NOTISER:

Ex-Red Martha Thomas med håndsrekning til United

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 16. desember

Greenwood på scoringslisten i Getafe-seier

Utlånte Mason Greenwood fortsetter å gjøre sakene sine svært godt i La Liga. Lørdag pyntet han på en flott målpoengsstatistikk med nettkjenning fra straffemerket i Getafes 3-0-seier borte mot Sevilla.

Kort tid etter kampen opplyste Sevilla at hovedtrener Diego Alonso er ferdig i klubben. Europa-spesialisten endte sist i likhet med Manchester United sist i sin gruppe i Champions League.

Greenwood har til sammen bokført fem mål og tre assist siden han ble utlånt til Spania i sommer. Lagets sportsdirektør har nylig uttalt at klubben følger situasjonen rundt engelskmannen nøye, og at det kan bli aktuelt med en permanent overgang.

Seieren bringer Getafe opp på 8.-plass med 25 poeng. De har god klaring ned til de svakeste lagene i La Liga.

Martha Thomas senket Arsenal i Nord-London-derbyet

Tidligere Manchester United-spiller Martha Thomas ble matchvinner for Tottenham i hjemmekampen mot Arsenal lørdag. Dermed kan United ta seg opp ett poeng bak Arsenal med seier hjemme mot Liverpool søndag.

Avgjørelsen falt etter en snau time da norske Celin Bizet Ildhusøy fant Thomas med en pasning på tvers i feltet. 27-åringen styrte ballen flott til høyre for bortelagets keeper.

AVGJØRENDE: Martha Thomas (helt til venstre) ble matchvinner for Tottenham mot Arsenal. Bizet Ildhusøy gliser mot Thomas.

Fredag 15. desember

Veterankeeper trener med United-akademiet

Daily Telegraph-journalist Mike McGrath skriver at den 36 år gamle keeperen Joe Lewis trener med United-akademiet for å holde seg i form. 

Lewis har spilt for klubber som Stockport, Morecambe, Peterborough, Cardiff, Blackpool og Fulham før han nå sist hadde sju sesonger i Aberdeen. 

Han er nok ikke akkurat en mann United vil vurdere å hente inn for å bruke ham – da hadde han nok heller trent med A-laget – men Lewis kan definitivt bidra med litt erfaring i tillegg til at United tidligere også de siste årene har hentet inn erfarne spillere for å hjelpe til i en kombinert spiller/trenerrolle for akademiet, noe vi har sett tidligere med Paul McShane og nå Tom Huddlestone. 

Om Lewis vurderes på den måten er per nå uvisst.

Torsdag 14. desember

Pawson og Hooper dømmer kampene i julen

Premier League bekreftet torsdag dommeroppsettet for runde 18 (21.-24.desember) og 19 (26.-28. desember).

For Uniteds del venter oppgjør borte mot West Ham og hjemme mot Aston Villa. 

Simon Hooper er satt opp som dommer i kampen mot West Ham, mens Craig Pawson dømmer United på Old Trafford i kveldskampen på Boxing Day. 

I begge rundene vil det også være en historisk begivenhet. I runde 18 får Rebecca Welch som første kvinne i historien sjansen som hoveddommer i Premier League når hun dømmer kampen mellom Fulham og Burnley.

I den påfølgende runden blir Sam Allison den første mørkhudede dommeren siden  Uriah Rennie dømte Premier League-fotball i 2008 når han dømmer Sheffield United mot Luton

Ladd sikret seg ny kontrakt

Walisiske Hayley Ladd har blitt belønnet med ny kontrakt for Uniteds kvinnelag, der bekreftes av klubben på de sine egne hjemmesider.

Midtbanespilleren hadde en kontrakt som gikk ut etter inneværende sesong, men den nye kontrakten strekker seg nå ut 2024/2025-sesongen. 

30-åringen er blant de mer rutinerte i United-troppen og har spilt 94 kamper for klubben etter at hun ankom fra Birmingham sommeren 2019.

Mye trolig vil hun være å finne fra start mot Leicester i kvinnenes ligacup torsdag kveld for å feire sin nye kontrakt, kanskje også som kaptein, som hun har vært i begge de to første kampene i turneringen. 

Trener Marc Skinner beskriver midtbanespilleren slik: 

- Hayley er en nøkkelperson i troppen vår og fortsetter å drive oss videre både på og utenfor banen. Hun representerer alt det en spiller for Manchester United burde gjøre.

Onsdag 13. desember

To United-spillere kåret til månedens spiller av PFA

To Manchester United-spillere har vunnet PFA Fans’ Player og the Month for november. Harry Maguire gjorde en strålende jobb for United i november og har også blitt kåret til månedens spiller i Premier League samme måned.

Nikita Parris har også vunnet en pris tidligere denne måneden. Hun stakk av med månedens spiller for United etter å ha scoret seks mål på seks kamper. 

Tirsdag 12. desember

United-kvinnene møter Newcastle i FA-cupen

Tirsdag ble trekningen av fjerde runde i FA-cupen (runden hvor WSL-lag som United kommer inn) gjennomført, og United fikk hjemmekamp. 

Motstander blir Newcastle, som topper tabellen på nivå tre. 

Kampen har fått foreløpig kampdato søndag 14. januar, med avspark klokka 14.00 på Leigh Sports Village. 

Se terminlista her.

Regelendring i Premier League

Premier League-klubbene får fremover ikke lov til å bruke mer enn fem år på å nedbetale overgangssummer. Det ble klart etter at klubbene stemte for regelendringen på et aksjonærmøte tirsdag.

15 klubber stemte for forslaget, to stemte imot og tre avholdte sin stemme, skriver David Ornstein i The Athletic.

Tidligere har de engelske toppklubbene hatt anledning til å bruke lenger enn fem år på å nedbetale overgangssummer etter å ha kjøpt spillere. 

Chelsea er blant klubbene som de seneste årene har signert spillere på langtidskontrakter for å fordele den økonomiske byrden på alle årene i kontrakten og dermed holde seg innenfor regelverket til Financial Fair Play. Mykhailo Mudryk og Enzo Fernandez har begge kontrakter som strekker seg til 2031.

Chelsea var imidlertid blant klubbene som stemte for forslaget.

Regelendringen har ikke tilbakevirkende kraft, opplyser Ornstein.

United-supporter truffet av ballen under oppvarming – Earps til unnsetning

Før søndagens storseier mot Tottenham, ble en av Uniteds tilreisende supportere uheldigvis truffet av en ball mens lagene varmet opp.

Da bestemte United-keeper Mary Earps seg for å gi supporteren et lite plaster på såret etter kampen.

Se video under:

Earps nominert til BBCs sportspersonlighet for 2023

Uniteds eminente sisteskanse Mary Earps er blant de seks nominerte til prisen for årets sportspersonlighet av BBC. 

Ryan Giggs og David Beckham har begge vunnet prisen tidligere. Det samme har andre store utøvere som Mo Farah, Bradley Wiggins og Lewis Hamilton. Arsenal-spiller Beth Mead vant den i fjor.

De fem andre nominerte i år er Stuart Broad (cricket), Frankie Dettori (ridning), Alfie Hewett (tennis), Katarina Johnson-Thompson (sjukamp) og Rory McIlroy (golf).

I slutten av november vant Earps prisen «BBC Women´s Footballer of the Year». Sisteskansen var solid for et United-lag som tok 2.-plass i serien og tok seg til finale i FA-cupen forrige sesong, og hun var også en svært viktig brikke i England-laget som tok sølv i sommerens VM i Australia og New Zealand.

Mandag 11. desember

Bayern München-spillerne trente på Old Trafford

Mandag kveld trente Bayern Münchens spillere på Old Trafford før oppgjøret mot United tirsdag kveld. Se bilder fra økten under:

  

Norsk dommer i Bayern-kampen

Espen Eskås er satt opp til å dømme tirsdagens Champions League-oppgjør mellom Manchester United og Bayern München på Old Trafford.

Der får han med seg Jan Erik Engan og Issak Elias Bashevkin som assistentdommere, mens Rohit Saggi skal være fjerdedommer.

Powered by Labrador CMS