NOTISER:

Gary Neville fyller år

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser.

Søndag 18. februar

Gary Neville fyller år

Søndag fyller Gary Neville 49 år. Den engelske fotballspilleren fikk 602 kamper i United-drakt, så et av ønskene hans for dagen er nok at klubben fortsetter året ubeseiret og vinner over Luton. 

Fredag 16. februar

Fornyet spenning i toppen av WSL

Kveldens toppoppgjør mellom Chelsea og Manchester City endte med en borteseier på Kingsmeadow, og det gjør at det er dødt løp mellom de to lagene etter 14 av 22 serierunder. 

Like mange poeng og lik målforskjell – men Chelsea topper fortsatt tabellen med flere mål scoret. 

Resultatet er trolig negativt for United, siden det ser veldig vanskelig ut å skulle ta igjen Manchester City nå. 

Selv om United skulle slå Arsenal på bortebane på lørdag, så vil det fortsatt være sju poeng opp til Chelsea og City.

Lørdagskamp mot Brighton i FA-cupen

United-kvinnene skal møte Brighton & Hove Albion på bortebane i FA-cupens kvartfinale i mars, og nå har oppsettet for kvartfinalene blitt bekreftet

Brighton-United spilles lørdag 9. mars klokka 18.15 (skandinavisk tid).

Dermed spiller både herrelaget og kvinnelaget den dagen. Herrene møter Everton klokka 13.30. 

Kvartfinaleoppsettet:

Lørdag 9. mars: 

13.00: Liverpool – Leicester
18.15: Brighton – Manchester United

Søndag 10. mars: 

14.00: Everton – Chelsea
16.00: Tottenham – Manchester City

Tirsdag 13. februar

David Coote dømmer søndagens kamp

Det er bekreftet at David Coote skal dømme søndagens Premier League-kamp mot Luton Town.  Coote var dommer under ligacup-finalen i 2023, da United vant 2-0 mot Newcastle. I forkant av kampen ble det skapt spekulasjoner om at dommeren var United-supporter, til tross for å nylig ha oversett en åpenbar hands i den tredje runden cupen mellom United og Aston Villa. Han valgte å la spillet gå, noe som førte til et Villa-mål. 

Spekulasjonene tok så fyr at PGMOL måtte ut og til Newcastle at han er en fan av sitt lokale lag Notts County. I forkant av ligacupen hadde han dømt United fem ganger. Fire av kampene endte med seier, mens en endte med uavgjort.

United-trio tatt ut i den engelske landslagstroppen

Englands kvinnelandslagssjef Sarina Wiegman har tatt ut troppen som skal representere «Lionesses» i kampene mot Østerrike og Spania senere denne måneden.

Der har Mary Earps, Maya Le Tissier og Ella Toone fått plass. Det samme har utlånte Grace Clinton. Millie Turner, Nikita Parris og Katie Zelem er imidlertid ikke tatt ut.

Mandag 12. februar

Trøbbel for Aston Villa – Kamara pådro seg leddbåndsskade i kneet

Mye kan tyde på at det blir en trehodet kamp mellom Manchester United, Tottenham og Aston Villa om det som trolig vil være to Champions League-plasser, ettersom turneringen utvider antallet lag før neste sesong.

I den kulminerende fasen av sesongen kan Villa måtte klare seg uten midtbanespiller Boubacar Kamara. Den 24 år gamle franskmannen pådro seg en kneskade mot United søndag, og dagen derpå opplyser Birmingham-klubben at det dreier seg om en leddbåndsskade.

Kamaras skade kan få betydning for utfallet i topp fem-kampen i Premier League.

Gjenopplev Rooneys brassespark mot City

Det begynner å føles ut som et liten evighet siden, men det er få ting som frembringer mer gåsehud enn Wayne Rooneys ikoniske brassescoring i byderbyet hjemme mot City 12. februar 2011.

Nani hadde sendt United foran hjemme på Old Trafford, før David Silva utlignet for de lyseblå. Med drøye tolv minutter igjen på klokka hentet Rooney frem det beste fra sitt repertoar og avgjorde kampen på spektakulært vis.

Se det vidunderlige målet igjen:

Powered by Labrador CMS