UNITED-MÅLVAKTEN SATT PÅ BENKEN:

Kamerun og Onana videre i Afrikamesterskapet etter ellevilt drama

De var nødt til å vinne, og med kun fem minutter igjen av ordinær tid var Kamerun ute av Afrikamesterskapet som tabelljumbo i gruppe C.

Et kvarter senere kunne de puste lettet ut for avansement til åttedelsfinale som tabelltoer. Der møter de Nigeria, og oppgjøret spilles lørdag kveld.

Dermed kan vi i grunn også slå fast at det er duket for et keeperbytte når Manchester United gjester Newport søndag. Det vil overraske stort om André Onana, som ble vraket til tirsdagens kamp, vokter buret i FA-cupen om det skulle bli exit for Kamerun, all den tid de to kampene spilles med 20,5 timers mellomrom.

Etter en målløs førsteomgang mellom Gambia og Kamerun, tok det fullstendig av etter hvilen. Først sendte Karl Toko Ekambi storfavorittene i føringen med et flott hodestøt, før slett forsvarsspill ga baklengs andre veien snaue tjue minutter før slutt.

Med fem minutter igjen av ordinær tid sendte Ebrima Colley på iskaldt vis Gambia i føringen, og det så svært tungt ut med tanke på avansement for Kamerun.

Et selvmål like etterpå brakte imidlertid håp tilbake for Onanas lagkamerater, og like etter at klokken passerte 90 minutter satte Christopher Wooh pannebrasken til og sørget for avansement til Kamerun.

André Onana satt hele kampen på benken, og Uniteds sisteskanse har dermed kun spilt én av tre kamper i årets turnering.

Tabellvinner Senegal og tabelltreer Guinea blir med Kamerun videre.

United.no fulgte kampen under:

Gambia 2–3 Kamerun (0-0)

SLUTT 2-3.

90+11´: Det er slutt. For et heseblesende drama.

90+10´: Vi har passert de tillagte ni minuttene, men kamplederen lar dette pågå.

90+9´: Så har Senegal vunnet 2-0 mot Guinea. Dermed er Kamerun attpåtil faktisk nummer to i gruppa, om de holder unna.

90+8´: Kun to minutter igjen av tilleggstiden, men her skal det definitivt spilles mer.

90+4´: Så er det mer drama! Gambia scorer, men det annulleres for en hands. Det ser riktig ut.

90+1´: Så er det 3-2 til Kamerun! Det er knapt til å tro. Et nydelig hodestøt fra Christopher Wooh etter hjørnespark.

87´: Så utligner Kamerun lynraskt! 2-2! Det er et selvmål som bringer nytt håp til Kamerun.

87´: Onana gestikulerer voldsomt på sidelinjen og maner lagkameratene til en siste sluttspurt.

85´: Og i stedet er det Gambia som scorer 2-1. Var det spikeren i kista?

85´: Kamerun er faktisk sensasjonelt på vei ut av Afrikamesterskapet, men undertegnede spår flere overtidsminutter, så det er fortsatt tid.

83´: 24.172 tilskuere overværer dramaet i denne kampen. Får vi en scoring til her da?

82´: Gambia som er frempå denne gangen. Et skudd fra distanse går like over.

79´: Ekambi forsøker seg med pannebrasken. Like over.

78´: Så er det en ny vannpause.

77´: Ekambi treffer tverrliggeren! Nå bølger det frem og tilbake. Underholdende!

75´: Ny stor Gambia-sjanse, men skuddet blokkeres. Kamerun henger ordentlig i tauene.

74´: Så er Gambia på farten igjen, men en markkryper fra distanse stryker stolpen. Det er nære!

72´: Så står det plutselig 1-1. Ablie Jallow får et hav av både tid og rom på bakerste stolpe og setter inn utligningen med venstrefoten. Da må Kamerun frem og ha mål.

63´: Da er Kamerun bare en snau halvtime unna avansement, men Gambia har ikke sett ufarlige ut i denne kampen.

56´: Der sitter den for Kamerun. 1-0! Karl Toko Ekambi stanger ballen i mål.

50´: Og så er Kamerun kun et tverrliggertreff unna scoring!

46´: Vi er i gang igjen! Kamerun har 45 minutter pluss tillegg på seg til å redde avansement.

PAUSE 0-0.

38´: Ondoa storspiller nå! Står nok en gang i veien for en fin Gambia-mulighet.

35´: Uhyre nære scoring for Gambia, men Onanas erstatter Fabrice Ondoa får avverget.

31´: En innlagt drikkepause her nå.

30´: Forutsetningene her er ganske enkle. Ved tap eller uavgjort er Kamerun ute, og med seier er de videre.

25´: Flere fine Gambia-angrep i løpet av få minutter nå, men det står stadig målløst.

15´: Kameruns Frank Magri skyter fra utsiden av sekstenmeteren. Aldri i nærheten av å sette den i mål.

7´: Så er det Gambias tur til å fyre av fra kloss hold. Kameruns sisteskanse står i veien.

5´: Kamerun kommer til en brukbar målsjanse, men det blir ikke nettsus.