og 4-0, det siste etter nydelig forarbeid av Lisa Naalsund. 

United hadde flere muligheter til å score enda flere mål, mens Tottenhams Beth England hadde en heading i tverliggeren. 

Norske Lisa Naalsund spilte hele kampen på Uniteds midtbane, hadde to målgivende pasninger og spilte en solid kamp i den historiske finalen.

Powered by Labrador CMS