- Har måttet gjøre kompromisser i 18 måneder

Publisert Sist oppdatert

På den første delen av pressekonferansen før møtet med Coventry var fokuset på blant andre Jadon Sanchos prestasjoner i tillegg til Casemiros negative utvikling i United-drakta og de store skadeproblemene klubben har hatt denne sesongen.

Også på den andre delen av pressekonferansen, med sperrefrist frem til lørdag kveld ble skadesituasjonen et sentralt tema, noe Ten Hag utbroderte mer om som en forklaring på hvorfor United har prestert som de har gjort denne sesongen. 

18 måneder med tilpasninger 

For når Ten Hag fikk spørsmål om United blir vurdert på en urettferdig måte av engelsk og internasjonal presse ville ikke Ten Hag gå direkte inn på det, men pratet seg rundt temaet og inn på hvordan skadene har gjort at prestasjonene har vært varierende.

- Jeg bruker ikke energi på om jeg eller laget blir vurdert rettferdig eller ikke. Jeg vet hva jeg gjør og hvorfor jeg er her, nemlig for å skaffe trofeer og å skape økonomisk gevinst. Det jobber vi mot hver dag.

Ten Hag mener dette er forrige gang han har kunne stille sitt beste lag, nemlig når United slo Manchester City på Old Trafford i januar 2023. Her feirer Marcus Rashford og Bruno Fernandes seier like etter at kampen er over.

- Det som bekymrer meg er at jeg på de siste 18 månedene ikke har kunnet stille med mitt beste lag en eneste gang på grunn av skader. Det bekymrer meg. 

For videre forteller Ten Hag at helt siden seieren mot Manchester City på hjemmebane i januar 2023 da Rashford ble den store helten da han satte inn 2-1 på Old Trafford mener Ten Hag at han stadig har måtte gjøre kompromisser med laguttaket på grunn av de evige skadeutfordringene.

- Den siste gangen var mot Manchester City hjemme. Det er den eneste gangen vi har hatt en full tropp tilgjengelig for å spille. I alle de andre kampene siden da har det alltid vært skader å ta hensyn til. Skader er normalt i fotballen, ja, men ikke i så stor grad som vi har måtte tåle denne sesongen. 

- Når vi i tillegg har hatt det antallet skader som vi har og det i viktige posisjoner er det vanskelig å levere resultatene som man ønsker. Det er slik jeg ser på det.

Ten Hag er nok fullt klar over at det ikke nødvendigvis er slik andre ser på klubbens situasjon og følger småsyrlig opp med en tilleggskommentar.

- Andre kan ha sine oppfatninger, men det bruker jeg ikke noe som helst energi på.

Højlunds formsvikt

Avslutningsvis fikk Ten Hag spørsmål om Rasmus Højlunds dalende formkurve etter å ha kommet tilbake fra skade. Dansken har ikke scoret siden han scoret to borte mot Luton i midten av februar.

Rasmus Højlund feirer mål mot West Ham.
Rasmus Højlund har slitt etter at han kom tilbake fra skade.

- Han hadde en fantastisk rekke med kamper og var i god rytme og det var på et tidspunkt hvor vi hadde mange spillere tilgjengelig og kunne stille sterke mannskap.

- Etter at han kom tilbake fra skade har vi måtte gjøre kompromisser noe som har hatt negativ effekt på hans prestasjoner.

Powered by Labrador CMS