- Han kan score 25-30 mål neste sesong

Rasmus Højlund har hatt en krevende debutsesong i United. Men ex-red Owen Hargreaves tror det for alvor kan løsne neste sesong - så lenge én ting skjer. 

Publisert

Rasmus Højlund har hatt et krevende første år i engelsk fotball. Han kom fra Atalanta for mye penger og med en ryggskade. Det løsnet ikke i Premier League før 26. desember og han har spilt for et ustabilt Manchester United-lag. 

Likevel står han nå, med to kamper igjen av sesongen, med 15 scoringer i alle turneringer. Fem i Champions League, ett i FA-cupen, og onsdag scoret han sitt niende i Premier League.

Scoringen hans, 107 sekunder etter at han ble byttet inn, bidro til at United slo Newcastle 3-2. 

Mye har blitt sagt og skrevet om Højlund denne sesongen, men en som er overbevist om at United har store ting i vente, er tidligere United-spiller Owen Hargreaves.

- Jeg tror han kan score 25-30 mål neste sesong, sa Hargreaves da han onsdag gjestet Premier League sitt studio. 

Men Hargreaves, som spilte for United fra 2007 til 2011, la til én viktig ting som må skje for at det virkelig løsner for Højlund: 

- Jeg tror han kan score 25-30 mål neste sesong bare han får bedre leveranser fra de rundt seg

- Som en viking

Er det noe mange United-fans og diverse eksperter har merket seg, så er det dette: Højlunds innsats er upåklagelig, han har i perioder fått mye ut av lite og han er ofte i gode posisjoner. Problemet er at det har vært vanskelig å være spiss på et United-lag hardt rammet av skader og som generelt har slitt foran mål.

– Han har den ånden i seg. Han er litt som en viking, og det liker jeg. Når ting er vanskelig trenger du folk som kjemper, og det gjør han. De må bare omringe ham med spillere som skaper sjanser for ham, sier Hargreaves, og legger til: 

– Jeg tror han trenger å spille regelmessig. Hvis han er frisk, la ham spille og la ham jobbe med spillere som kommer til å regelmessig skape sjanser for ham.

Owen Hargreaves, som scoret i straffekonkurransen da United vant Champions League i 2008, har stor tro på Rasmus Højlund.

Tror på Højlund

The Athletic var, etter seieren over Sheffield United der Højlund også tegnet seg på scoringslisten, inne på mye av det samme som Hargreaves.

I en artikkel titulert «Mat Rasmus Højlund, så scorer han» var mannen bak artikkelen, Dan Sheldon, inne på temaet om at Højlund som regel gjør det bra foran mål - så lenge han får ballen. 

Manchester United skal angivelig være på jakt etter en spiss til når sommerens overgangsvindu åpner for å ta litt av presset av Højlunds skuldre, men Erik ten Hag har vært klar på at Højlund er en spiller ikke bare for fremtiden - men også nåtiden. 

– Han må utvikle seg, han må vise framgang, men han trenger tid. Noen ganger går det opp og ned, men han er en veldig sterk karakter. Jeg føler meg selvsikker på at han vil lykkes, sa United-sjefen på tirsdagens pressekonferanse. 

Nå er håpet at Højlund lykkes mot både Brighton og Manchester City i sesongens to siste kamper. 

Powered by Labrador CMS