MOURINHO TIL THE TELEGRAPH:

– Det er fortsatt spillere i klubben som jeg ikke ønsket å ha der for fem eller seks år siden

Publisert

José Mourinho leverte to gode sesonger på Drømmenes Teater etter at han erstattet Louis van Gaal sommeren 2016.

Høsten 2018 endret ting seg raskt da kalenderen begynte å nærme seg jul, og etter et sviende 1-3-tap mot erkerival Liverpool på Anfield i desember ble portugiseren nådeløst bedt om å pakke sakene sine og forlate Old Trafford.

Det etter å ha ledet laget til europaliga- og ligacuptrofé i debutsesongen, før det ble 2.-plass i ligaen og finale i FA-cupen det påfølgende året.

Problemene syntes å starte så smått da Mourinho angivelig ikke skal ha fått den støtten han ønsket seg på overgangsmarkedet sommeren 2018.

– Jeg hadde ikke den støtten innad i klubben som for eksempel Erik ten Hag har nå. De stolte ikke på meg, så jeg forlot klubben som en ulykkelig mann. Jeg følte vi var i starten av prosessen, så hvis de hadde stolt mer på meg og hatt mer tillit til meg, kunne ting sett annerledes ut, forteller Mourinho i et intervju med The Telegraph.

Portugiseren forteller videre at det profesjonelle forholdet til tidligere administrerende direktør Ed Woodward ikke fungerte optimalt.

– Fra et personlig perspektiv hadde vi et godt forhold, og selv den dag i dag hender det at vi sender hverandre tekstmeldinger. Fra et profesjonelt perspektiv var det ikke like bra, erkjenner Mourinho.

– Jeg er den jeg er. Jeg er en fotball-mann. Det er fortsatt noen spillere i klubben som jeg ikke ville beholde for fem eller seks år siden. De representerer noe jeg mener ikke er profesjonelt nok for en klubb av denne dimensjonen, fortsetter han.

Seks av dagens United-spillere var også en del av klubben da Mourinho fikk sparken i 2018: Victor Lindelöf, Luke Shaw, Diogo Dalot, Scott McTominay, Anthony Martial og Marcus Rashford.

Portugiseren er, slik han også har vært tidligere, klar på at ikke ville gjort ting noe annerledes.

– Jeg gjorde jobben min der. Sannheten kommer frem til slutt. Jeg vil elske om Manchester United oppnår suksess, avslutter Mourinho.

Powered by Labrador CMS