DE UTLÅNTE:

Greenwood scoret mot klubben Pellistri er på vei til

Her er en gjennomgang av hvordan det gikk med de utlånte denne helga + mandag.

Getafe 2-0 Granada

Granada ligger på nedrykksplass, og har bare tatt ett (!) poeng på bortebane denne sesongen, så det var ikke akkurat noen overraskelse at Getafe mandag kveld vant enkelt mot klubben Facundo Pellistri er i ferd med å bli lånt ut til.

Mason Greenwood scoret oppgjørets første mål, riktignok med god hjelp av en liten retningsforandring fra en forsvarsspiller som skuddet hans gikk via.

Greenwood står nå med fire La Liga-mål på 17 kamper.

Eintracht Frankfurt 1-0 Mainz

Donny van de Beek har ikke hatt en optimal start på Bundesliga-oppholdet, og fredag ble han byttet ut i pausen.

Han skal ha levert en ganske svak omgang mot Mainz, med 14 ballberøringer og fem pasninger.

Eintracht Frankfurt klarte etter hvert å sikre seg en knepen seier likevel, og det er bare fem poeng opp til Dortmund på den viktige fjerdeplassen.

BLE BYTTET UT I PAUSEN: Donny van de Beek.

Borussia Dortmund 3-1 Bochum

Jadon Sancho spilte hjemme på Westfalenstadion for første gang etter å ha returnert til Borussia Dortmund, og det endte med seier nummer tre på rad for Sancho & co.

Sancho var ikke involvert i noen av de to Dortmund-målene som kom mens han var på banen.

Engelskmannen ble byttet ut i det 83. minutt.

Dortmund ligger på fjerdeplass i Bundesliga, med tre poeng ned til RB Leipzig, og med ett poeng opp til Stuttgart på tredjeplass.

FIKK MER SPILLETID: Jadon Sancho.

Cambridge United 0-0 Burton Albion

Joe Hugill hadde fått en god start på Burton-karrieren med mål etter bare noen minutter i debuten, før han leverte en målgivende pasning i sin første start for klubben, men i kamp nummer tre gikk det ikke like godt.

Hugill ble som den ene av to spillere byttet ut i pausen. Det kan ha vært et rent taktisk bytte siden hovedtrener Martin Paterson ikke var fornøyd med det Burton leverte i den første omgangen.

Det ble ingen mål verken den ene eller den andre veien i den andre omgangen heller, og det var kanskje Burton til slutt OK fornøyde med siden de fikk en spiller utvist i det 64. minutt.

BLE BYTTET UT I PAUSEN: Joe Hugill.

Port Vale 0-1 Portsmouth

Port Vale møtte lørdag serieleder Portsmouth, og det endte med et skuffende tap.

Dan Gore debuterte for Port Vale, og han hadde ikke sin beste dag, og ble byttet ut ikke lenge etter pause da han ble erstattet av ex-red Tom Sang (James Wilson spilte også for Port Vale i denne kampen, apropos ex-reds).

Forhåpentligvis klarer Gore å tilpasse seg godt fremover, for Port Vale er like over nedrykksstreken (riktignok med noen kamper til gode).

Forest Green Rovers 0-1 Accrington Stanley

Lørdag var det United-duell på The New Lawn, og debutanten gikk seirende ut av duellen.

Accrington stilte med Radek Vitek i mål fra start, og han holdt nullen for i sin første kamp for League Two-klubben, og ble stemt frem som Accringtons bestemann. En veldig god start for Vitek, altså!

Maxi Oyedele startet på benken for Forest Green. Han kom inn i det 69. minutt, men han klarte ikke å bidra til noe utligningsmål ved denne anledningen.

Oyedele og Forest Green har for øvrig ansatt erfarne Steve Cotterill som ny manager. Han skal prøve å forhindre nedrykk til non-league, noe som akkurat nå ikke ser så enkelt ut, mens Accrington er blant outsiderne til en play off-plass.

Kilmarnock 2-2 Hibernian

Hibernian kom lørdag tilbake mot Kilmarnock etter å ha vært under med to mål (litt hjulpet av et rødt kort).

Will Fish spilte hele kampen for Hibernian, og fikk karakteren 5 på spillerbørsen av lokalavisa, som skriver:

– Den forsvarsfireren er bare forferdelige for tida. Fish kan ikke slippe unna sin del av skylda for det.

Will Fish, Hibernian, 6. desember 2023.
FISH: En del av et Hibernian-forsvar som sliter for øyeblikket.

Andre:

• Benfica vant mandag kveld 4-1 borte mot Estrela, men Álvaro Fernández ble sittende på benken hele oppgjøret.
  • Hannibal Mejbri var ubenyttet reserve da Sevilla spilte 1-1 borte mot Osasuna.
  • Brandon Williams har i det siste vært i Manchester for å få behandling der, og Ipswich-manager Kieran McKenna har sagt at de ikke vet når backen kommer tilbake til Portman Road. Kanskje hadde de trengt ham i helga, for Ipswich (som ligger på andreplass på nivå to) tapte mot Maidstone United fra nivå seks i det som var en skikkelig cupbombe.
  • Rhys Bennett var ikke i Stockport-troppen da League Two-serielederen vant 5-1 borte mot Doncaster Rovers.