Aoife Mannion ankommer Old Trafford, 19. november 2023.

Har ikke spilt siden FA-cupfinalen – kan være på banen igjen på søndag

Publisert Sist oppdatert

Søndag spiller Manchester United-kvinnene borte mot Southampton i femte runde av FA-cupen (avspark 15.00 skandinavisk tid, kampen sendes på gratistjenesten FA Player), og Marc Skinner har ikke noen nye skadeproblemer. 

Han bekreftet på fredagens pressekonferanse at det har vært noen smeller, men at alle utenom det er OK, og at en får se etter de siste treningsøktene. Høyreback Jayde Riviere har blant annet blitt regnet som usikker etter at hun måtte ut mot Brighton, og kanskje velger Skinner å spare henne til bortekampen mot Arsenal neste helg.

Skinner hadde også en god nyhet: Aoife Mannion kan potensielt gjøre comeback denne helga. 

Hun har ikke spilt for Uniteds A-lag siden FA-cupfinalen mot Chelsea i mai 2023. Hun hadde et langt skadeopphold forrige sesong også. 

– Det er godt å ønske Aoife tilbake. Hun har spilt noen U21-kamper, og har fått noen minutter i beina. Vi må fortsatt bygge henne opp sakte og forsiktig, men hun kan være med i troppen denne helga.

Sir Dave Brailsford og Sir Jim Ratcliffe hilser på Aoife Mannion på Carrington, 3. januar 2024.
HILSTE PÅ SIR JIM RATCLIFFE OG SIR DAVE BRAILSFORD: Aoife Mannion.

Fornøyd med spillernes respons

United hadde en skuffende høst, og fikk heller ikke den enkleste starten på 2024. Først kom det riktignok en seier i FA-cupen mot Newcastle, men så ble det tap borte mot Chelsea (i ligaen) og City (i ligacupen). 

Etter det har United vunnet de to hjemmekampene mot Aston Villa og Brighton & Hove Albion, så Skinner ble spurt om han var fornøyd med spillernes respons. 

– Ja, jeg er det. Det handler om resultater, men prestasjonene har vært gode. Det har vært noen kamper denne sesongen hvor vi har vært under pari, og dessverre hadde vi lagt lista veldig høyt etter forrige sesong. Jeg er som alltid veldig fornøyd med spillernes innstilling, jeg kan ikke stille spørsmål ved det når jeg ser på prestasjonene våre. Det er ikke alltid det er samsvar mellom prestasjoner og resultater, men det er det beste målesystemet en har for å få resultater.

– Vi må fortsette å være i den formen vi er i nå.

Marc Skinner applauderer fansen, 5. januar 2024.
FORNØYD MED SPILLERNES INNSTILLING: Marc Skinner.
Powered by Labrador CMS