Kobbie Mainoo og Casemiro på trening i januar.
Kobbie Mainoo og Casemiro.

Får vi endelig mer enn 75 sekunder?

Publisert Sist oppdatert

Real Madrid – Manchester United, 27. juli i fjor.

United hadde akkurat slått Arsenal 2-0 på USA-touren med en midtbane bestående av Kobbie Mainoo og Mason Mount fra start, fordi de til da hadde hatt en hel og skadefri preseason sammen.

Mot Real Madrid skulle imidlertid 31 år gamle Casemiro inn fra start igjen, og han ble parret med 18 år gamle Kobbie Mainoo. Det var spennende, men det skulle dessverre  ikke vare spesielt lenge.

Stadionuret hadde ikke en gang passert ett minutt og 15 sekunder før Rodrygo ble taklet av nettopp Casemiro, falt fremover og over Mainoo som etter behandling måtte hjelpes av banen.

Kobbie Mainoo hjelpes av banen etter skaden mot Real Madrid sommeren 2023.

Før United rakk å få innpå innbytter Christian Eriksen utnyttet også spanjolene overtallet til å ta ledelsen 1-0, men enda verre for United – Kobbie Mainoo var satt ut av spill i flere måneder etter en stygg ankelskade.

Da han omsider kunne gjøre comeback for førstelaget, 123 dager etter skaden mot Real Madrid, var så Casemiro ute med en langvarig skade.

Søndag ettermiddag, foran cirka 8700 tilskuere i lille Newport, blir dermed første sjanse for Erik ten Hag til å sette de to midtbanespillerne sammen igjen, med mindre han skulle foretrekke Scott McTominays evne til å true i boks eller Christian Eriksens pasningsfot mot laget som ligger på 14. plass i League Two.

Sofyan Amrabat er uansett uaktuell grunnet Afrika-mesterskapet, mens Mason Mount fortsatt ikke er tilbake i full trening.

Midtbanekonstellasjonen er imidlertid bare én av flere valg Erik ten Hag må ta kommende søndag.

Keeperplassen:

André Onana var benket da Kamerun tirsdag kveld avanserte i Afrika-mesterskapet, og Kamerun møter Nigeria i 8. delsfinalen lørdag kveld. 

Med mindre noe skjer, for eksempel fordi han ble vraket til forrige kamp, vil det likevel overraske om Onana, ved et Kamerun-tap der, er tilbake i England og klar til kampen mot Newport et lite døgn etter.

Det betyr at Ten Hag må velge mellom Altay Bayindir og Tom Heaton mot Newport. I de siste kampene har begge de to reservekeeperne vært med på benken, men de fleste forventer nok at det blir Bayindir som får debuten sin i Newport søndag.

Backrekka:

Lisandro Martinez gjorde comeback etter skade fra benken mot Tottenham sist, og med ytterligere to uker med hvile og trening i kroppen må det forventes at han starter.

Luke Shaw skulle gjøre comeback med en start mot Tottenham, før han måtte gi seg på kampdagen. Han var imidlertid tilbake i trening igjen tirsdag, slik at det også må forventes at han starter i Newport.

Spørsmålet er mest hvem som skal være Martinez’ makker på stopperplass, og om det blir Diogo Dalot eller Aaron Wan-Bissaka på høyrebacken.

Mange vil nok tenke at duoen Raphaël Varane og Lisandro Martinez fortsatt er den beste stopperduoen United kan bruke, men Varane har ofte i United hatt sine skadeproblemer og Newport-kampen blir den første av tre kamper på én uke for Ten Hags menn. Kanskje er det dermed mer naturlig at det blir Martinez sammen med Harry Maguire mot Newport.

Maguire var jo, før han også forsvant ut med skade, én av Uniteds beste spillere denne sesongen, og han var også tilbake i trening igjen tirsdag. 

Kanskje blir det derfor viktigere å få ham i gang igjen enn å bruke og samkjøre Varane og Martinez mot en motstander som Newport.

Så har Diogo Dalot spilt en betydelig større rolle enn Aaron Wan-Bissaka i denne sesongens United-lag. Etter september er det kun én gang hvor Diogo Dalot ikke har startet en kamp han er tilgjengelig til for United, og mot Tottenham var det egentlig bestemt at Shaw skulle starte som venstreback og Dalot som høyreback, men det skal navnes at Wan-Bissaka også nå har startet de fem siste United-kampene.

De fire lengst framme:

Det kan være at spesielt Antony er uenig i vurderingen her, men etter fremgang i de siste kampene så vil det overraske veldig om ikke Erik ten Hag, i et toppet lag, stiller med Alejandro Garnacho som høyrekant, Bruno Fernandes som 10er, Marcus Rashford til venstre og Rasmus Højlund på topp.

Anthony Martial er fortsatt ikke i trening, det virker ikke som om Facundo Pellistri vurderes som god nok og nevnte Mason Mount, som også kunne vært et kant- eller 10er-alternativ, er fortsatt heller ikke i trening.

Erik ten Hag har nylig også uttalt at Antony må forbedre seg, så hans store sjanse er nok å vise seg frem på trening og så benytte best mulig de sjansene han eventuelt får fra benken.

Amad Diallo er kanskje et lite spørsmålstegn her. 

Han hadde et positivt innhopp borte mot Nottingham Forest for én liten måned siden, før han forsvant ut med en ny skade. Nå er han imidlertid i trening igjen, og kanskje kunne Newport vært en ideell mulighet for å spille på seg litt selvtillit, slik at Ten Hag også får en ny test på om Amad virkelig kan vurderes som et alternativ utover vinteren og våren.

Newport County - Manchester United har avspark søndag 17.30 skandinavisk tid, og sendes på TV3+ i Norge.

Powered by Labrador CMS