Ferguson så McTominay og Skottland ryke ut av EM

Skottland er ute av EM og en lang sesong er over for Scott McTominay.

Publisert Sist oppdatert

Fra tribuneplass fulgte Sir Alex Ferguson, sammen med tusenvis av skotter, nasjonens jakt på et historisk EM-avansement, men kampen mot Ungarn endte med 0-1-tap. 

Ungarerne kontret inn seiersmålet ni minutter på overtid. Dermed er skottene ute av EM. 

De ender på 4. plass, aller sist i gruppen, bak Tyskland, Sveits og Ungarn.

United-legenden Sir Alex Ferguson var på plass for å følge det skotske landslaget i Stuttgart.

En lang sesong er over

Scott McTominay, som har for vane å være svært målfarlig på det skotske landslaget, var anonym gjennom store deler av kampen og kom aldri til de helt store mulighetene. 

Dette er 12. gang skottene har vært i et gruppespill i et EM eller VM uten å ta seg videre. Skottene scoret to mål i løpet av EM. Det ene var et selvmål, det andre var det McTominay som sto bak. 

McTominay plukket også opp et gult kort, hans andre i turneringen, så hadde Skottland tatt seg videre måtte han stått over åttedelsfinalen. 

Men det trenger han ikke tenke på nå. 

Det er nok en mager trøst for United-spilleren, men nå kan han omsider ta en etterlengtet sommerferie og lade batteriene i noen dager før oppkjøringen til den nye sesongen starter i begynnelsen av juli. 

Allerede 15. juli spiller United sin første treningskamp når de møter Rosenborg på Lerkendal. 

McTominay har totalt spilt 52 kamper for klubb og landslag denne sesongen. 27-åringen er den første United-spilleren som ryker ut av dette mesterskapet. Nå er det syv United-spillere igjen. 

Scott McTominay var frustrert under Skottlands kamp mot Ungarn.

Ekle bilder 

Kampen mellom Skottland og Ungarn ble aldri noe fyrverkeri og det var tydelige nerver hos begge lag, mange pasningsfeil og få målsjanser. På overtid, da desperasjonen var som størst, kom det noen store muligheter begge veier. Ni minutter på overtid kom altså det avgjørende målet for Ungarn. 

Dessverre havnet kampen i skyggen for en stygg skade på Ungarns Barnabas Varga, som forlot banen på båre etter noen ekle TV-bilder. 

Han ble liggende nede etter en situasjon på en dødball og bekymrede lagkamerater og motspillere samlet seg rundt Ungarn-spilleren etter en dødball.

Varga ble skjermet av medspillere med tepper mens det medisinske apparatet behandlet ham.

Ungarn-spillerne dekker til lagkameraten Barnabas Varga mens han mottar behandling.

Tankene gikk tilbake til Christian Eriksens hjertestans for tre år siden.

Nøyaktig hva som skjedde er ikke godt å si. Det har ikke kommet noen oppdateringer vedrørende Varga. Han ble fraktet av banen på båre og applaudert ut av hele stadion.

Powered by Labrador CMS