Skinner tar Earps i forsvar etter tabbemål

United-manager Marc Skinner nekter å legge skylden for nederlaget mot City på keeper Mary Earps etter at sisteskansen og Maya Le Tissier vartet opp med en solid blemme på Citys tredje scoring.

Man United 1-3 (1-2) Man City

WSL, Old Trafford.

Mål: 1-0: Katie Zelem (str 21), 1-1: Jill Roord, 1-2: Lauren Hemp, 1-3: Bunny Shaw (55)

Gult kort: Melvine Malard, United, Laia  Aleixandri, Man City.
Rødt kort:  Laia Aleixandri, Man City.

United: Mary Earps, Hannah Blundell, Maya Le Tissier, Millie Turner, Leah Galton, Lisa Naalsund (Rachel Williams, 77), Ella Toone (Hinata Miyazawa, 77), Katie Zelem, Melvine Malard (Lucía García, 68), Geyse, Nikita Parris (Jayde Riviere, 46)

City: Keating, Aleixandri, Greenwood, Kelly (Coombs fra 82), Hemp (Fowler fra 90), Angeldahl, Ouahabi, Roord, Shaw (Casparij fra 75) , Hasegawa (Houghton fra 82), Kennedy

Skinner: - Vi fikk som fortjent

Manchester United tapte for første gang i ligaen denne sesongen da byrivalen City vant 3-1 på Old Trafford.

- Vi fikk det vi fortjente. Vi var ikke gode nok, sier United-manager Mark Skinner til Sky Sports.

Etter hvilen, og på stillingen 1-2, kastet Mark Skinner inn hele sitt angrepsarsenal, men det hjalp lite da Mary Earps og Maya Le Tissier klønet det til i bakre rekker og forærte City-spiss Bunny Shaw en gavepakke av en scoring.  United-keeper Mary Earps var svært nebrutt etter kampen, men Skinner vil overhodet ikke legge skylden for tapet på sisteskansen.

UHELDIG: Mary Earps hadde flere gode redninger før en fæl forsvarstabbe ble kostbar.

- Mary har holder et ekstremt høyt nivå og forventer det beste av seg selv. Det er bare en naturlig reaksjon for henne, men vi vinner og taper som et lag, påpeker Skinner.

United-manageren mener det var andre ting som ble utslagsgivende.

- Vi håndterte ikke Citys press godt nok. Vi må være mer erfarne og kyniske i angrep. Når jeg ser denne kampen i opptak vil jeg få en bekreftelse på at vi har mye å jobbe med, sier Skinner.

Det var gjestene som åpnet best og skapte flere sjanser, før United fikk straffe da den tidligere United-kapteinen Alex Greenwood handset og Uniteds nåværende kaptein Katie Zelem banket ballen i mål.

MÅL: Katie Zelem sendte UNited i føringen på straffespark. Så kom nedturen...

Kampens mest kontroversielle øyeblikk kom ikke så lenge etter da Geyse trodde hun hadde scoret Uniteds andre. Assistentdommeren mente at ballen hadde vært over dødlinjen og scoringen ble annullert.

- Vi kan bare kontrollere det vi kan kontrollere. Min jobb er å sørge for at vi fremstår bedre enn dette, sier Skinner.

Det annullerte målet inspirerte muligens gjestene som scoret to ganger på ca 80 sekunder og snudde kampen på hodet.

United presset mot slutten etter at City var redusert til ti spillere, men Skinners jenter klarte aldri å skape de store sjansene og det var lite å si på at det var gjestene som vant oppgjøret.

- Jeg er veldig stolt av jentene i dag. Det er en følelse av stolthet å komme hit til Old Trafford og vinne. Vi visste at vi var kapable til å score selv om vi har slitt i det siste, sier City-manager Gareth Taylor til Sky Sports.

United ramler ned til fjerdeplass på tabellen og blir stående med 12 poeng, mens City passerer United og har nå 13 poeng. Bittert for Skinner og jentene som kunne åpnet en solid luke til City med seier her. Både Chelsea og Arsenal vant sine kamper i helgen og United har nå fire poeng opp til Arsenal og hele syv poeng opp til ligaleder Chelsea.

Vi fulgte kampen live:

SLUTT: Det ender med 3-1-seier til gjestene i en meget skuffende kamp av United. City var best før pause og United-forsvaret klønet det til da City økte ledelsen til 3-1. United kom sterkere mot slutten mot ti spillere, men klarte aldri å true Citys 3-1-ledelse. En skuffende dag, selv om det ble satt ny tilskuerrekord for en kamp for på Old Trafford for United-kvinnene.

90+9 min: United trenger to mål, men sliter med å skape sjanser til å score ett.

90+8 min: Galton mister ballen utover sidelinjen. Oppsummerer egentlig Uniteds dag...

90+7 min: United triller ball og slår innlegg, men City klarerer gang på gang.

90+4 min: Riviere, Geyse og Zelem får alle avsluttet, men det blokkeres og reddes. Nå skaper United i det minste sjanser, men dethjelper lite om det ikke kommer en scoring snart.

90 min:  Dommeren legger til hele elleve minutter!!!

90 min: City med et sent bytte for å drøye tid. Fowler erstatter Hemp, mens United sliter med å skape noe som helst. Går mot sesongens første tap i WSL dessverre.

85 min: Det begynner virkelig å haste for United. Har nesten slått leir på Citys banehalvdel, men klarer ikke å skape sjanser.

43 615 tilskuere på Old Trafford i dag. Ny rekord for en kvinnekamp for United på Old Trafford, men de skulle nok gjerne ha sett United vise seg frem fra en litt bedre side.

82 min: Chloe Kelly og Yui Hasegawa går ut for City. Erstattes av Steph Houghton og Laura Coombs

82 min: City forsvarer seg med hele laget og United finner ikke åpninger.

79 min: Garcia med brukbar avslutning men City-keeper Keating redder.

77 min: Skinner kaster inn angrepsspillere: Naalsund og Toone går av, mens Williams og Hinata kommer inn.

75 min: Målscorer Bunny Shaw går ut og erstattes av Kerstin Casparij

72 min:  OI!!! Laia Aleixandri feller Lucia Garcia som kontrer. Det må bli gult kort og det blir det. Spanjolen har allerede gult fra før og da blir det rødt. Kan dette snu kampen for United?

71 min: Superinnbytter Rachel Williams gjør seg klar...

70 min: United har ikke hatt en eneste avslutning på mål etter pause. Har fått mye å tenke på nå Mark Skinner og det haster med å finne løsninger.

68 min: Melvine Malard får gult kort etter en takling og byttes ut like etter. Lucia Garcia kommer inn.

66 min: Shaw ligger nede med skade.

63 min: Geyse går seg fast og får frispark mot seg. Frustrerte nå United-jentene. Forståelig nok.

62 min: Nå blir det en meget vrien jobb for United å få med seg noe fra denne kampen.

55 min: MÅL 1-3: ER DET MULIG???? Dessverre ja! Mary Earps spiller ballen til Maya Le Tissier som sender en løs pasning tilbake til Earps. Keeperen får ingen kompispasning fra midtstopperen, men i stedet for å vinkle klareringen, banker Earps ballen rett i Shaw og deretter ender den i mål. MEGATABBE!!!!

53 min: Starten på 1. omgang var fartsfylt og sjanserik. Starten på 2, omgang har derimot vært mer rotete fra begge lag.

48 min: Citys Laia Aleixandri får det gule kortet etter en arm i ansiktet på Ella Toone.

46 min: 2. omgang er i gang. Riviere kommer inn for United på bekostning av Parris. Det betyr at Galton flyttes frem i banen og en taktisk endring fra Marc Skinner.

Pause: United tok ledelsen da den tidligere United-kapteinen Alex Greenwood handset, og den nåværende kapteinen Katie Zelem dunket ballen i mål fra straffemerket. City var imidlertid det beste laget før pause og utnyttet svakt forsvarsspill av United med to scoringer på 80 sekunder. Men før Citys utligning trodde Geyse hun hadde utlignet, men assistendommeren mente ballen hadde vært over dødlinjen. Ettersom det ikke er VAR, var det ingen som kunne, potensielt, overprøve avgjørelsen.

45 + 2 min: Malard finner Toone, men sistnevnte er i offside. Reagerer med å sparke hull i luften. Tydelig frustrert der Ella Toone.

45 min:  Dommeren legger til minst tre minutter.

42 min: Earps redder United like før pause med en strålende redning. Nå er United tilbake i trøbbel der laget var i starten av kampen.

35 min: MÅL: 1-2: Nei og nei. Nå henger ikke United med i det hele tatt og Lauren Hemp styrer inn Citys ledermål.

33 min: MÅL 1-1: City utligner ved Jill Roord. Får all verden med tid og rom og styrer inn utligningen etter slett forsvarsspill av United.

31 min: United tror et lite øyeblikk at det står 2-0. Geyse stormer i angrep og burde ha sentret før. City klarerer innlegget, men ballen kommer tilbake til Geyse som dytter ballen i mål. Assistendommeren er oppe med flagget og markerer at ballen har vært ute. Da skulle det i så fall vært corner....Merkelig.

30 min: United får en mulighet på kontring etter en strålende pasning fra Geyse, men Toone får ikke kontroll.

26 min: Angeldahl får en mulighet som blokkeres til nok en corner for City. Den havner omsider hos Alex Greenwood som banker ballen høyt over mål. Den tidligere United-kapteinen fortviler.

25 min: United spiller mye bedre nå etter en famlende start. City betaler prisen for ikke å ha utnyttet sjansene sine bedre. For kaptein Zelem føyer denne scoringen seg pent inn i rekken av mål på Old Trafford.

21 min: MÅL: 1-0: Kaptein Katie Zelem får jobben med å ta straffesparket. City-keeper Keating får en hånd på ballen, men det er ikke nok. United tar ledelsen.

20 min: STRAFFE TIL UNITED. Malard får ballen, skjærer inn og skyter i armen på Alex Greenwood.

18 min: STOR SJANSE FOR CITY! Gjestene åpner Uniteds forsvar og Shaw kommer alene med Earps. Avslutningen er ikke dårlig men Earps varter opp med en strålende redning som resultater i corner.

15 min: Endelig en United-sjanse og den kommer på kontring. Malard varter opp med en lekker og leken detalj på midten og spiller fri Toone. Toone kommer for skrått på City-målvakt Keating og velger en pasning og ikke skudd. Den snapper City.

9 min: Hemp avslutter for gjestene, men igjen uten at det setter Earps i altfor store vanskeligheter.

7 min: Citys Kennedy header like over etter nok en corner. United trøbler innledningsvis

3 min: City med ny avslutning som Earps redder. Gjestene har startet best på Old Trafford.

1 min: City får corner etter kun ti sekunder. Den resulterer i litt ping pong i feltet til United, og en avslutning som Earps ganske enkelt får kontroll på.

1 min: Kampen er i gang!

* Det er bare minutter igjen til avspark og både United og City trenger tre poeng her for å kunne ha muligheten til å holde følge med Chelsea i toppen av tabellen.

* This is the One runger ut over Old Trafford idet lagene entrer banen i regnværet i Manchester.